Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вече не зная към какъв автомобил да се насоча...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вече не зная към какъв автомобил да се насоча...

Здравейте, хора в този страхотен форум!
    Следя форума от много години, толкова много неща съм научил от хората тук. Не съм мислил, че ще се наложи аз самият да си правя регистрация за да питам нещо, но уви. Блъскам си главата вече месеци в избора на автомобил и накрая се стигна до търсене на съвет.
    Малко инфо за мен и за нуждите ми. Фотограф съм и работя на различни места в страната. Изминавам по около 20 до 25к км на година. Някога се налага да пътувам 300 км, да снимам 5-6 часа и веднага обратно 300 км, защото имам друга работа лична или служебна. Предната кола от която бях супер доволен и която избрах след доста четене тук и в други форуми бе Мерцедес w203, като размери бе добре, като комфорт също, просто несравнима с вектрата ми или със стария голф 3. Обаче попаднах на голяма греда, за по-малко от 15к км смених компресора, компресора на климатика, бобини, бензинова помпа, катализатор, дифа бе мазало и накрая спука глава, окачването ремонтирах междувременно. А и от някъде изхвърли двигателното масло в движение. Та така, общо взето греда.
    Разглеждам автомобили, които като габарити не са много по-малки именно от Ц класата, понеже някога ми се налага да имам пространство за товарене, а някога пътуваме и повечко хора. Като парички гледам до 12 макс 14000 лв., а като години 2006-2010 г. Повече към момента не мога да си позволя.
    Разглеждах Хонда Акорд, притежатели на колата малко ме наплашиха, че надали ще е много удобна за подобни пътувания. Мерцедес направо ме е страх да взема пак като зная какви пари съм дал за ремонти. Разглеждал съм какви ли не варианти от Приус до Санта Фе. Сега карам Вектра Б, старата ми кола, която ми е адски неудобна, супер много ме уморява при над 300 км на ден.
    Знам, че е трудно да се даде подобен съвет, но ако някой даде предложение за автомобил ще бъда наистина благодарен.

Като за фотограф, а и не само, бих препоръчал Субару Оутбек. Достатъчно голямо, товаря в него всичко включително и за големи рекламнии фотосесии, в същото време ако се наложи се качвам където трябва... Включително и на места за които ми обясняват как само двама местни с едни страшни машини ходят... :-) Като оставим фолклора настрани, основно предимство е боксера и истинското 4х4 които при всякакви условия се държат великолепно, не натоварват, нисък център на тежеста, супер комфорт за каране... Здрав автомобил, много прилична поддръжка, препоръчвам автомат...
    VPetrov.photography

Коментар

Благодаря много за предложението! Разглеждал съм легаци, но за оутбек не се бях сещал. Не ми се налага чак по толкова тежки терени да ходя, но по кофти пътища, включително и черни такива ми се налага от време на време.

Коментар

За обичайни пътища също има сериозни премиства, най-вече комфорта, който осигурява двигателя с ниският си център на тежест и както писах перфектното 4х4 в завоите... Кара се без напрежение и приятно... На всеки 1000 км. се проверява маслото ;-)... Боксерите са известни с бързото му "изяждане"...
        VPetrov.photography

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Чак пък на 1000 километра .. не го плаши . Правиш си един ремотн , като хората ( не е малко пари) , после на всеки 20-30000 реглаж на клапани, ако караш на газ иначе на 50 - 60 000 и нямаш проблеми с маслото

Частите на Мерседес ще ти се сторят евтини в сравнение с тия на Субаруто,личен опит
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
          Стоян Боюков-Sariones коментира
          Редактиране на коментар
          Интересното е, че за читав майстор на Субаро не може точно от днес за утре.

п.п. И частите за корейските автомобили не са никак ефтини. Това от личен опит с Хюндай.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Твоя опит е на една друга "планета"

Реално всичок вече е скъпо и смотано .

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X