Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Икономическа логика .

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Икономическа логика .

    Нещо не я разбирам тая икономика . Американците си купуват от Русия директно уран за гориво за техните централи а ние като по балами вместо директно от руснаците като праведни евроатлантици го купуваме поне през един посредник . https://svpressa.ru/politic/article/384558/ За нашия АЕЦ е договорено от Уестинхауз . Вероятно същото става и с петрола за Лукоил . В Турция го прекръщават естествено срещу съответната комисионна и при нас влиза чист та чист естествено на друга цена .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

  • #2
    Нашите покровители така ни препоръчват! Трябва да има изгода и за тях.

    Коментар


    • #3
      Не е така. Това се прави за да има теми по които да може да се словоблудства. В противен случай трябваше за пореден път да се предъвква темата за ковида или за някоя от войните, пък те вече са демоде.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

      И коментаторите...

      Коментар


      • #4
        Цар комисион. Не правиш нищо, но лапаницата продължава. Не носиш отговорност и последствия. Посредник и шеф на водопад. Тук хамериките , и не само са царе. В цялост евреите. Много го обичат този занаят. Шекели да има, шекели ...
        Проблема е, че парите не миришат, и от двете страни ги обичат много.

        На времето някой беше казал/написал, ако изпратим децата на полтиците към фронта, всичко приключва до 24ч.

        Коментар


        • #5
          Точно икономическа си е логиката, слагаш политици и хора на власт и с правомощия, които са кукли на конци и следват едни многогодишни комисионни и договори за милиарди, така е по света и у нас от векове и скоро няма да се промени.
          Бъдете живи и здрави!

          Коментар


          • #6
            Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            ..... да се словоблудства. ...
            Прав си, словоблудството вече започна.

            Коментар


            • #7
              Щот ние сме е*ати пичовете и по тая причина гадните западняци ни мразят, и гледат да ни пре*ат, който както може. А и помнят генерал Вазов, и поради него също много люто ни мразят (особено англичани и жабари).

              Коментар


              • ezhko
                ezhko коментира
                Редактиране на коментар
                Просто обичат парите. А ние не си ги пазим. Защото сме разделени, гламави и слаби.

            • #8
              Първоначално публикуван от FiveFinger Преглед на мнение
              Цар комисион. Не правиш нищо, но лапаницата продължава. Не носиш отговорност и последствия. Посредник и шеф на водопад. Тук хамериките , и не само са царе. В цялост евреите. Много го обичат този занаят. Шекели да има, шекели ...
              Проблема е, че парите не миришат, и от двете страни ги обичат много.

              На времето някой беше казал/написал, ако изпратим децата на полтиците към фронта, всичко приключва до 24ч.
              Тук явно е ключа от палатката . Въвеждаш санкции и навеждаш всички да ги спазват а ти по между другото изкарваш едни много пари като не ги спазваш . Нашите продажници в парламента си скъсват задниците да отменят дерогации и прочие пък големия брат си затваря едното око и си прибира парите . https://www.actualno.com/business-wo...s_2098638.html https://glasove.com/na-fokus/sasht-s...ol-prez-indiya
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

              Коментар


              • #9
                Преди почти 2000 години император Веспасиан е открил най-важният принцип в политиката - Парите не миришат.И всички много го харесват.Винаги при регионален или световен конфликт, няксой накрая е много по-богат, а други губят много, дори и живота си...

                Коментар


                • krassitch
                  krassitch коментира
                  Редактиране на коментар
                  Всяка военна намеса, обикновено не върши работата "завинаги".Слага многобройни мини за в бъдеще, и за следващите поколения...Няма никакъв смисъл да се учи История, никой не си прави никакви изводи от миналите събития.Човекът се оказва и едно от най-дебилните същества

                • ezhko
                  ezhko коментира
                  Редактиране на коментар
                  Има смисъл да се учи история. Най-малкото за да знаеш кога и как да се отдръпнеш от пътя на безумното стадо.

                • sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Никъде където американците са се намесили с военна сила след тях не е станало по добро място за живот . Ирак ; Либия ; Афганистан ; Сирия ; Югославия .

              • #10
                Аз да попитам знаещите в икономиката какво е по същество американския закон Магнитски освен чисто политическа бухалка ? Какво носи на наградените ? Като гледам нашите удостоени много много не ги притеснява . Прасчо по едно време беше заслабнал сега гледам си върна килцата . Парадокса е че ако бяхме нормална държава човек с такава биография щеше да е за дълго в затвора а не в парламента да пише закони От тук: https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0208 ДЕЛЯН СЛАВЧЕВ ПЕЕВСКИ И МРЕЖАТА МУ
                Делян Славчев Пеевски ( Пеевски ) е олигарх, който преди това е бил български депутат и медиен магнат и редовно се занимава с корупция, използвайки търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществения контрол и да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество. През септември 2019 г. Пеевски активно работи за негативно влияние върху българския политически процес на общинските избори на 27 октомври 2019 г. Пеевски преговаря с политиците да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от криминални разследвания.
                Пеевски се занимава с корупция и чрез подставеното си лице Илко Димитров Желязков ( Желязков ), бивш заместник-шеф на ДАНС и бивш служител на ДАНС, който беше назначен в Националното бюро за контрол на Специални устройства за събиране на разузнавателна информация. Пеевски е използвал Желязков за провеждане на схема за подкупи с български документи за пребиваване на чужденци, както и за подкупване на държавни служители по различни начини срещу тяхната информация и лоялност. Например от 2019 г. Желязков беше известен с предлагането на подкупи на висши български държавни служители, от които се очакваше да предоставят информация на Желязков за по-нататъшно преминаване към Пеевски . В замяна на това Желязков щял да се погрижи хората, които са приели предложението му, да бъдат поставени на ръководни позиции и дават месечен подкуп. Пеевски и Желязков също имаха длъжностно лице, поставено на ръководна позиция, за да им присвои средства през 2019 г. В друг пример, от началото на 2018 г., тези двама правителствени служители управляваха схема за продажба на български документи за пребиваване, при която представители на компании предполагаемо плащаха подкупи на български служители за да гарантират, че клиентите им получават незабавно документи за гражданство, вместо да правят депозит от $500 000 или да чакат пет години за обработка на легитимно искане. На последно място, Желязков също изнудва потенциален министър от българското правителство с наказателни обвинения от българската главна прокуратура, ако министърът не му окаже допълнителна помощ при назначаването.
                Пеевски и Желязков са определени съгласно EO 13818 като чуждестранни лица, които са настоящи или бивши държавни служители, или лица, действащи за или от името на такова длъжностно лице, които са отговорни или съучастници в, или които пряко или непряко са участвали в, корупция, включително незаконно присвояване на държавни активи, експроприация на частни активи за лична изгода, корупция, свързана с държавни поръчки или добив на природни ресурси, или подкуп.
                OFAC също така посочва шест юридически лица, регистрирани в България, които са собственост или контролирани от Пеевски или една от неговите компании:
                • Инт ООД ЕООД и Интръст АД ЕАД са собственост или контролирани от Пеевски .
                • БМ Системс ЕАД , Инт Инвест ЕООД , Инттрафик ЕООД и Риъл Естейтс Инт ООД ЕООД са собственост или се контролират от Интръст АД ЕАД .
                ПОСЛЕДИЦИ ОТ САНКЦИИ
                В резултат на днешното действие цялата собственост и интереси в собственост на лицата по-горе, които са в Съединените щати или са притежание или контрол на лица от САЩ, са блокирани и трябва да бъдат докладвани на OFAC. В допълнение, всички юридически лица, които са собственост, пряко или непряко, 50 процента или повече от едно или повече блокирани лица, също са блокирани. Освен ако не е упълномощено с общ или специален лиценз, издаден от OFAC, или е освободено по друг начин, разпоредбите на OFAC обикновено забраняват всички транзакции от лица от САЩ или в рамките на (или транзит) Съединените щати, които включват каквато и да е собственост или интереси в собственост на определени или по друг начин блокирани лица. Забраните включват извършване на какъвто и да е принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от, на или в полза на блокирано лице или получаване на принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от такова лице.
                Последно редактирано от sek.1; 27-01-24, 13:20.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                Коментар


                • BatGeorgeone
                  BatGeorgeone коментира
                  Редактиране на коментар
                  Прасето си го слага в другия крачол и продължава по старому.

                  Мислиш ли, че ако тази ходеща лой пречеше дори и минимално на интересите на америка щеше да е тук и да се готви да стане следващия премиер на родината ни, щеше да търка наровете или да е изчезнал безследно като шеф на крипто-борса, напротив явно силните имат интерес той все още да е силен и дори да става още по-силен, мен най ме тревожи, че става популярен и матряла може да го избере за премиер на републиката.

                • sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Миналия път като се опитаха да го пробутат за шеф на ДАНС видя какво стана . Какъвто и да било държавен пост за шиши е много извън прага на търпимост на народа а това тиквата много добре го знае а той не е склонен на политическо самоубийство като Орешарски . Шиши беше силен в ДПС но и от там баш шефа се чуди как да го разкара елегантно с най малко щети . Най вероятно ще мине през избора на съпредседател където просто няма да го изберат . Каквото и да си говори Доган в неговата партия човек който не е от неговата вяра с характерно за етноса име и не им говори езика никога не е лансиран на висш ръководен пост .
                  Последно редактирано от sek.1; 29-01-24, 03:42.

              • #11


                Опа , поредната заключена тема - за изтаковането на форума.

                Съдейки от минималния ми опит , това няма как да е станало без преди това да са подадени сигнали към този който може да заключва.

                Признайте си бре - Доносници.. кои сте ..
                Последно редактирано от nbajani; 02-02-24, 20:12.
                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

                Коментар


                • BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Страх ги е да си кажат та да не ги………пляскаш,все пак е 2ри Февруари

                • pan_rt
                  pan_rt коментира
                  Редактиране на коментар
                  Абе знаем ги кои са ,ама айде. И ти помогна да я заключет де, щот в заглавието не пишеше ни Русия,ни Украйна, що ги намеси

              • #12
                Я аз да се изокам у темата - рибарите, Шимано Стела 2500, за 950 кинта? Да скачам ли?

                Коментар


                • BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да ако е нова

                • sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Не може от сектата на Чавдар ако не се изсерете навсякъде !
                  Последно редактирано от sek.1; 04-02-24, 04:26.

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X