Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Филми, оръжия, глупости...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Филми, оръжия, глупости...

От време на време гледам по някой филм като ми писне от всичко. И понякога се чудя режисьорите на много от тях дали изобщо са виждали пистолет наживо и като не са, що не си наемат консултанти? Не говоря за комедиите, там идеята е друга. Но на "сериозен" екшън адски се дразня, като видя някое от следните изпълнения:

1.Средностатистическа заплаха: Герой А вади патлак/помпа на Герой Б. Герой Б не е впечатлен и Герой А прещраква затвора, за да покаже, че е сериозен. Леле, горещ ветер... чак не ми се коментира.

2. Гангста-изпростяване: Негро А бърка с плавен широк жест под свръхобемния си тишърт, в свръхобемните си гащи, изравя свръхогромния си патлак и пак с плавен широк жест изнася патлака максимално далеч в хоризантално положение. Интересно, ако някой се пробва да го изиграе тоя "балет" срещу що-годе трениран противник, колко ли изненадан ще остане? Всъщност, подозирам, че подобни сценки се спонсорират от полицията

3. Уши за милиони: Герой А се пуца с Герой Б в затворено помещение. Изгърмяват по един пълнител (естествено, без заглушители), след което се кротват и започват да се ослушват.И какво чувате бе, идиоти? "Пииииии..."?

4. Рашън мафия: Рашън мафията естествено ползува АК47. Героят се крие зад някоя масичка или диван или варел или вратата на колата или ... все тая. Някои от препятствията може и да спрат маслинка от Узи, но срещу калаша, а и срещу повечето оръжия с подобен боеприпас , със същия успех може да се скриеш и зад пердето...

5. Всички останали простотии, които напоследък се срещат доста по-рядко - размахване на автомат/картечница наляво-надясно, Изстрелване на 20-30 пълнителя, независимо дали героя презарежда - просто никой не носи чак толкова амуниции (освен Нио ), взривяване на кола от одраскване, 40-килограмови моми, стрелящи с два Дизърт Игъл-а едновременно без да помръднат, и така нататък.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Филми, оръжия, глупости...

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    2. Гангста-изпростяване: ..., подозирам, че подобни сценки се спонсорират от полицията
    Съвсем основателно подозираш. Ако не спонсорират, поне са от душа и сърце благодарни.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
      ...2. Гангста-изпростяване: Негро А бърка с плавен широк жест под свръхобемния си тишърт, в свръхобемните си гащи, изравя свръхогромния си патлак и пак с плавен широк жест изнася патлака максимално далеч в хоризантално положение. Интересно, ако някой се пробва да го изиграе тоя "балет" срещу що-годе трениран противник, колко ли изненадан ще остане? Всъщност, подозирам, че подобни сценки се спонсорират от полицията ...
      Някъде пишеше, че благодарение на този модерен начин за стрелба, над 80% от полицаите живеели втори (поне) живот. Доста ги били пропускали...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

В казармата (на границата) съм имал възможността да пуцам с ак-то за кеф от всевъзможни пози.Не че при нормално прикладване съм показвал блестящи резултати, но по дървена врата от 20-30 метра с автомат на нивото на колана и изстрелян цял пълнител (почти сватбарската- на 2 или 3 пъти целият) имах точно четири попадения...Та бат' Рамбо и сие бая трябва да са тренирали за постигане на успеваемост, дето на другите и с прицелване ни убягва.
        08седемшест5едно513четири

Коментар

Не гледаме все пак документални филми, че да се афектираме от оръжието и начина му на ползване.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Съвсем основателно подозираш. Ако не спонсорират, поне са от душа и сърце благодарни.
            Те вероятно нямат стрелкова подготовка и си стрелят както им падне. Факт е, че като съм гледал разни документални кадри от престрелки по гетата точно така се стреля. Не коментираме резултата.

За стрелбата в затворено помещение - действително биха си увредили слуха (вероятно). Но ако всички участващи в тези престрелки бяха със заглушители или антифони, за да е смислено ослушването след края на стрелбата, филмите нямаше да са никак интересни.

Аз се кефа на филмите с много пукотевица и гледам да не анализирам много - въпрос на лично предпочитание, явно.

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
              Не гледаме все пак документални филми, че да се афектираме от оръжието и начина му на ползване.
              Съгласен, не са документални. Но пак си ме дразни. Най-вече ако филма е сравнително добре направен и изплющят някоя такава глупост. А специално това с придърпването на затвора по никое време присъства на 4 от 5 филма и го правят всички, вкл. и филмовите полицаи, спецчасти и прочее. Може пък да е с хуманитарна цел

Коментар

Холивудските филми в повечето случаи нямат за цел да са достоверни в това отношение. Всякакви видове преследвания, стрелби и пукотевици са си целенасочено заблуждаващи.

Когато няма как да забраниш на гетото да носи патлаци, няма лошо да ги убедиш че най-точно се стреля ако си успоредно направил челна стойка и стреляш под мишница. Когато гониш откраднал кола хлапак, няма лошо да е на акъл че няма проблем да щурмува тротоар с 90км/ч. Хем няма да се убие, хем няма да убие друг, хем ще го хванеш бързо.

По същия начин - когато убеждаваш поколения ученици че ако след гимназията кандидатсват в Csi отделите на полицията ще работят в Маями, в стъклени лаборатории с дизайнерска мебел за хиляди долари и чисто нова апаратура за милиони - напливът за този отдел расте в огромни пропорции и можеш да отсееш по-читавите. Това си е тенденция от около 15тина години насам, и всички сериали за полиция, болници и подобни са си спонсорирани от съответните полиции, медицински лобита и подобни. Това си им е в рекламния бюджет.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  ...Това си е тенденция от около 15тина години насам, и всички сериали за полиция, болници и подобни са си спонсорирани от съответните полиции, медицински лобита и подобни. Това си им е в рекламния бюджет.
                  Верно? Е, ако е така, прощавам им всичко, то верно ще се окаже с хуманитарна цел...

Коментар

Не слагам двете под общ знаменател. Полицейско/медицинските сериалчетата са едно, холивудските екшъни друго. Но първите са си продукт на съответните рекламни отдели. Мисля че сред първите успешни примери на такова сътрудничество беше NYPD Blue. Който беше доста читав сериал.

А за чисто холивудските екшъни - нормално е. Все пак трябва да служат за нещо. Когато не можеш да скриеш информацията, единственото което ти остава е да залееш ефира с красиво звучаща дезинформация. Помага.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Особено ме кефи, как си въртят китката настрани, при изстел с пистолет.
                      Оръжието застава хоризонтално с цевта навътре.
                      Ръката, леко подгъната в лякътя, китката и тя подгъната за да компенсира.
                      Това вероятно, за да може при отката, по ефективно да ти избие зъбите, или да ти опърли миглите .
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                        В казармата (на границата) съм имал възможността да пуцам с ак-то за кеф от всевъзможни пози.Не че при нормално прикладване съм показвал блестящи резултати, но по дървена врата от 20-30 метра с автомат на нивото на колана и изстрелян цял пълнител (почти сватбарската- на 2 или 3 пъти целият) имах точно четири попадения...Та бат' Рамбо и сие бая трябва да са тренирали за постигане на успеваемост, дето на другите и с прицелване ни убягва.
                        А, това вече не е много мит. Гледах в някакъв документален филм за оръжия от Втората световна, как на един дядка, служил в някакви по-елитни части, му дадоха един Томпсън, вариант предназначен единствено за стрелба от кръста и той показа как са ги обучавали. Върви напред и на няколко крачки спира и пуска кратък откос от кръста. Отсреща на една маса наредени кутийки от бира... Еми, на всеки откос падаше точно по една .
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

^
                          Хорада преди 50+ години не са били по-глупави от сега, ами сегашните май деградират.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            А, това вече не е много мит. Гледах в някакъв документален филм за оръжия от Втората световна, как на един дядка, служил в някакви по-елитни части, му дадоха един Томпсън, вариант предназначен единствено за стрелба от кръста и той показа как са ги обучавали. Върви напред и на няколко крачки спира и пуска кратък откос от кръста. Отсреща на една маса наредени кутийки от бира... Еми, на всеки откос падаше точно по една .
                            Къс откос от кръста е едно, да размяташ автомата като гега на половин метър ляво-дясно без да пуснеш спусъка не е точно същото Пак казвам, напоследък явно вече не е модерно, повечето такива сценки са във филмите от '80те. Затова пък там си бяха масово явление

Преди като даваха по-често репортажи от разните локални конфликти не беше рядкост някой наистина да стреля по този начин. Или да подаде с една ръка калашника над прикритието и да пусне 3-4 куршума. Може би затова се и бъзикаха тук, че на една чирпанска сватба се пролива повече кръв, отколкото за седмица война в Бейрут. Е, после всички си накупиха ракети и играта загрубя

@Valio_Stoilov: На стрелба с АК47 навремето бях отличник, имам си някъде вписани похвали даже, но на сватбарско пуцане и аз никога не съм успявал да вкарам повече от 2 куршума в поясна мишена. Отделно, че за "сватбарската" лейтенанта раздаваше шутове без обяснения

@Redo: Те хората поне от последните 5000 години не са по-тъпи от сега, просто приоритетите им са били други ... и може би в някои отношения - по-добри от сега.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Особено ме кефи, как си въртят китката настрани, при изстел с пистолет.
                              .
                              Или на Стивчо Сегалчето простотиите-рязко и късо замятане от китката, все едно мята въдица, и това при всеки изстрелНа това съм се смял със сълзи.
                              Забравих името на сериала, гледах го по руската национална тв-та там също имаше голЕм смЕх-врели и кипели спецназовци/с маратонки/ даваха точна стрелба в канчето на главорезите с АК-то/7.62мм, щото после вадеха патрони от пълнителите и снаряжаваха лентата за картечницата/ след като 2 секунди преди това колегата им целеуказваше с лазер за авиоподдръжката и каза:Разстояние до целта от нашата позиция-920 метраА на всичко отгоре бяха и с къса цев!!!!
                              Изобщо кинострелбите едва ли могат да бъдат еталон за нещо, но в 80% от случаите наистина дразнят с простотията си.
                              Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X