Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парктроник за метална броня

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Парктроник за метална броня

    Здравейте, имам запитване и моля за помощ. Имам монтиран китайски парктроник на Toyota Hillux на задната метална броня, и поради метала датчиците дават смущения и не работят правилно. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и как го е решил. Благодаря за вниманието.

  • #2
    Датчиците са ултразвукови и работят зле не заради метала, а защото са боклук.

    Изхвърли ги и си сложи читави. Или камера.

    Коментар


    • #3
      На другата кола имам абсолютно същите и вече повече от 4 години не са дали грешка. В магазините никъде немогат да ми дадат гаранция, че ще работят в метална броня.

      Коментар


      • #4
        Аз имах парктроник датчици в метална броня 10-тина години. Веднъж на 2 г. някой от 4-те сдаваше. Бях купил "резервен" парктроник при първото "сдаване" и периодично подменях фалиралия. Но когато си бяха наред си работеха нормално.Каква гаранция очакваш за нещо дето нищо не струва. Явно си изнасял лекции в магазините за дачици в метални брони, те нищо не са разбрали но са решили, че си "проблемен" и са те отсвирили.

        П.П. Фалирал дачик предизвикваше постоянно пищене в пулта, защото подаваше грешна информация за "контакт". Ако при тебе симптомите са други може проблема да е другаде, калпав "централен компютър, калпав мотнаж, или калпави датчици, които въобще не работят нормално. Казваш, че имаш още един такъв парктоник, ами размени пултовете, за да елиминираш една от възможностите за проблем. При добро желание и силен изследователски дух, може да размениш и самите дачици. Тогава всичко ще стане ясно.
        Последно редактирано от bogilloff; 09-11-22, 16:52.
        ОФБ ДБ X22SE
        Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

        Коментар


        • ГалинГеоргиев
          ГалинГеоргиев коментира
          Редактиране на коментар
          Разменях и датчиците и модула, слагах и други чисто нови, които не работеха по един и същ начин, пищят постоянно, извън бронята работят, в нея не работят. Единственото което не съм направил е да сложа парктроник за 500лв, защото никой неможе да ми даде гаранция, че ще работят.

        • bogilloff
          bogilloff коментира
          Редактиране на коментар
          Отговорих леко хумористично но ..... може и да не съм прав, поне за хумора.
          Моите датчици бяха в металната задна броня на фронтера А къса база. Сложих ги някъде към 2010-та. Миналата година си замина с два пищящи датчика. Изключих ги от модула, за да не пищи. Не ми се търкаляше вече под колата, да ги сменям. За тия години съм сменил три. И когато всичко беше наред системата работеше добре, без случани необясними задействания. Датчиците са ултразвукови, целия парктроник беше 20-тина лева. Около две години по-късно купих още един парктоник за същите пари, за да подменям фалирали датчици. През следващите години смених още два. Четвъртия запищя преди 3 - 4 г. но само го изключих. Преди година запищя още един и той беше само изключен. Така колата замина на новите си ловни полета.
          Намерих нестандартно приложение на "резервния" партроник с последния датчик. Веднъж с бързо отваране на входната си врата хвърлих съседа в другия край на коридора. За да не се повтаря това, монтирах посления датчик на касата на вратата на 30 см от неговата врата. Сега отварям вратата бавно, ако парктроника писука. Вратата е метална, касата също но датчикът си работи безотказно(за сега вече повече от година).
          И през ум не ми е минавало, че системата може да не работи ако датчиците се монтират на метална основа.
          Впрочем първия фалирал датчик го разрязах за да видя "какво е положението". Невидях кой знае какво, но сега си спомням, че се състои от външна кутия, а между нея и вътрешната активна част имаше (шумо) изолаторен слой от нещо като гума. Отвън се вижда като пръстен между външния ръб на датчика и централния вътрешен излъчвателно-приемателен кръг.
          Датчикът работи с приетото отражение на излъчените от него ултразвукови импулси. Твърдя това защото и само един включен датчик определя растояние.
          Как се елиминират "паразитните" отражения, породени от другите датчици досега не съм се замислял, но сега ми идва на ум едно просто решение - датчиците се "редуват", когато един датчик излъчва и приема, другите мълчат, а приетите от тях отражение се елиминират. Този начин на работа се осигурява елемнтарно на на софтуерно ниво в "централния компютър". Ако трябваше аз да правя парктроник, щях да го направя така. А и си спомнаям, че като сложа пръст на датчика усещах интервал със серия от импулси, последван от глух интервал. Аз така проверявах за по-сигурно кой дачик не работи - въобще нямаше серия от импулси. Сега като сезамисля - може би в глухия интервал се изреждат останалите датчици. Не мога да проверя правилността на това ми предположение, защото имам само един дачик. Нямам втори за да видя, той какво прави, когато първия мълчи.
          Разбира се има и други варианти например в (ултра/инфра) звуковите геофизични методи има един активен и много пасивни (приемащи) датчици. Най-атрактивната демонстрация на тези методи беше направена в началните кадри на първия Джурасик парк. Наредиха пасивните датчици в кръг върху скалата, един изстрел с ловен патрон от активния датчик, секунда сметки на компютъра и на екрана изплува изображението на кокалите на велоцираптора в скалата. Но сметките са много, целта е 3D "изображение" и сума допълнителни изисквания, например точното разполагане на пасивните дачици.
          (Дано То6о да ни чите туй, чи усвен сундьор ша стани и геофизк, ако ни е станал вечи де)
          Сътворителите на парктрониците едва ли са изпаднали в такива умопомрачители задълбочавания. Най-вероятно датчиците работят последователно. По-просто, по-сигурно, и подходящо за конкретната цел.
          Но ако предположенията ми са правилни, металната основа (броня) пак няма значение. Верно, че метала провежда звуците с по-малки загуби но ако само един дачик в един момент работи, а паразитните сигнали достигнали от него през метала до пасивните в момента датчици се елиминират в "централния компютър", металната преносна среда няма значение. А има и "звукова изолация" в самия датчик.
          От всичко казано до тук - остави включен само един датчик и ако той не работи добре, проблемът не се дължи на взаимното влияние на датчиците през металната основа.
          Сложи същия датчик на някаква тенекия и ако там работи добре - бронята на хайлукса ти е уникална. Може да не е само бронята.
          В кръга на майтапа (по един много стар френски филм от 60-те) не хвърляй и не връщай акумулатора за нов, когато му дойде времето, може да загубиш много.
          Не знам откъде се пускаха усмихнатите муцунки.

      • #5
        Имам такъв парктроник от тези по 20-40 лв. на 2 мм дебела масивна броня.Бих казал че работи коректно даже и точно.

        Проблемите са когато е топло над 30 градуса да речем ...дава едната или другата страна че съм опрял в стената примерно.
        От октомври насам работи отлично щото времето леко захладня.Сега дали газовете от ауспуха вдигат пепел,сажди в комбинацията с жегата незнам....но под 30 градуса на голяма метална броня (на камион) работи отлично.

        Ултразвукови датчици ползвам.За 4-5 години смених един брой поради дефект...и то не бе дефектирал а се отлепил и сърцевината си се местеше напред назад .....но късно го видях и беше сменен с нов.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

        Коментар


        • ГалинГеоргиев
          ГалинГеоргиев коментира
          Редактиране на коментар
          Изключвах ги един по един, тествах абсолютно всеки датчик по отделно, не иска да работи и това е.

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X