Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бар Наздраве 7
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Как го правиш шкембенцето, Иво?Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнениеАко знаете това мезе колко водка пие.
RAV 4
F650GS
Коментар
-
Първо, наздраве на всички. На шкембето съм голям фен, дали панирано, на чорба или както в случая- в масло. Първо го слагам в тенджера с вода на котлона, като заври хвърлям първата вода, изплаквам го и пак го слагам да се вари с нова вода. Вече на втората вода слагам дафинов лист, 2-3 зърна бахар и 10-15 зърна черен пипер. Варя под капак за около 2-3 часа на средна степен, зависи от жилавостта на шкембето, аз го харесвам добре сварено, проверявайте го след втория час, да не се задъвква като го хапнеш и да се топи в устата. След като се свари добре го отцеждам, нарязвам на хапки. В тиган загрявам масло, слагам нарязаното шкембе. Изчаквам да започне да се запържва и добаваям 2 скилидки ситно нарязан чесън(това е за 700г сурово шкембе, а и чесънът може да варира според вкуса). Запържвам още малко, като придобие лек златист загар слагам сол, млян черен пипер и червен пипер, но червеният пипер съвсем накрая и да се запърже леко, не да изгори, че става горчив. Добавям и суха люта чушка начукана на ситно, това е по желание, аз харесвам лютото.Последно редактирано от ivodianov1992; 23-10-25, 22:12.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
- 1 like
Коментар
-
Тази вечер съм си у нашата кръчма. Щото жипката ми е в бокса
Но пък одеве отскочих за половин час до горичката за сърнелки и въпреки късният час,
напълних половин чанта.
Та сега съм на виски и чакам панирани сърнели, а сума ти народ е на нощна офф-разходка.
Наздраве!В миналото ще остане, каквито сме били...
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 37 потребители онлайн. 1 потребители и 36 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар