Първо ще ги кипна в тенджера, после хвърлям водата. Слагам нова, посолявам водата, слагам дафиново листче и варя до готовност. Като се сварят добре ги слагам в тавата върху хартия за печене. В касеролата топя масло, слагам червен и млян черен пипер, обмазвам ги добре с тази смес. Слагам стръкче джоджен върху всяка главичка и ги запичам леко. Добро мезе става. От магазина подбирам по- едри главички, че имат повече месце по бузите и врата. Вървят добре с водка и домашно кьопоолу. Наздраве.
Моята като видя главите, каза- че приличали на извънземни и се потресе 🤷🏻♂️. Дояде винения кебап. За утре вечер съм намислил “Катино мезе”. Ще видим какво ще се получи. Наздраве ✌️
Коментар