Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Типичният Ганьо хубавец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Типичният Ганьо хубавец

Българският народ е щедър, състрадателен и добродетелен или вицът за казана с Българите в Ада?

Какъв е ориентировъчният процент спрямо Българите или Българските малцинства?

Ако желаете опишете Вашите срещи или впечатления от този тип хора.

От дълбока древност или след Берлинският конгрес?

Селската пръчка - Селският Бек - Кифлата и типичният Ганьо едно и също нещо ли са? Не зная. Затова питам.

Ако има дете или деца от брак?

Благодаря. Моля за извинение за глупостите и тъпите въпроси. Темата не е базик.

Първоначално публикуван от proengineer Преглед на мнение

Ако желаете опишете Вашите срещи или впечатления от този тип хора.

От дълбока древност или след Берлинският конгрес?

Селската пръчка - Селският Бек - Кифлата и типичният Ганьо едно и също нещо ли са? Не зная. Затова питам.

Ако има дете или деца от брак?

Благодаря. Моля за извинение за глупостите и тъпите въпроси. Темата не е базик.
    Не е ли бАзик ? А каква е целта тогава ?
    Да опишем срещи ? Че то цялото сървърно пространство на форума няма да стигне, а пък дали си заслужава усилията ?
    Според мен - от дълбока древност за което свидетелстват доста исторически извори, колчем цитирам някой от тях ми се нахвърлят и в крайна сметка темата бива заключена.
    Селската пръчка и т.н. са съвременни мутации на класическия Ганьо (Алеко как е съсипàл това име - никой вече не смее така да си кръсти детето, за разлика от жители на Западните покрайнини например). Което не им пречи да си ганьовстват по чужбините, де:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_701819.jpg
Прегледи:291
Размер:162.8 КБ
ID:6839979

Алеко не е толкова оригинален, впрочем. Изплагиатствал е идеята за "Бай Ганьо" от "Тартарен Тарасконски" на Алфонс Доде.
    Силата на Алеко обаче е в реализма и сатирата... от която никой не се е поучил. Само дето вече сред младите нямаме ни Ганка, ни Ганьо, ни Ганчо дори...
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Ако не го беше задал този задълбочен и многостранен въпрос, никога нямаше да ми хрумне, че сред малцинствата Ганьо няма. Ама на, хрумна ми и викам да споделя.

Коментар

• Savov
        Savov коментира
        Редактиране на коментар
        Аз пък се разрових в произхода на името. Според някои е галено от Драган, Герган. Според други е с прабългарски произход, идва от Кан, Ган = Велик.
        Обаче и друго се замислям. Всеки може да каже, че познава байганьовци. А някой би ли си признал, че той е Бай Ганьо?
        Последно редактирано от Savov; 29-03-22, 21:24.

• Ясен
        Ясен коментира
        Редактиране на коментар
        То няма какво да се признава.

Няма-няма и се усетя че ми дрънкат мускалчетата в джобовете. Понякога постфактум.

Кръвта вода не става.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X