До: Президентът ни отмаря...
Най-високопоставената личност в държавата, независимо от нивото на лична култура, трябва да има безупречно поведение. И затова си има платени хора в екипа, да го съветват.
Аз си бъркам в носа и затова не кандидатствам за президент.
И, понеже съм голяма драка по такива теми, си позволих следното: Когато Путин беше президент и приемаше в резиденцията си в Сочи (Бочаров Ручей, мисля) чуждестранни величия, на бюрото - явно непипано от времената на Хрущов и Брежнев, в кутията за моливи стърчеше ножица за...хартия. Само че откъм ръкохватката ножицата имаше характерните кръгче и "ушенце" на ножица за подстригване!...
Написах бележка до сайта на президентството. Тихомълком беше премахната и ножичката и ножа за хартия (как бы чего не вышло...)
Вчера, когато Меркел беше в Сочи, въобще не се видяха ни кутия, ни моливи.
Още. В Кремъл - пак в приемна зала - има съвременно зидана камина от бели огнеупорни тухли.
1.Бяла-белиничка, камината никога не е била палена!
2."Дизайнът" не подхожда и на най-простата селска печка-камина.
Ей такива малки камъчета обръщат каруцата. Когато стане въпрос за имидж.
Има и обратни примери. Чърчил на срещата на Тримата в Ялта се възхитил от кран-смесителя на чешмата - чудо невиждано и в съвременна Англия. Но споделил само с преводача си.
Noblesse oblige - Произходът (а тъй като сме зле с произхода, положението) задължава!
Първоначално публикуван от gadeff
Преглед на мнение
Аз си бъркам в носа и затова не кандидатствам за президент.
И, понеже съм голяма драка по такива теми, си позволих следното: Когато Путин беше президент и приемаше в резиденцията си в Сочи (Бочаров Ручей, мисля) чуждестранни величия, на бюрото - явно непипано от времената на Хрущов и Брежнев, в кутията за моливи стърчеше ножица за...хартия. Само че откъм ръкохватката ножицата имаше характерните кръгче и "ушенце" на ножица за подстригване!...
Написах бележка до сайта на президентството. Тихомълком беше премахната и ножичката и ножа за хартия (как бы чего не вышло...)
Вчера, когато Меркел беше в Сочи, въобще не се видяха ни кутия, ни моливи.
Още. В Кремъл - пак в приемна зала - има съвременно зидана камина от бели огнеупорни тухли.
1.Бяла-белиничка, камината никога не е била палена!
2."Дизайнът" не подхожда и на най-простата селска печка-камина.
Ей такива малки камъчета обръщат каруцата. Когато стане въпрос за имидж.
Има и обратни примери. Чърчил на срещата на Тримата в Ялта се възхитил от кран-смесителя на чешмата - чудо невиждано и в съвременна Англия. Но споделил само с преводача си.
Noblesse oblige - Произходът (а тъй като сме зле с произхода, положението) задължава!

Коментар