Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане отностно ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане отностно ПТП

Накратко,на 14 07 2021 във Варна попаднах в ПТП.Аз не бях водач а пасажер на предната дясна седалка.В района на Западна Промишлена Зона в нас се вряза друга кола.Ударут беше в района на пасажерската врата и дясна колонка.От удара получих средни телесни-3 счупени ребра,пукнат гръбначен прешлен,пробит бял дроб и пневмоторакс.Бях откаран в спешното на болница Св.Ана,после преместен в Гръдна Хирургия.След седмица бях исписан,събрах всички документи-Епикриза от отделението по Гръдна Хирургия,документ от съдебна медицина,протркол от КАТ за ПТП.
    Въпросът ми е как да действам по-нататък за да получа компенсация за нанесени средни телесни и временна загуба на трудоспособност от 2 до 6 месеца.
    Благодаря

завеждаш иск към издателя на ГО на виновния, след известно време ще ти определят обезщетение, ако не ти хареса размера, завеждаш дело, но най добре си вземи адвокат
    при мен искаха и протокол от следствието кой е виновен, викаха ме да давам и показания.

Коментар

В КАТ ми казаха,че не мога сега да подам иск към Левинсятъй като имали заведено дело за ПТП по член 261 и чак след делото съм можел да заведа иск.Така ли е действително.

Коментар

• IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        да, нали ти написах...иск може да заведеш, но няма да го задвижат преди да са обявени за виновни.

• DBRS
        DBRS коментира
        Редактиране на коментар
        Бих пробвал първо директно споразумение със застрахователя.
        Пробит бял дроб вярно ли се води средна повреда, баси. Пукнат прешлен може да е травма доживот...

Иди на адвокат, варианти има.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Какъв по-точно адвокат трябва да търся?

Коментар

• IvanIvanovi
          IvanIvanovi коментира
          Редактиране на коментар
          познат ) или препоръчан от познати.

Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
        В КАТ ми казаха,че не мога сега да подам иск към Левинсятъй като имали заведено дело за ПТП по член 261 и чак след делото съм можел да заведа иск.Така ли е действително.
        Гледай да не пропуснеш някой давностен срок. Трябва да се предяви иск, пък после нека да седи на трупчета с години, докато трае разследването. Тогава давност няма да тече. Но чакаш ли да приключи, без предявен иск - може да издухаш супата.
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Не може да издуха супата, давностните срокове за ПТП ,а още повече за ПТП с пострадали са много големи. Нищо няма да изгубиш. Най важното е да събираш всички документи за лечението си и най вече да се сдобиеш с документ указващ кой е виновен. Тогава отиваш в застрахователната му компания по Гражданска отговорност и завеждаш претенция за имуществени , ако ти си собственик на ударената кола и неимуществени щети

Коментар

Внимавай какви претенции ще предявиш, че едно гадже го блъснаха на пешеходна пътека, счупен крак, накрая май имаше да дава на държавата съдебни такси ли какво ли, вместо да получава. Юристите да се изкажат каква е схемата.

Коментар

• cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              За това се инвестира в добър адвокат .

• DBRS
              DBRS коментира
              Редактиране на коментар
              Когато искаш 10х. а ти одобрят 1, то дължиш пропорционално разходите на отсрещната страна, в примера - 90%.

Добрият адвокат е силно препоръчителен,но фактите и най-дребните подробности също са много важни.Например твоят шофьор може да е засякъл другата кола,да е бил с превишена скорост,ти да си бил без колан,и т. н.Вчера баща и син с велосипеди изскочиха и минаха пред мен по пешеходната пътека.А многото произшествия на пешеходните пътеки има и защото,част от пешеходците са малоумни и се хвърлят на нея като Матросов на амбразурата,защото... нали,с предимство...

Коментар

Едно време за средна телесна имаше наказателно производство, частния иск се присъединяваше към наказателния, дали още не е така?
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Леле, незнам , ама понеже съм прос застраховател, наскоро, преди около година, наш клиент удари едно момче във вратата. Момчето полупи счупване в ръката, сега дали в предмишницата или на друго място не обърнах внимание. Без адвокати и без особени разправии, само със представяне на документи му платихме 15 бона, от които половината може би за колата, защото беше за брак. 2001 или 2002 година беше колата, от масова марка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X