Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Футболна Суперлига

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Футболна Суперлига

Какво, и защо, мислите за проекта на европейската футболна Суперлига?

Умишлено пиша с неутрален тон, и засега спестявам собственото си мнение, за да не задавам предефинирана посока на дискусията.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

То няма какво да се мисли..., тя се разпадна вече....
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Искат да изкарат още пари, чрез предлагане на допълнително "произведен" продукт, който за да се пласира, трябва да е качествен.
      И искат тия парици да си ги делкат без сегашните посредници.
      На теория би трябвало да стане, но на практика сигурно ще има и странични ефекти, тия момчета и сега играят на доста сгъстен график.
      Какъв е тоя зор, като от глад и сега нема да умрат... Но може би и космическите разходи по големите футболни звезди ги притискат...
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Цената на един футболист стана космическа. И струват все по-скъпо. Това, което сега получават от турнири и ТВ права, трудно покрива огромната им издръжка. Футболът просто стана твърде скъп, а тези клубове, които уж направиха Суперлигата, са с най-скъпата издржка. Никой не им е виновен-сами се докараха до там парите да не им стигат. Харчат твърде много. Превръщаето на продукта им в "бутиков" може би щеше да им помогне на първо време. Съмнително и за кратко. Защото разходите им няма да спрат да растат.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
          Цената на един футболист стана космическа. И струват все по-скъпо. Това, което сега получават от турнири и ТВ права, трудно покрива огромната им издръжка. Футболът просто стана твърде скъп, а тези клубове, които уж направиха Суперлигата, са с най-скъпата издржка. Никой не им е виновен-сами се докараха до там парите да не им стигат. Харчат твърде много. Превръщаето на продукта им в "бутиков" може би щеше да им помогне на първо време. Съмнително и за кратко. Защото разходите им няма да спрат да растат.
          Реално е така, обаче продажбата на тениски явно е доста голямо перо от приходите им, щом не спират да пазаруват гелосани звезди. Предполагам, че всички тези големи отбори имат и много добри детско-юношески школи и е време да заложат повече на собствено производство.
          Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
          Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Футболът по принцип е нещо излишно. Иначе обикновена икономическа дейност. Всеки гледа или да изкара повече пари или да изпере повече пари.
            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Футболът залязва като значим масов спорт. Колкото и да е странно, но за в бъдеще все по-голямо значение ще имат разни турнири свързани с електронни игри... Там са големите пари в бъдещето... Днешните спортове лека-полека ще залиняват и стават все по-малко значими съответно и парите в тях ще намаляват...
              VPetrov.photography

Коментар

Дали е така?

https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B8%D...%B8/a-19320911

https://www.economic.bg/bg/a/view/pa...vi-pari-113494

Коментар

Ами който не вярва, че компютърните игри ще изместят големият спорт да погледнат гледанията на последния Супербол и финала на DOT-a или някаква такава електронна игра беше.
                  Двама пъпчиви тийнейджъра правеха гледанията в реално време нещо като 2:1 сравнено със супербола. Та въпрос на време е, рекламодателите да се изместят.
                  И тогава Меси.. ще има да чака заплата.

Коментар

Принципно повече деца (разбирайте бъдещи играчи) са пред компютъра, ане са с топка по игрището.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Щатите не са Европа, не са и света. Само крачка след границата им, малко на юг, и всичко е съвсем различно. През океана да не говорим. Та има да чакате пъпчивите тинейджъри да го изместят.

Коментар

• Венци- малкия
                        Венци- малкия коментира
                        Редактиране на коментар
                        Само дето в Новият свят - Източна Азия, където реално са парите и развиващата се икономика им е точно през крачола за футбола

Аз лично няма да ги гледам ако ще в двора ми да играят.
                      Иначе футбола ще е масов спорт защото топката струва долар парчето, пък в Африка могат да играят и боси.
                      Един геймърски лаптоп е 2 - 3000$ ама то щом си си наделял над масрафа защо не.

Коментар

Абе просто трябва да накарат публиката д аплаща повече.
                        Скоро гледах, вече има крипто валути, пуснати от футболните клубове.
                        Притжанието на валутата дава право на глас (до известна степен) при разни гласувания, от варираща важност.
                        Има платформа, на която можеш да си търгуваш коините, не знам дали има условия за уседналост, но даречем ако няма, можеш да вътриш едни коини в други и да гласуваш по-тежко, ако го чувстваш наложително.
                        Сега се вихри съвсем нова мания, можеш да "купиш" отбелязан гол или кош или сет или точка за отбора... или нещо такова, под формата на NFT. Предполагам е видео или снимка, как играча отбелязва. Или пък колекционерски картички...
                        Абе, проблеми на белите хора...

Аз лично, не мога да изтърпя да стоя вързан на едно място 90мин, ако не мога да сменям съдържанието на екрана, да не говорим да гледам спорт... Ама някои са готови и пари да дават, че и да се чувстват значими. Други могат да изкарат пари от това, а 3ти да изкарат пари на чужд гръб.

Коментар

Не разбирам, защо сравнявате футбол с е-спортс. Зрителите са различни или се допълват. Иначе супер лигата е ненужна, просто машина за пари. Днес за първи път заговориха, за супер лигата като възможен заместител на шампионската лига. Нещо, в което не вярвам. От една страна отборите, в тази лига ще трябва да имат цифра повече играчи, за вътрешно първенство, за купа, за евро турнири, за лига еди коя си, еди коя си.
                          От друга страна, в годините извън пандемия, топ отборите в летните месеци обикалят света и правят разни смешни/странни така наречени турнета, които имат основно маркетингова цел. Да не споменаваме, че турнетата са предимно в Китай.
                          Лично моето мнение е против, защото още един турнир, увеличава времето, през което ще гледаме футбол, но не и неговото качество, Затова няма смисъл. В киното преди 10 години, правеха един филм с времетраене 2 часа, сега правят дълъг и на моменти бозав сериял с три сезона по 6 епизода със същия сюжет.

Коментар

Е те туровете са за пари, реклама, проучване на местния пазар на играчи и не на последно място-трениране на младите ирачи да свикват с шашави графици от тренировки, възстановяване, полети и часови разлики. Тук-там и надморска височина.
                            Ама да те поканят на турне...трябва да си някой. Царско село и Академик Свищов не ги канят.
                            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• jordanov sv
                              jordanov sv коментира
                              Редактиране на коментар
                              Да де, то общо взето говорим за едно и също.. Санта, ти си младо момче ама за Маркс си чувал? Една от неговите формули е пари - стока - пари прим. Напълно важи за футбола. това турнири всевъзможни, турнета супер нам си кво , всичко е по тая линия. Безкрайните трансфери също, те направо са отделен бизнес, мениджэрите и те за коматя се борят. Суперлигата и тя така, ама много брутално подходиха и с много кинти напред, загубиха мярката, но крайният резултат пак ще бъде още кинти.
                              Иначе слуховете за края на футбола са силно преувеличени. Поне следващите педесе години няма да се случи. Модерните технологии са тук и сега и напълно се вписват в голямата игра. Синковецът например е голям фен, надмина отдавна и дядовците си. Почти цялата му компания още от училище - също. Ходят по мачове, артикули, книги, чак се ядосвам ама вече съм вдигнал ръце.

• santaclash
                              santaclash коментира
                              Редактиране на коментар
                              По света определено няма да приключи. У нас...не съм толкова сигурен. Задавал ли си си въпроса защо в соцлагера някога не са били развивани бойните спортове? От баш силовите- борбата и ...до там. За сметка на това се развиваха футбол, атлектика, баскетбол, волейбол, всяко училище почти имаше плувен басейн, всякакви школи и т.н. В тоталитарните държави бойните спортове са за полицията и военните. Ако се допуснат масово, утре на първия митинг ще пребият полицаите. Като се допуснат, започва да трябва скъпо оборудване на частите, занимаващи се с масови безредици, организираната престъпност и т.н. Имаше и тук-там бокс. Имало е и още има турнир Странджа. Кръстен на....сещаш се кой. Това нещо го няма в нормалните държави, защото всякакъв вид спорт е бизнес. У нас футболът не е. Просто в момента, в който някой остане с 4-5 милиона излишни на година, си купува футболен клуб да си чеше егото. Тоя път води...под кривата круша. Никъде не води.

• jordanov sv
                              jordanov sv коментира
                              Редактиране на коментар
                              Е не, в грешка си и тоя път. Бокс имаше, борба имаше, самбо имаше /бях ученик и исках да се записвам, не помня що не съм/, карате и джудо почнаха да стават популярни през 80-те... Иначе колективните спортове бяха приоритет по училища и колективи и аз съм привърженик и сега на такъв подход. Спартакиади, градски първенства / по хандбал, футбол, баскет, плуване и квото се сетиш/, ми моторни спортове също в ония години. Ми колоездене е имало и преди Девети и след Девети... Ами т.нар. военно-приложни спортове чувал ли си за тях?? Трибои и петобои, ориентиране, всякакви стрелби, парашутизъм, гребните спортове и какво ли още не...Планински туризъм и алпинизъм много различен от сегашния. Само не ми казвай че сегашният бокс е спорт - ужас! или т.нар. моторни спортове - тотален комерс.
                              А това дето го мислиш че при тоталитаризма бойните спортове не са развивани че да няма бой по митингите е смешно, не го казвай на друго място.
                              Първо, при тоталитаризма митинги нали сега ни казват че няма? А тогава, аз да ти кажа, всеки мъж минаваше през казарма, а там може би една четвърт или една трета от тия мъже добиваха достатъчно подготовка ако трябва да се скочи на някой да могат да му скочат. Но това са минали работи наистина. Сега всичко вече е пари-стоки-пари прим. Парите на никой не са му излишни и колкото повече трупат тея паралиите толкова повече само за пари мислят - влагат в нещо /инвестират/ не за да чешат нещо си там, ами за пари, пари , още пари. и така до края на света.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X