Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пералня Slim Beko WUE7612XST (нова, румънска): размисли/въпроси

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    След няколко пранета имам още един въпрос - може би към хората, които ползват Беко:
    три поредни пранета на 3 различни програми: микс, нормална ежедневна "смесени" (която си е 2 часа, а изкарва почти 3 ч.) и първата "бърза" (която пък от 0:28 я кара за 0:58 мин.) някъде на -0:18>-0:16 мин. спира и "мисли" и чака реакция. Вече поне веднъж е изплакнала. В един случай люкът може да се отваря, спря преди "центрфг" (диодът мига). В другия - на "бързата пр." - преди центрофугата: мига диодът "работи", изобщо не е запален този за центрфг., люкът е заключен. Веднъж натиснахме "старт/пауза"-та и си продължи. Втория път чаках да видя какво ще се случи - 5 мин., нищо, пак натиснахме да продължи от паузата.
    Това нормално ли е? Излиза, че все трябва да си край нея около края на работата? Особено за "бърза" програма? Мисля си (а и от предишните машини) - слагаш, пускаш, свършва, вадиш и простираш. Вс.друго - вода/пълнене/въртене и т.н. преди "чуденето й" и сл. като пускаме от паузата - е видимо добре.
    Pink Floyd are a state of mind. The Alien mannikins too.

    Коментар


    • #17
      Щом като е в процеса на изплакването, да не би програмата да изисква предварително сложен омекотител в третата камера? И тя спира и си го чака?

      Коментар


      • Емил Братанов
        Емил Братанов коментира
        Редактиране на коментар
        Разбирам идеята, но не разбирам "машинната" логика: никъде не е написано (за някоя/за всички прогр) да напълниш и трите отделения на ваничката, че да има нещо-си да го поема. Извадих ваничката и я огледах - да не би палеца над "кладенчето" за оттичане да е запушено/затворено/недостъпно. Не е. Трето: Гледал съм (то, вече какво ли не гледам с трите уреда за месец) как наистина в отд.за омекотител (средното) по някое време протича вода (към края на прането, да). Водата в легенчето се надига и влиза в дупката на кладенчето за изтичане в казана - без да сме сипвали - засега - нищо там. Нима машината "разбира", че има/няма препарат, който еднакво обтича/надига/вкарва вътре? Т.е. ако съм сипал някаква емулсия там (ами ако е "каналин", а не Мечо Пух), тя го "вижда" и си работи нататък по схемите?...
        Но и това ще пробвам (с омекотител, де). Повтарям се (не е от инат, писна ми), за "памук" може да е, но няма логика да е така и в "бърза" прогр., дето трябва да пуснеш и да идеш да извадиш дрехите. А не да висиш до "умницата" и да "подсказваш" по някое време.

      • Krelion
        Krelion коментира
        Редактиране на коментар
        От много години ползваме течен препарат,който се сипва в чаша и се поставя в барабана.Чекмеджетата не ги отваряме въобще.Никакви проблеми.Сега питах жената.Каза,че я е виждала да спира и мисли,но после си продължава.След колко време,не знае.

      • Паджеровод
        Паджеровод коментира
        Редактиране на коментар
        Да, едва ли Бекото е толкова умно и да следи за омекотител.
        Може би тук е заровено кучето:

        " Пълненето на вода в лявата ваничка е добре, силно (при всякакво пълнене там), но в хода на пране, когато "сипва вода" в "омекотителя" мнооого църцорещо и с едно жужене (като от трафопост) - "равночестотно", но понеже пълни бавно, доста време жужи и дразни. Нормално ли е?"

        Ако магнетвентилът за ваничката, която пълни бавно е запушен или неизправен, то се надминава времето за пълнене, зададено от програматора и тогава спира, като мига за неизправност. Като пуснеш отново, тя допълва вече в рамките на това време и продължава.

    • #18
      Днес се обадих в 2 сервиза с "идея" да си платим идването - да огледат, да посъветват, без да пипат. Едните бяха отзивчиви и ме изтърпяха. Ще ви е интересно:
      Новите Беко с повече електроника (умни) си перяли така: дълго, но грижливо. Бая трактове в прането, които се повтарят излишно. Нормално било да перат - вместо 2 ч. > 3. И др.хора им се оплаквали. (Напр. когато след плакнене очакваш центрофугата, а [при мен сега е така] тя лашка наляво-надясно по над 10-тина мин. бавничко за да ги "реди" и помалко изсмуква влага. Нашата вкл. зададените обороти едва на -0:02 в края и тия 10-12 мин. лашкане са повече, отколкото е нужно.) И отделно: зимното пране, заради студената вода ("зимна вода" била) е още по-бавно. За магнитвентила рекоха, че вероятно си е наред - щом в левия улей тече нормално. За омекотителя течало бавно и полека, за да не го отмие наведнъж.
      Свързах се с е-магазина, ще я сменяме пак. Моето предишно (на два пъти) Канди в момента го няма. Бях го избрал, понеже е кл.Б (пр и центр), 51/74 дБ (пр и центр), 138 квч и 9600л вода годишна база. В момента е свършило, има подобно (ще излезе с мъничко допл.). Пускането на парата е избираемо (в Беко е в стандартна програма-ако искаш). Има старите опции за 3 вида замърсеност (свалят времето). Барабанът е метал. Ето това беше (линк). Подобното е пък това. Когато ми беше месецът за "разглеждане", сложих в списъка и едно Горение (ама е 6 кг и като икономии беше между Кандито и Бекото). Все пак, е икономично е (но и понеже е 6 кг), ала малко знам за тях - казани, ремонти... Вече са също китайски, а китайското Канди си е по-сгодно. А и вече сме прали с него.
      Утре по някое време трябва да им съобщя какво сме решили. (Семейният съвет е готов да дадем до 600; наличното К има 12% промо и се вписва. Против са да вземем евтина и колкото изкара. Инж.Мишев, ясно е, че ще го кръстим - тъкмо името "Бонбонче", галено "Бони" ще му подскаже колко сме го изстрадали и колко ще си я обичаме.)
      Благодаря на всички, които ме окуражиха с мненията си. Да сте здрави!
      Последно редактирано от Емил Братанов; 29-03-21, 13:18.
      Pink Floyd are a state of mind. The Alien mannikins too.

      Коментар


      • mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Ааааааа ама ти от емаг ли я вземаш бре??За трети път ще я сменяш?? Ужас . ама то щом е от емаг обяснява много неща...
        И точно на тази дето си сложил линк - пише че от Емаг се предлага а не от техен партньор! Което си е за замисляне далеч повече отколкото дали е китайска или румънска...
        Туй за кой град или село става на въпрос?

    • #19
      Аз съм с някакво подобно Беко от 3 + мес., взимал съм евтина нова техника, защото на село сме със сондаж и токът не е от най-стабилните. Засега оплаквания от жена ми няма, аз не съм достатъчно компетентен в прането, а тя е доста претенциозна за това.

      Коментар


      • #20
        Ся мойте 5ст. Моята вещина с прането се изразява в това да събера всичко накуп, да го набутам в пералнята, да сложа омекотител, прах/капсула, да си избера програма за смесено пране на 60* и центрофуга на 800 оборота (от възможни 1600). След 40 мин. отивам да извадя прането и да го прострА . Това когато жената я няма де. До тук забележка не съм получил нито към пералнята, нито от жената . Само да кажа, че често пера и работните гащеризони с останалото, а са в масло и строителни "неща" покрай обекта - никакви грижи. Всичко се изпира перфектно, не е намачкано и на ръка не може да се изтиска вода от прането.
        Пералнята е висок клас Миеле, втора употреба за около 350 кинта. Тази е 3-тата дето купувам. Едната на майка ми която беше на твърдото мнение, че ИЗПОЛЗВАНА пералня не иска и да види. Е след 3-тото пране, за нея нямаше по-добра пералня. Другата да един приятел - при него същата ситуация, жена му и щерка му нямат забележки. Тя е пък вертикална.
        Мога да кажа, че по-тежка, по тиха и по-бързо и добре перяща пералня не съм виждал.
        Изхвърлих една напълно функционираща, ползвана месец макс пералня САНГ, която си стоеше така в летната кухня 4-5 години. Причината - за да изпере добре, трябва да пера 3+ часа, а прането става на суджУк. Беко от най-ефтините пък под час и половина не пера кА'т ората, за сметка на това месец след гаранцията си "скъса" пластмасовия барабан при ушите, дето са захванати пружините. Ремонт - нЕма!


        Просто челен опит, сега за новата част нямам 2к+ за ново миеле и ще си взема пак втора употреба, модел на 4-5 години. Казват, че уж новите не били със същото качество, но дай боже да имам $$$ да се уверя сам .Наистина са мерцедесите на пералните

        Съжалявам за въпросния модел Беко не мога да дам мнение и съвет. Но аз бих го върнал и бих си взел от горепосочените. Във всички случай старо миеле ще изкара повече от нова нисък клас...
        Последно редактирано от I.Stoyanov; 29-03-21, 14:41.

        Коментар


        • Krelion
          Krelion коментира
          Редактиране на коментар
          Между другото Miele се произнася Миле,и е нормално и така да се пише на Български.

        • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          От къде ги вземнаш тези 4-5 годишни за 300 сребърника ?

        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Приемам забележката за името. Не съм немСковед, нито пък мога да предполагам как се пише и казва на български. Вече ще знам, благодаря!
          От София, фирма рениво. Ако нямат гледам в обяви от нета. Като цяло всички дето дават една година гаранция са с читави.

      • #21
        Никога не бих си купил пералня втора употреба. Не знаеш кой какво си е прал вътре.
        Същото и за миялната: някъде из нета има снимка - миялна пълна с големи силиконови "таковата". И после как ще си ям салатата от тия чинии?
        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

        Коментар


        • Чавдар (V93)
          Чавдар (V93) коментира
          Редактиране на коментар
          Стоките "от немец за немец" май са вече доста кът. И самите немци си купуват стоки, произведени някъде из Азия, та се пушек вдига.

        • I.Stoyanov
          I.Stoyanov коментира
          Редактиране на коментар
          Чавдаре, абсолютно си прав! Но, както винаги има едно НО - вече е почти без значение къде е правено нещото, а за КОГО. Щото и аз работя в производството и двойни стандарт го има хич не прикрито. Познай за кой пазар отиват стоките които са в ТОП кондиция и за кой пазар тези с лек компромис в покритието, малко на криво крепеж и тнт ?! Друг е въпроса колко "немци" останаха у немЦко. Дълга тема де, май иска бира и мезе

        • Чавдар (V93)
          Чавдар (V93) коментира
          Редактиране на коментар
          То доста от тези, дето не са немци, са възприели най-гадните маниери и претенции на западния консуматор ...

      • #22
        Миялната ми е Сименс, сушилнята е АЕГ. Двете съм ги купувал чисто нови с транспортни дефекти, били са за пазара в Германия. Пералнята ми също е АЕГ, нова, за Бг пазара. Ами личи си от километри качеството на първите два уреда спрямо пералнята. Още ме е яд защо не купих такава за немският пазар, следващия път ще е...
        Който търси , намира !
        Човекът е човек, когато е на път !

        Коментар


        • Паджеровод
          Паджеровод коментира
          Редактиране на коментар
          "чисто нови с транспортни дефекти"

          Това е жив пример за оксиморон.

        • rosen_offroad
          rosen_offroad коментира
          Редактиране на коментар
          Хайде стига!

          Нали се разбра че Дъстър за КМБ-я и Германия е еднакъв до последното болтче.....

        • cnc82
          cnc82 коментира
          Редактиране на коментар
          Темата за Дъстъра я спрях някъде по средата....

      • #23
        Аве ей! Не съм съгласен с деленето и двойния стандарт ама не ми се обяснява.
        В общи линии марката вече не е стандарт за качество. По ред причини.които не ми се обясняват.
        Пазара не се подчинява толкоз на логиката - колко се движи от емоции, от възгледи, и .... абе и малко късмет.
        Твърдя най отговорно че:
        Всяка една марка има и добри и лоши модели.Даже и да е велика марка пак така.Някои нейни модели са особено сполучливи и носят реално имиджа им.Но не всички модели са велики.По тая логика Миелето има и калпави модели(не искам да казвам кои са).
        Това нещо дето било правено за Германия толкова сме го обсъждали че и аз го ползвам в работата си - въпреки че не е етично! Това си е измама за мен направо....
        Напоследък - самата търговия толкова се побърка с тоя нет и самия клиент е толкова объркан - че сам си вреди!

        Коментар


        • Krelion
          Krelion коментира
          Редактиране на коментар
          Добре де,за къде е правена пералня,на която и на предния панел и на лепенките отзад пише на немски?Ясно е че тази партида е за Германия.Дали има разлика в качеството,не коментирам.И защо на газовия ми котел(Junkers) и лепенките вътре,и панела и книжката му е само на немски?Явно е правен само за тук!

        • mishomishev
          mishomishev коментира
          Редактиране на коментар
          Eстетвено че за Германия бе Krelion ! Ама подтекста не е така в случая.
          П.П
          Една от дейностите ми е като конструктор/инженер към китайска фирма.И преди време убедих колегите да пишат на една партида "Маde for Germany"
          ей така пробно за спорта.Една и съща серия просто отделиха една малка партида с този надпис и повишиха цената с 10% . Без да дават излишни или подробни обяснения.
          Тази партида се купи от вносителите без мрънкане успоредно с другата ама на по високата цена.И двете бяха с еднакво добро качество.Подчертавам еднакво.От един завод от едни и същи части от едни и същи работници по едно и също време.
          След време гледам - бре мама му стара направили го практика - тихомълком...дет може...
          Така че недей почива на тази кълка...Това че е "произведено за германия" не означава че е по качествено...понякога означава че е просто за там) а не че е по качествено.
          Идеята е съвсем друга. В сегашно време цари кочина - защото се промениха световните неписани правила стандарти клиента не ги знае съответно няма познания(то кой ли има) за конкретен продукт и почва да разчита на приказки от рода на: ама таз марка велика,ама това е правено за германия,ама тука пише еди какво си...
          А истината е много проста - клиента иска да си купи най евтиния продукт който му гарантира качество! Това е.
          И точно от миналата година тръгна неофициалната борба между програмисти и производители - и точно емаг е типичен представител на това.

        • Krelion
          Krelion коментира
          Редактиране на коментар
          Eстетвено че за Германия бе Krelion !....

          Аз знам,че е за Германия бе mishomishev! И без да е написано някъде "Маde for Germany"!Просто е факт ,че някои продукти или партиди от тях са правени за Германския пазар!Пак казвам,че не коментирам дали има разлика в качеството!Скоро доказвах на невярващи,че лампичките ме за елхата са произведени в Германия.В едно градче наблизо.

      • #24
        Провокиран донякъде и от тази тема, днес влязох в един магазин за 2-ра употреба в ОК1, който го знам от години, но никога не съм посещавал. Оказа се, че внасят и продават само Миле перални и сушилни, с 2 години гаранция. Силно се замислих дали да не оборудвам вилата с такава техника, особено като се сетя за перипетиите с чисто новата евтина пералня.
        ________________________________________________
        Subaru OUTBACK 2,5
        Hyundai TUCSON 2.0

        Коментар


        • kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          Верно е! С новата си е страшно: то опаковки, то транспортни болтове - мъка.

        • Емил Братанов
          Емил Братанов коментира
          Редактиране на коментар
          Ходих да разгледам в магазина. На "През.Линкълн" 54 е. Спирането пред тях е малко неудобно. Шефът е отзивчив, разведе ме, обясни ми каквото питах (но пък нямаше хора в момента). Имат само "Миле", обичайното тежи 116 кг. Наистина дават по 3 г. гаранция. (Ако обаче, при ремонт, извадят отвътре стотинки, банели-сут или др.твърди тела - си плащаш.) Рече ми, че съвсем съзнателно не доставят по-нови, умни или модели с глезотии. В момента имаше 5-7 кг, само няколко с дисплеи (обратното време). Той е на мнение, че нищо др. не си струва, камо ли пък новите с електрониките (дори и немските). Ремонтите (гар. и извън) поемат те. Гледат да ги правят на място. За 10+10 лв. доставят и я намъкват в жилището с монтажа. Цените бяха между 380 и 700 лв (май, тези с дисплейчетата - ок.500 и 600 лв.). Останах с впечатлението, че за 480-500 лв. можеш да купиш машина, която ще изкара поне 3-6 г. над гаранцията (ако не переш "гащеризона с отвертките по джобовете"), т.е. до 10 г. изобщо при теб. Нещо не разбрах дали има и Бошове, АЕГета; той обясни, че по-често само нагревателите са различни, но те (като философия) доставят само старите модели. Дано съм бил полезен и аз.
          (Бекото замина към еМага, още не е стигнало, да върнат парите. Харесах едно LG с хубави мнения от купили го. Но пък го няма из магазините - модел 2018-а е вероятно. Т.е. в бая сайтове го има, ала като позвъниш - разбират, че го нямат вече. Пратиха ми перс.оферта за Канди - като първите ни две - на цена даже под платената, обаче вече не го щем. Можем да си позволим седмица да доогледаме. ЕлДжито е реално в ценови клас ок 700, последните бройки са се продавали за малко над 500... Да сте здрави, хубави съб/неделя и да гласувате.)

        • Krelion
          Krelion коментира
          Редактиране на коментар
          Стара S класа или нова дачия,изборът е Ваш!

      • #25
        Скоро избирах нова евтина уж с пара пералня, на пазара най изгодни Gorenje WHP62ES Gorenje WEI84CP
        взех Gorenje WHP72ES за 444лв. -
        никакви проблеми, но и не пере като AEG

        пп
        Висок клас стара, винаги е по-добре от евтина нова:
        навремето напук на всички "майсторски" мнения, взех ново комбо(пере + суши) AEG - над 10г. работи, като преживя и транспорт 200км. без транспортни болтове с калабичкания през капак - ми още бачка, като са я кръстили "вълшебната пералня" защото почти спряха да си гладят дрехите, след като мине парата...
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X