Наздраве на бара.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бар Наздраве 6
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Наздраве. Жената е донесла бирата половин час преди да се прибера и седи на радиатора, ма си е кофти.
Коле, ще ти отговоря тук, че с новият фасон на форума от три написани ЛС-та, две не стават .
Значи, в България като средно за точка на замръзване е прието 80см, за Шумен мисля, че това е достатъчна дълбочина. Площта на "стъпките" поне по квадратен метър, дебелина/височина поне 25см. Нагоре до терена като колона. Армировка на стъпката и горна, и долна, на продължението като за колона. Настилката 10см с долна армировка, 20х20 е рядко, поне 10х10, но може и от по-тънко желязо . Бетонът Б-15, за настилката, ако имаш възможност го поръчай с фибри. Под настилката, по възможност 10-ина см чакъл - не толкова от конструктивна гледна точка, а за дренаж.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
-
Коментар
-
Оооф, да бе, ама, че съм прозд. Питах, пък не сложих линккъм видеото...
Ето го:
https://www.youtube.com/watch?v=a3eH...A0%D0%9E%D0%99
-
-
Ми Коле, точно това съм ти писал бе.
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеПлощта на "стъпките" поне по квадратен метър, дебелина/височина поне 25см. Нагоре до терена като колона. Армировка на стъпката и горна, и долна, на продължението като за колона.
Наздраве.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Трудът е най-скъпото нещо (и никаква хипербола не е това)! А пръст ще има, ама обратният насип следва да се трамбова. Кофражът, ако от шперплат ще го сковеш бързо, но един лист струва колкото кубик бетон и ще ти стигне за три фундамента - от тенекии за сирене ли ще го правиш. А няколко пъти транспорт за изпълнение на няколко етапа.
И т. н. и т. н.
-
Трудът си е мой, най-много на брата или някое от лапетата, ама те като помощници. Аз съм главния хамал.
Кофража ще е от дъски от палети-имам ги налични, та и те са без пари.. Ще правя по една или две стъпки наведнъж, после още две, и те ще свършат...
Транспорт няма-това ми е в двора. Ще си купя два кубика пясък и чакъл, може да си спретна и един миксер, ама по-вероятно е да е с лопатата...
Абе цървулска работа...
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар