Аз пък да се поФаля - благодарение на Пламен джипката ми отново работи на шест цилиндъра!
И тъй като при нас който върши работа той черпи, го чакам да свърши и таз работа!
Сърца около килограм, махаш остатъците от кръвоносни съдове и клапите (те са хрущял), цепваш ги и миеш съсиреците. Задушаваш, това е най-тънкият момент, защото сърцата са 100% мускул и ако не са добре задушени, са като гьон. В около 200 грама масло, с малко олио (вода те ще си пуснат), поне 40-50 минути, под капак, на най-слаб възможно огън, колкото да поприкъкря. Към края на задушаването слагаш сминдух, чер пипер, кимион, куркума (изреждането е според количеството). С подправките 10-ина минути, после доливаш около литър вода и се вари докато сърцата окончателно се сварят (след задушаването, не повече от 15-ина минути). Зеленчуци "Мексикански микс", това са - ориз, грах, царевица, моркови, чушки (поредността пак според количеството). Ако зеленчуците са готов микс и замразени се слагат накрая за около 5 минути. Ако слагаш набор поотделно, малко по-рано. Като са готови и зеленчуците, може да добавиш още малко вода, според консистенцията каквато ти харесва, накрая (когато е ясно окончателното количество вода) слагаш сол.
Понеже нито Борката, нито Марто пращат риба, а аз нямам време да отида, жената хванала скумрия... При това по-голяма от последните риби, които изобщо съм хващал...
За всеки случай беше взела и уиски с пуканки, че то ако разчитала на мен и децата нямало да ги има
Ама на мен жипката ми работи и не ми пука
Коментар