Обява

Свий
Няма добавени обяви.

IGO (на нашенски "Я че бегам")

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• IGO (на нашенски "Я че бегам")

Сутрин.Приятно, хладно време - само за шофиране към морето - в случая Поморие. Всичко е прекрасно, жената кротко си дреме на дясната седалка, а аз от келешлък съм пуснал IGO8 - да видя що за стока ще дойде.Последни километри по магистралата преди Бургас и точно тогава GPS-a заявява делово "След 300м. се отбиете в дясно". Гледам иска да ме прекара през пътя за Слънчев бряг, викам си - добре, не съм минавал оттам. И завивам. И се почна една пълна лудница - "завийте наляво, остър завой наляво, вие се движите с превишена скорост". Аз се поошашавих, обаче го слушам Фнимателно.
    И в следващия момент се намирам.......познайте къде?! Ами как така "къде" - на магистралата бе! Ама в посока София! А оная пачавра ме пита мазно "Ще промените ли маршрута?" Бих желал, ама йок! - набих още 35км. до края на магистралата и после още 35 за да стигна пак до същия разклон. И още само 9км. до Бургас.......
    После много се смяхме, обаче после...
    IGO ли?! Не, я че бегам.

До: IGO (на нашенски "Я че бегам")

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
    IGO ли?! Не, я че бегам.
    Аз бях по-късметлия, по средата на булевард, който е ограден с мантинтели (в Благоевград) ми вика "завийте надясно". Е, нямаше как да скоча през мантинелата, та му теглих една и "променихме" маршрута.

Коментар

Май някой не е чел историята на Спас55?

Коментар

Вярно, не я бях чел. Все едно четях за себе си и моята Пенка (ГПС-а). От много ситуации ме е изкарвала, но и такива спирали съм правил заради нея, че ако беше жива нямаше да е вече жива.
        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
        LZ1YBB

Коментар

Ми освен и аз да се оплача от моя идиот (Гармина)

От Варна до Крапец ме прекара през Карпатите почти, по-кратък бил пътя ама пропусна да спомене че на някои места път нямаше. А аз със всичкия си акъл бях тръгнал с лека кола, а не с джипката......
          Последно редактирано от Metal Heart (Светослав Митев); 13-07-09, 16:25.
          Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
          Honda CB 919 Hornet
          0898849413-Светльо
          Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Румбата Преглед на мнение
            Май някой не е чел историята на Спас55?
            Чел съм я.И се смях много. Обаче ш съботната сутрин не се смях.Никак даже.

Коментар

Две коли сме в Плевен и искаме да се приберем към София, но минавайки през Искърското дефиле, а не по магистралата. В другата има GPS, човека задава като междинна точка Червен бряг, като очаква, че от там най-бързия и кратък път после е през Мездра. Пускам го да води. На няколко места след Червен бряг питам по станцията, не трябваше ли да завим на ляво... Получавам отговор, че GPS-а казвал направо... Е, в Бяла Слатина вече не издържах и му казах да спре. Проверихме маршрута и се оказа, че гадинката иска да ни прекара през Лом и после през Петрохан .

Запомнете. GPS-а е средство за ОРИЕНТАЦИЯ, а не за НАВИГАЦИЯ
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                ... Запомнете. GPS-а е средство за ОРИЕНТАЦИЯ, а не за НАВИГАЦИЯ
                Напоследък все повече избягвам да оставям GPS-а да ме рутира. Изключение са случаите, в които лично съм набил по-нагъсто точките, през които искам да мина. И пак си имам 1-2 наум.

Нашенската карта на няколко пъти ми лази по нервите като при подхождане към Т-образно кръстовище ми опъва маршрута по късата черта на Т-то и, ако не знаеш дали си наляво или надясно, спираш и почваш да се чудиш накъде да хванеш. Отделно, дето неколкократно започва неистово да преизчислява, като непрекъснато ме кара да правя обратен завой.

Най-добре ми е ако имам трак. Карам си по него и изобщо не се притеснявам, че софтуерът ще ме забие където не искам.
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-07-09, 00:57.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X