Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Призовка за ПТП !!!???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Призовка за ПТП !!!???

Колеги историята е такава че преди 2 години и половина направих птп и бутнах две жени но нищо повече натоварих ги в колата и ги закарах в болницата правиха им снимки прегледи и тн но нищо им нямаше след което следователя ни вика всичките за да кажат те имат ли някакви искания спрямо мен след което те казаха че нямат и се подписаха и аз си получих акта и си го платих и се шриключи историята но явно само привидно днес едната се обажда след две години и половина и ми казва да очаквам прзовка щото още от тогава получила разместване на прешлените и и прайли операция и сега иска да ме съди от което аз направо полудях как може след близо 3 години да е възможно тя да заведе иск срещу мен няма ли някаква давност или винаги когато и кефне може да ме съди???

П.С Друг е въпроса че още тогава тази същата въпросна жена се опита да изкара че е с пукнат череп защото дъщеря и работи в болницата но се усъмнихме защото от едно падане не ми се вярваше защото си беше точно така на кръстовище на ляв завой те почти бяха минали и аз ги закачих с ръба на бронята и паданаха и тогава я закарахме в пловдив на снимка от където се оказа че няма нищо пукнато на черепа и се питам също дали сегашните и проблеми не са пак от този род???

П.С Моля всички компетентни лица да се изкажат по темата щото направо съм пред нервна криза

До: Призовка за ПТП !!!???

Консултирай се с адвокат най-добре. Тия неща би-тярбвало да имат давност. Не знам каква е. А и жената трябва да даде обективни причини защо не го е направила тогава, а го прави сега, които да имат юридическа стойност и да се признаят от съда, за да заведе делото.

Прочети и ГПК, в тая му част. Би трябвало да си пише, а пък ще ти е полезно по принцип.

Тогава подписван ли е някакъв документ? Съставян ли е някакъв протокол? Ако да - не могат да те пипнат. Ако не - не знам. Вероятно ще трябва и полицая да издирваш, ако нещата станат сериозни.

Абе, мисля си че трудно ще те олепят, поради простия факт че не могат да докажат че точно ти си ги бутнал. Ако няма документ - не могат да докажат че точно ти си ги бутнал. Ако пък има, то на него трябва да си пише каква е била хавата, и че тогава не са имали претенции и сте си тръгнали по живо по здраво.

Иначе, и аз мога да видя нечий номер на улицата, и да реша че тоя ми дължи едни пари, ама съвсем друг е въпроса дали мога да го докажа.

Изобщо, най-малкото, за да има дело, случаката трябва да се докаже. Аз обаче не виждам как ще я докажат, още повече как ще докажат че текущите им проблеми се дължат на тая случка.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

за всеки случай си издири гражданската отговорност от тогава.... дори и да те осъди, ако си имал валидна ГО, плаща застрахователя

Коментар

Първо Адвокат. това е много важно щото ти си нямаш на идея как можеш да се защитиш и без да искаш да обърнеш делото в тяхна полза.

Мога да ти препоръчам моя адвокат който преди 4 години ме извади от подобна ситуация в която едни цигани си хвърляха децата под колите и аз бях потърпевш.

При тия закони колега е възможно всичко. Стресни се и си опечи нещата. Намери свидетели , на случката и говори с тях, отиди в болницата и питай за архив на снимките, намери и длъжостните лица от акта и с тях говори.

Направо тва си е ебало мамата. Пиши ми на личен да ти дам тел на адвоката той е от Пазарджик.

Успех
        Т5
        Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai_nikolov_871030 Преглед на мнение
          Колеги историята е такава че преди 2 години и половина направих птп и бутнах две жени но нищо повече натоварих ги в колата и ги закарах в болницата правиха им снимки прегледи и тн но нищо им нямаше след което следователя ни вика всичките за да кажат те имат ли някакви искания спрямо мен след което те казаха че нямат и се подписаха и аз си получих акта и си го платих и се шриключи историята но явно само привидно днес едната се обажда след две години и половина и ми казва да очаквам прзовка щото още от тогава получила разместване на прешлените и и прайли операция и сега иска да ме съди от което аз направо полудях как може след близо 3 години да е възможно тя да заведе иск срещу мен няма ли някаква давност или винаги когато и кефне може да ме съди???

П.С Друг е въпроса че още тогава тази същата въпросна жена се опита да изкара че е с пукнат череп защото дъщеря и работи в болницата но се усъмнихме защото от едно падане не ми се вярваше защото си беше точно така на кръстовище на ляв завой те почти бяха минали и аз ги закачих с ръба на бронята и паданаха и тогава я закарахме в пловдив на снимка от където се оказа че няма нищо пукнато на черепа и се питам също дали сегашните и проблеми не са пак от този род???

П.С Моля всички компетентни лица да се изкажат по темата щото направо съм пред нервна криза
          Преди да правиш каквото и да било изчакай призовката. Аз лично ако ще те съдя няма да ти се обадя предварително. Може да е позакъсала женицата и да се надява да й дадеш някой лев.

Освен това, за да мине през съда нещо подобно тя трябва да има документ, издаден непосредствено след инцидента - нещо от две години след това, та дори и потвърждаващ наличието на такава травма, трудно ще бъде използван против теб. Гадна работа в общи линии.
          Последно редактирано от Сашо Пунчев; 06-07-09, 14:39.

Коментар

Покрай зачестилите телефонни измами не бих се учудил да е нещо подобно.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
              Преди да правиш каквото и да било изчакай призовката. Аз лично ако ще те съдя няма да ти се обадя предварително. Може да е позакъсала женицата и да се надява да и дадеш някой лев.

Освен това, за да мине през съда нещо подобно тя трябва да има документ, издаден непосредствено след инцидента - нещо от две години след това, та дори и потвърждаващ наличието на такава травма, трудно ще бъде използван против теб. Гадна работа в общи линии.
              Не само да изчака призовката,ами веднага да отиде да подаде жалба,че го заплашват със съд,а отгоре на това се е и представила.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

гражданска на колата имам , имам и документите дето се подписа при следователя че няма искания към мен а относно сега за тия раместени прешлени дето ми говори може и да и са съставили фалшива епикриза защото дъщеря и работи в болницата но ако се стигне до съд ще искам да я прегледат в пловдив или софия където е по млако вероятно да и напишат фалишива епикриза защото когато стана инцидента в болницата в първомай я бяха изкарали със пукнат череп но ние се усъмнихме и я пратихме в пловдив на снимка от където се видя че черепа и си е чисто здрав а относно адвоката утре смятам да ида до един два да направя консултация

Коментар

Само да ти кажа, че адвокатите са като автомонтьорите. Не всички разбират от всичко, а и някой и не стават. Успех!
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

При положение, че им е правен преглед след инцидента и не са установени проблеми. Щом се е подписала след това, че няма никакви претенции към теб може следващия път като ти се обади да и кажеш, че ти паралелно ще пуснеш жалба за тормоз. Повече няма да ти звънне.

Коментар

Няколко от колегите са прави в изказа си.
                      1.Дали има дело или не,ще разбереш чак когато получиш призовка.Ако ти е напрегнато,аз вярвам че си w шок,може да се провери има ли образувано производство или не,преди да получиш призовка.Ако няма си е чиста проба изнудване от страна на "пострадалата" и можеш незабавно да я подведеш под отговорност.
                      2.Ако има образувано производство се работи за доказване имало ли е нанесени щети или не.Това ще кажат експерти,назначени в досъдебното производство или в съдебната фаза.Те ще кажат имало ли е счупване ,от какво е,от кога е и т.н.Важни са и свидетелите-очевидци на случая.
                      3.Делото е наказателно и е в срок.(ако изобщо има дело)За изтичане на даваност е рано да се мисли.Пострадалият има право по всяко време да иска да води дело докато е в срок и не е необходимо да обяснява защо "чак сега го прави".Има неяснота обаче.Ако е така както казва пострадалата е на лице средна телесна повреда и дело се води от държавата в лицето на прокуратурата.Ако повредата е лека се води дело наказателно от частен характер от пострадалото лице но там срока е 6 месеца .Чакай да не те объркам повече от колкото си...
                      4.Ако делото е гражданско,Гражданската отговорност покрива имуществените и неимуществените вреди ,за които може да бъдеш осъден.По-лошата част е основната ,а именно наказателното преследване за извършено инкриминирано деяние.В тази връзка няма какво да четеш в ГПК.Съветвам да не четеш и НПК(това е правилният кодекс)защото води само до объркване и умопомрачение на тези,които не са го изучавали.
                      Последно редактирано от adwokat; 06-07-09, 19:51.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Я аз малко да успокоя колегата. Значи важно е какво е казала пред следователя, защото по чл.343, ал.2 от НК, ако е направила изявление делото е било прекратено. Сега не може да се води ново наказателно такова. Виж си хубаво документите, трябва да имаш прокурорско постановление за прекратяване на делото. А и още нещо - няма престъпление , когато е нанесена лека тересна повреда по непредпазливост, такива са случаите при управление на МПС. Значи може да иска обезщетение по граждаскоправен път. Това НЕ Е изнудване. Няма такова понятие като заплашване със съд. Това е легален метод за защита на правата на всеки гражданин. Щом се чувстваш ощетен маже да се обърнеш към съда. Прди това обаче може да се свържеш с този към когото имаш претенция, защото той може да плати и доброволно. В противен случай, ако признае иска ти в съда, ти ще трябва да му платиш неговите разноски, защото не е било нужно да водиш дело. Т.е. трябва да има оспорване от негова страна на твоята претенция, за да се обърнеш към съда.
                        Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                        Opel Frontera V6

Коментар

Колега, както пише в предните постове изчакай да получиш призовка. Съмнявам се "пострадалата" да те предупреждава, че има заведено наказателно дело. Срокът за завеждане на НЧХ дело (както е посочил колегата е 6 месеца и е пропуснат). Ако се касае за средна телесна повреда това вече е дело от общ характер и обвинението се поддържа от прокуратурата. Изключено е според мен да има такова, а булята да те предупреждава за това. Предполагам, че ако въобще има заведено дело, то ще бъде по граждански път за претърпени неимуществени вреди (болки и страдания) и/или имуществени вреди (разходи за лечение, транспорт, медикаменти и т.н.). С призовката (ако въобще е заведено дело) ще получиш и копие от исковата молба и доказателствата. След което имаш едномесечен срок за даване на отговор.Задължително трябва да ангажираш адвокат, защото пропускането на този срок е фатално за защитата ти. Щом си намерил полицата по ГО е добре.Възниква въпроса дали своевременно си уведомил обаче застрахователя за инцидента. Това уведомяване има значение за началния момент, от който застрахователя дължи лихва върху присъденото обезщетение. Толкова засега.Дръж ни в течение, каквото можем ще помагаме. Така де, че кой бяга от почерпка .
                          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                          LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от bobeck Преглед на мнение
                            Това НЕ Е изнудване. Няма такова понятие като заплашване със съд.
                            Колегата bobeck е прав при така описаната обстановка.
                            АКО обаче ти се обади и допълни разговора че иска пари,вече е изнудване чрез заплаха със Съд.Към момента тя само те е уведомила...(не мога да се сетя защо би го направила...добра жена най-вероятно).
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

тя като се обади каза да очаквам призовка пък можело ако сикам да се срещнем да се сетим щото операцията била пари а пък тя няма ла в не прав текст "ако искаш да не те съдя дай ми пари за операция"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X