Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преброяване на дивите черни кутии...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преброяване на дивите черни кутии...

Темата произлиза от ТУК

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    Абсолютно възможно. Преди 21 години по време на едно учение на "Варшавския договор", си седяхме с един колега в служебното автобусче, разказвахме си вицове, той излетя на задача....и изчезна. Намериха машината след ден-два, а въпреки че заради учението работеха всички центрове за контрол на въздушното пространство и "целите" се водиха и по планшети в командните пунктове, първоначално дадоха кръг с диаметър 200км.и това в наблъсканото със самолети(тогава) небе на милата ни Родина....тъжно но факт Откъснал съм се от авиацията, отдавна (за съжаление) но след излитане и влизане в "коридора" на нужната височина, на дали има какво да си говорят с контролната кула, над океана е чисто и по-скоро ако някои следи радарната отметка, това е информативно. Тъй като незнам и мястото на катастрофата, може в района да не е имало изобщо радарно покритие, а изчезването да е констатирано от следващия радарен пост, когато във времевия интервал ЧЧ.ММ. полет ХХХ не се е появил на радара.....вероятно после е имало разговори в стил "Абе тоя излетя ли от при вас? Кога, ама сериозно ли? Въййй...." Също така си зависи и от пилотите, но излизайки от зоната на водене на едно летище, може да си пренастроят радиото директно на честотата (канала) на следващото в чиято зона ще влезнат, без значение че между двете летища е радио дупка (необслужван участък) и тъй като предавателите не са свръх мощни, те да са викали нещо, но на непрослушвана честота и т.н......
    Хахаххахаа казвам хаха и не ми е смешно - това е мнението, това се случва всеки път в действителност, това е истината от гледната точка на наземният контрол (Ръководител Полети) 3 са службите: контрол, подход и кула. Няма да обяснявам кои с какво се занимават и т.н. Всички сте дстатъчно начетени.
    За авиационни инциденти - така наречените катастрофи, причината в 99% от случаите е "човешка грешка" и то натрупване на няколко "предпоставки" за "авиационен инцидент". Дали конкретният случай е част от онзи 1% в които вината не е "човешки фактор" - не е ясно или и да е ясно, няма да излезе току така такава информация на бял свят.
    Последно редактирано от Goblin; 24-06-09, 16:28.

До: Има ли пилоти или авиационни инженери тук?

При военните цялата работа не е съвсем така. Кулата и отходът им често пъти са едно войниче с телефон с манивелка, и още едно с червено и бяло флагче, и с друг телефон. Контролът е в пълно радиомълчание. Няма го, всичкото чуждо радиоразузнаване дава мило и драго да чуе поне едно изпращяване на комутатор. Радарите, илсовете, воровете, всичко се включва само от немайкъде, когато по метеото съвсем не може без това. Ако работят за пехотата по земята, е голямо щастие долу в района на целта да има авионасочвач. Това е наземен щурман, който има някаква връзка със самолетите, не винаги по радиото, и умее да знае къде са те спряма целта, която стреля по хората, които те заедно прикриват. И може да им я покаже навреме. Над мястото те не висят, прелитат го за 30 - 50 секунди на форсаж, докато земята изригва по тях огън. После пак се връщат тихо, и захождат без холивудска дандания по радиото, за да не демаскират аеродрума. За цялата тая работа отговарят собствените им ескадрилни щурмани, които и имат грижата за полетните планове. Останалите летят по едно листче с цифри под найлончето на десния крачол.
    Ако изолират района на боя, тогава пак работят за пехотата, но по въздуха. Тогава всичко е било в ръцете на заместник командира на полка по тактиката, но още миналата година. Сега каквото умеят звената и групите - това е. РП не може да им помогне през радара по радиото - далече е. Ако са много, командира на ескадрилата може да се вдигне и да ги управлява, а може и да не може. Но това е и въпрос на тип самолети, не всички могат да си говорят така. Не и преди МИГ-25. Те са първите, които щатно работят във формация по закрити канали. Че и от тях само полярните.
    В мирно време прехващачите на ПВО-то чуват команди по радиото, могат да им отговарят, и това е работа пак на РП, който ги е изпратил. Не влизат в чужди зони, и не ги прехвърлят на други РП, най-малкото заради горивния остатък. Както и заради проблемите с ПВО на съседната зона. Не е факт, че там няма да ги сбъркат с чужди, и да ги свалят.
    Поемам ангажимента да обясня на дядо Владо горния ти пост, и да му се извиня от твое име. Но усилията ми няма да ти минат безплатно. Как ще се разбирате с келнерката, не знам
    Последно редактирано от Стефан; 23-06-09, 22:20.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Поемам ангажимента да обясня на дядо Владо горния ти пост, и да му се извиня от твое име. Но усилията ми няма да ти минат безплатно. Как ще се разбирате с келнерката, не знам
      ....Б@@@ колко изписа за да ми се самопоканите на гости .........добре де, барбекю си имам, река в която да се каляме си имам, водоструйка да се мием имам, ти имаш лебетка на "Уаз" след проба "у ряката" да извади "Джип4о"....значи някой само трябва да носи прЪжолчетата
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

....Б@@@ колко изписа за да ми се самопоканите на гости .........добре де, барбекю си имам, река в която да се каляме си имам, водоструйка да се мием имам, ти имаш лебетка на "Уаз" след проба "у ряката" да извади "Джип4о"....значи някой само трябва да носи прЪжолчетата
        Фотограф трябва ли ви?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Одеве писах, пък се изгуби. С две думи - не ни трябва, секса по тия земи е лична работа. Но от друга страна пристрастното отразяване на психосекса, особено тематичното, е крайно поучително за следващите поколения. Значи ни трябва. А какво ще хванеш ти - каквото хванеш. Ние няма да се крием.
          Мразя авиацията. Пребивала ме е, отървала ми е кожата, но не я обичам. Хич да не е, аз не съм от нея. Нито тя ще стигне до моята кал. Уважаваме се отдалече. Ела, ние ще сме там.

Коментар

Абе от авиация на групов какво става тук бе

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
              Абе от авиация на групов какво става тук бе
              Ти какво, оспамена тема не си ли виждала? На разговор между дядо Владо и Стефан си струва да се присъства. Аз, например - за да ги разтървам.

Коментар

Няма да успееш. Ние вече се запознахме. Кат се вкопчим в шишетата - няма пускане.
                Само някой трябва да внимава да не паднем в реката, и там да заспим. Че после ще е лошо за сомовете в язовира.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Ти какво, оспамена тема не си ли виждала? На разговор между дядо Владо и Стефан си струва да се присъства. Аз, например - за да ги разтървам.
                  Ааа, ако ще има такова мероприятие, идвам и аз.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ми казвайте ден и час и да палим
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      ми казвайте ден и час и да палим
                      ....Вие си се разбирайте аз съм си в къщи
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

....Вие си се разбирайте аз съм си в къщи
                        То ся както вали е идеално, ама не стаа за скара, пък и току виж ми се намокрил фотоапарата

Коментар

И к'во ще има РП-та срещу пилоти; гражданска срещу военна авиация; Ферози срещу УАЗ-ки ахаххахах сливова срещу гроздова; От мен малко сливова за последния спор па да видим
                          Аре ДАТА и ЧАС????

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
                            ...Ферози срещу УАЗ-ки ахаххахах сливова срещу гроздова
                            ...срещу нисани срещу вранглери.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              ...срещу нисани срещу вранглери.
                              Къде ги па тия врангели

Онова червеното е друго бе

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X