Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

    Миналата година и аз се гоних между карнобат и бургас със такъв истребител караше между 140-160.
    виш к'фо нешто е.......

    Коментар


    • #17
      До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

      преди няколко години пътувахме до Букурещ.. На връщане си направихме една гонка /в Румъния/ с турски автобус /Мицу... Маратон/ - 140-150кмч си ги държеше и на завоите, на които аз с мегана се чувствах не съвсем стабилен при тази скорост... Пътя беше в ремонт с изрязани участъци и липсващи канавки, затова аз се "предадох" и стигнахме автобуса чак на Дунав мост...

      Хубаво ще сложат ограничители, но некадърният шофьор може да изтрепе пътниците и при 80 и при 60кмч...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

      Коментар


      • #18
        До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

        Не забравяйте че и камионджиите и рейсаджиите карат така секи ден цялата година.И помислете всеки ден в България стават страшни катастрофи колко от тях са с учасници рейсаджии и камионджии.Стават чат пат и медиите раздуват олеле Тирове убийци.А убийците са младите дупета с купени от мама и тате за рождения ден мощни таратайки.Които искат да покажат какво могатмогат да претрепат пътниците или некой минувачГледайте статистиката моля ви кои са убийците на пътя не набеждавайте хора като мене които с това си вадиме лебаМладите герои там е проблемът .Ама сега не са с татковия Москвич а БМВ и ела да видишЧетете последните страници на вестниците там си пише кои са убийците.Поздрави
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

        Коментар


        • #19
          До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

          Колега, и така е и не е така. Золумите на едните не извиняват лудостта на другите. Професионалните шофьори са това - професионални. Професионалисти. Това предполага и чувство за отговорност. Да не говорим пък когато си шофьор на рейс. Там други хора оставят живота си в ръцете си.
          Издъних се на Тюринг теста

          Коментар


          • #20
            До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

            Новите автобуси НЕ са с тахошайби, а с едни устройства с карти на шофьорите. Нещо като лична карта....за тях все още не са намерили лек, освен един, който се хваща при проверка и глобата е такава, че те отказва от шмекерии..
            Скоростта наистина Е ограничена на 105-106км/ч.
            А старите автобуси с тахошайби и прочее се пипат много и наистина летят като луди.
            Лично ме е изпреварвал автовоз, натоварен с нови BMW-та преди няколко години на магистрала Хемус, като аз се движех със 150км/ч.!
            Per aspera ad astra.

            Коментар


            • #21
              До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

              Микробуса за който писах е Фолксваген-18 местен е внесен няколко месеца преди да пътуваме с него.Лично седях до шофьора и наблюдавах скоростомера.
              А по повод на написаното от Стария.Бащата е станал шофьор през далечната 1949 год.Пенсионира се през1990 год. ,като такъв.Израсъл съм в гаража където работеше при неговите колеги.Но,именно тов е важното,че като си професионален шофоьор ти си човека който трябва да даваш пример с поведението си на пътя.
              Защо все по-рядко водачите на тежки и големи машини дават път на тези които са зад тях.Просто сегашните или по-голяма част от тях си правят кефа и тормозят другата част от пътуващите.А ,и сам знаеш с няколко десетки тона зад гърба си какъв е резултата от грешката.
              Бях писал,преди Диското имах Крайслер Вояджър -1997 год.Преди това карах известно време такъв от по-стария модел с автоматична скоростна кутия и автомобила имаше ограничител на 120 км/ч. беше произведен през 1992-3 год.
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

              Коментар


              • #22
                До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                Ограничителите на скоростта при тежкотоварните автомобили е 90 км/ч. Това включва всички автомобили с общо тегло над 3,5 тона. Без значение дали са под формата на микробус или на композиция (тир както му викат в България)

                На автобусите, ограничителя на скоростта е на 100 км/ч.

                Има варианти за превишаване на скоростта при движение по наклон, но разбира се това е много опасно. Ако е натоварена композицията, тя без проблеми развива по-високи скоростти дори и ако не е на свободна скорост. В повечето варианти, ретардера, интардера, моторната спорачка или "Телма"-та, се включват ръчно, така че, няма как да забавят скоростта от самосебе си.

                Лично аз, винаги когато видя, автобус или композиция, да се движат с повече от максимално допустимата скорост, вдигам шум. Звъня на полиция, Даи или принуждавам шофьора да намали скоростта. Автомобила ми има рекламни надписи и обикновенно тактиката действа.

                Всички автобуси и камиони, са проектирани за движение със скорост, спрямо ограбичителите и вдигането на по-високи скоростти е равносилно на това, да си играеш със запалка до колонките за зареждане на бензиностанция.

                Тези дни се разходих до морето и успях да внеса своя принос към движението. На отиване ме настигна автобус. Аз карах с 120 км/ч. Натиснах няколко пъти спирачки слизайки на 100 км/ч и за щастие шофьора разбра моето послание. Следващите 20 км. не посмя да ме изпревари а се дръпна на спокойна дистанция зад мен. На връщане, настигнах няколко композиции. Първите двама в колоната караха на един метър дистанция, правейки невъзможно изпреварването им поотделно. Мисля, че и в този случай бях доста конкретен и успях да замисля шофьора на втория камион.

                Замислете се какво представлява камион с общо тегло 40 тона. И как се спира това нещо ако се движи с 120 км/ч. Аз съм карал такъв автомобил натоварен до пълен предел. При движение с 40 км/ч усещането е все едно караш лека кола с 90.

                Коментар


                • #23
                  До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                  Аз пък онзи ден се возих в съчленен автобус със 90 км/ч в Пловдив на бул. Христо Ботев, след което автобуса наби спирачки за да спре на Централна гара.

                  Всъщност то си беше гонка между два автобуса, като другия не беше съчленен. В Момента на изпреварването разстоянието между автобусите беше 10-тина см. Още толкова беше и до мантинелата в ляво

                  Естествено нашия спечели.

                  Шофьора беше "майстор на волана", като Стария. Какво му пука че автобуса скачаше на 1 метър от асфалта и една жена се изръси от седалката си. Важна е победата !!!

                  А вие няма какво да им говорите на големите Майстори - карачи. Закона е за кон, а не за лъв
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

                  Коментар


                  • #24
                    До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                    1985 г. Два български автобуса в Молдова си правят гонка кой ще стигне по-бързо границата. На един завой единият автобус поднася по мокрия път и полита в дерето, падайки по покрив. Единствено тридневните проливни дъждове, разкаляли почвата, са спасили пътуващите. Рекапитулация: един смазан, 2 загинали още, счупвания и други травми и поне половината пътуващи после - лечение в психодиспансера.
                    НЕ БИВА да има повече такива случки!
                    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                    Omnia vincit amor !

                    Коментар


                    • #25
                      До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                      Първоначално публикуван от 4040 Преглед на мнение
                      Миналата година и аз се гоних между карнобат и бургас със такъв истребител караше между 140-160.
                      Добре, а за какво го гониш? Да не си патрулка?

                      Коментар


                      • #26
                        До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                        И как само автобусите и камионите нарушават ограничението на скороста а всички други са карали с нормалната скорост.Дори и заснелият видеото нарушава правилника за движение, защо не си каза номера или всички където сте карали и сте свидетели на такива случки как определихте скороста по вашият скоростомер значи и ВИЕ сте нарушили правилника за движение да же и подписки ще правите или другите нарушават закона,но това не се отнася за вас.
                        За справка си погледнете закона за движение по пътищата за ограничението на скороста те се отнасят за ВСИЧКИ че някой хора стават направо смешни
                        Всички товарни автомобили над 3.5 тона са с тахограф и трябва да са с ограничител на скороста същото се отнася и за пътническите автобуси. За товарните автомобили е 90 км. за автобусите 100 км. тахографските листи трябва да се съхраняват 1 година а на борда на автомобила трябва да се съхраняват 28 работни шайби и при проверка се представят 28 броя и може да бъдеш глобен и за стар период за това че да речем преди два дни съм изпреварил някой от форума с 140 км. при ограничение на скороста 70 км. примерно само аз ли съм нарушил закона или и другият.

                        Коментар


                        • #27
                          До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                          Дали белята, която може да стане от автобус със 140 км/ч и лек автомобил Октавия са сравними?!?
                          Като се е хванал да кара талигата, ще кара както трябва! Професинални шофьори... а дано да видим такива.
                          Зима иде

                          Коментар


                          • #28
                            До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                            Така ще е докато заверките на тахограф и ограничител се правят едно към гьотере.
                            VITARA, SAMURAI
                            FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                            RENAULT ESPACE QUADRA
                            ...и едно сивикче за града...

                            Коментар


                            • #29
                              До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                              Първоначално публикуван от buldog Преглед на мнение
                              И как само автобусите и камионите нарушават ограничението на скороста а всички други са карали с нормалната скорост.Дори и заснелият видеото нарушава правилника за движение, защо не си каза номера или всички където сте карали и сте свидетели на такива случки как определихте скороста по вашият скоростомер значи и ВИЕ сте нарушили правилника за движение да же и подписки ще правите или другите нарушават закона,но това не се отнася за вас.
                              За справка си погледнете закона за движение по пътищата за ограничението на скороста те се отнасят за ВСИЧКИ че някой хора стават направо смешни
                              Всички товарни автомобили над 3.5 тона са с тахограф и трябва да са с ограничител на скороста същото се отнася и за пътническите автобуси. За товарните автомобили е 90 км. за автобусите 100 км. тахографските листи трябва да се съхраняват 1 година а на борда на автомобила трябва да се съхраняват 28 работни шайби и при проверка се представят 28 броя и може да бъдеш глобен и за стар период за това че да речем преди два дни съм изпреварил някой от форума с 140 км. при ограничение на скороста 70 км. примерно само аз ли съм нарушил закона или и другият.
                              Абе, ако някой измисли някакъв друг начин да регистираме безобразият на тия малоумници, да каже! До тогава единствения начин да ги засечеш без радар е като караш с тяхната скорост. Айде стига високо правни коментари от тоя род! Полицията не реагира, ДАЙ ги няма никви, ако и ние не реагираме накъде отиваме. Аман вече от тоя ХАОС. Все някой трябва да има няква гражданска позиция, па дори и това да води до нарушаване на закона. В края на краищата не е карал за удоволствие с тая скорост, а за да покаже поредното безобразие!
                              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

                              Коментар


                              • #30
                                До: Автобус и Камион се гонят с 140км/ч в Стара Загора

                                През октомври 2007 имахме случка с автобус, нарушаващ правилника. Изпреварихме го (малко със зор ) и на първата караулка се оплакахме от случката. Полицаите се държаха много адекватно, спряха автобуса, викнаха КАТ и доста време се разправяхме. Нарушителите се отърваха само със загубеното време и нерви, защото автобусът не беше български. Надявам се, че следващият път ще се замислят малко, преди да се държат безобразно на пътя!
                                Важно е да си защитаваме правата!
                                НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                                Omnia vincit amor !

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X