Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мислите ли, че сте нормални ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мислите ли, че сте нормални ???

Това е една много разтеглива и не-конкретизирана тема.

Едно нещо което е нормално за мен, би било не-нормално за много от вас. Само си помислете колко много ненормални по вашата представа са нещата които вашия съпруг/съпруга правят, а това са хората, които вие сте избрали след голямо гледане и би трябвало да са най-близко до вас душевно и по всеки друг начин. Така че нормалността е много трудна за обоснование.

Може да се говори докъде влизаме в средната статистическа част на обществото - и това може да е по физически, физиологически или психически параметри ... и това че покриваме някои от тези норми в някои от тези аспекти не ни прави нормални във всичко. Така че аз съм щастлива ако сам дотолкова в нормите доклокото не започне да ми пречи на функционирането ми в обществото ... или беше обратното - щастлива сам да съм толкова ненормална, колкото да не ми пречи на фунционитането ми в обществото нещо такова ...
    Последно редактирано от Lidka; 28-04-09, 06:14.
    Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
      Пускайки анкетата, си въобразявах, че ще си пишем честно каквото си мислим. Но, отново проявата на стадния принцип ме учудва (щом господин модератора е допълнил анкетата и е отговорил на въпроса с въпрос, то значи това е правилният отговор) така, че всеки, който няма свое мнение, влияе се от колективното или се страхува да изрази своето, моля посочете отговор номер 4........ето, сега някой пак ще каже, че се заяждам, а аз всъщност се опитвам да Ви провокирам да поразсъждавате.....Знам, че е трудно, напоследък хората разсъждават само върху въпроси, свързани с непосредственото им оцеляване, или припечелването на средства (дали в Кауфланд е наистина по-евтино от Метро и как, по дяволите да продам тая ментелява стока, с която се набутах преди Коледа), но за целта на анкетата трябва да отговорите максимално близко до истината.
      ПП. Да уточня - това изобщо не е заяждане с модераторите или спам, просто призив за честни отговори
      Ами,няма начин да не стане така.
      Толкова ли беше трудно да се отговори кратко,точно и ясно?!
      Сега,някой друг ще се сети за друго,и ще го добави,защото така му харесвало на него,а теб,кой ли те пита,темата не е твоя,на управата е
      пп.аз отговорих кратко и честно- НЕ
      ПП.2 И аз да уточня-това изобщо не е заяждане с началството,просто,ако пусналият анкетата искаше,щеше да си сложи този отговор!
      Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Гласувах с №4, без да видя, че тази възможност била добавена от г-н Марков.....

А сега въпрос: а какво е наистина норма? За 90% от населението самата идея да купиш кола за 5-10-15....50 хиляди лева и да я направиш на гъз точно за една разходка излиза извън всякакви норми. За 90% от присътстващи тук си е напълно нормално......И още много подобни примери

Кое е нормата?
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Еми........точно затова говоря. Пуска някой тема....и веднага компетентно изказване от старша инстанция, нещо като ОЦУ (за несведущите военната терминология - Особено Ценни Указания) Всъщност...едва ли някой ще се нагърби с отговора на въпроса какво значи Нормален. Затова и оставих съфорумците (електората, популацията, населението, личният състав) да се самооценят....А темата е провокирана от беседа с психолог....по служба
          Много се извинявам за намесата си, не очаквах, че ще ви разстрой!
          Просто за мен отговор от сорта ДА и НЕ, не е приемлив и аз не бих гласувал - явно съм неуверен в моята "Нормалност".
          Отново се извинявам.

Коментар

50% от населението ни не е в ред и е за психиатрия(и аз съм към тях), а останалите 50% са за затвора. Всеки сам да прецени към кои да се причисли. възможни са и вариации, но съм 100% сигурен че народонаселението ни се вписва точно в този тип подялба, и няма човек, който да ме убеди в нещо различно. Е, разбира се преценката в повечето случаи е въпрос на коректна самокритика, но ние си знаеме, че повечето от нас се надценяват по принцип.
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              Кое е нормата?

Ако някой ти каже: "ти си ненормален" за какво се сещаш?
              питаш ли го кое е нормата
              Мисля,че е ясно на всички за какво става въпрос,всичко друго е философия,която няма да доведе до нищо добро в тази тема!
              Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Мислииииим!
                Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Пускайки анкетата, си въобразявах, че ще си пишем честно каквото си мислим ...
                  Аз пък си въобразявах, че това е един форум, където хората се интересуват от други теми, а не е филиал на "Искрено и лично", ама явно не съм в час ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами нормален, по скоро ме апе кучето...

Коментар

Ще си позволя да цитирам Слай Сталоун от закона на Картър. "... от нормалните трябва да се пазим." Инак не съм много нормален за щастие, но гласувах въпросително щото не е ясно баш какво е нормлно... А инак дуелната тема ми я заключиха щото се разбуча бая народ. Сега се чудя, какво да предприема

Коментар

Аз пък си мисля че нормалните са в лудницата а останалите сме навън, само че не даваме да ни освидетелстват.
                        Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Това е тема, по която ако седна да пиша ще идат 20 страници и гаранция, че ще ме освидетелстват. Но всеки е нормален до доказване на противното.
                          Ясен ме е изпреварил. Първата ми асоциация беше с песента на Контрол, за която съквартирантът ми казваше, че е писана за мойта личност.
                          Навремето в университета ни водеше лекции завеждащият катедра "Психология" на Търновския университет. Много интересен човек. Часовете бяха истинско удоволствие и единствените, на които присъстваха всички колеги. Та при него правихме разни тестове за това кой доколко е нормален и всички до един се оказа, че имаме отклонения. Сериозно. Повече или по-малко всеки имаше наченки и белези на някакво психично заболяване. Не мисля, че има някой, който да е "наред" по всички критерии или норма, която да покрива голяма част от една представителна извадка. Или както казваше баба ми "Всеки си е башкъ-шашав"
                          Намирам за твърде скучно да съм нормален по общо приетото схващане за това. И Золтан го е казал - кой нормален ще влезе в гората или блатото с машина за толкова пари. Ама нас ни кефи. Независимо кой как го възприема.
                          А относно тенденциите за крамоли и мерения на това-онова не знам защо се учудвате. Тук са все хора с твърди(да не кажа тежки) характери. Затова в кучкарниците кучетата стоят в отделни клетки. Нормално е да има острота понякога. И аз, дето уж не обичам да повишавам тон, често се изнервям на писателския метод на общуване. Особено когато нещата се разгорещят. Не можеш да викнеш, не можеш да погледнеш страшно... Но поне няма и опасност някой да те фрасне отсреща (или да те наръга, което е по-модерно напоследък). И ако нямаш дар-словото да сложиш опонента на място в рамките на добрия тон остава ти само да покажеш колко си ненормален, груб и невъздържан.
                          ...На думи...
                          Но затова си имаме модераторите.
                          ... Но и те не биха издържали теста ...

LZ1GYY
                          0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение
                            ...
                            Но затова си имаме модераторите.
                            ... Но и те не биха издържали теста ...
                            Ич нема и да се тествам.

Ако човек тръгне да чете психиатрична литература, неизбежно ще намери всички описани лудости у себе си, разбира се, ако е достатъчно честен и внимателен. Това не го прави луд. Луд е този, при който някоя от дремещите в човешката душа лудости вземе връх над шансовете му за оцеляване в дадено общество. Останалите сме нормални - щом още сме на свобода. Даже и тези, които трошат месечния или годишния си доход за една разходка. Това, обаче, е широкото определение за нормалността.

Има и по-тясно определение, което, обаче, се мени по място и време. Примерно, циклофреник с параноя се е смятал за съвсем нормален преди 30-40г, стига да ползва подходяща реторика (врагове на Партията и т.н.). Същта диагноза може да бъде подмината с лека ръка и днес, само реториката е по-сложна. От друга страна, човек, тръгнал да променя общественото устройство, е луд по определение, даже и да има съвсем рационални аргументи.

Коментар

Пускайки анкетата, си въобразявах, че ще си пишем честно каквото си мислим. Но, отново проявата на стадния принцип ме учудва (щом господин модератора е допълнил анкетата и е отговорил на въпроса с въпрос, то значи това е правилният отговор) така, че всеки, който няма свое мнение, влияе се от колективното или се страхува да изрази своето, моля посочете отговор номер 4........ето, сега някой пак ще каже, че се заяждам, а аз всъщност се опитвам да Ви провокирам да поразсъждавате........... Да уточня - това изобщо не е заяждане с модераторите или спам, просто призив за честни отговори
                              Май си се заяждаш с нас, дето сме отговорили с номер 4.
                              Ако приемем за "нормално" средностатистическото състояние на населението, то определено не се имам за нормална. Винаги съм била бялата врана в компанията, което, като пораснах, оцених като голям мой плюс. Има хора, които просто са си с мания да се правят на интересни. Което не ги различава от "нормалните", защото на практика те робуват на средностатистическите субекти, опитвайки се всячески да привлекат вниманието им. Това е моето мнение.
                              "Ненормален" (в смисъла на тази анкета) за мен е нестандартен и свободолюбив човек, а не "с психически отклонения".
                              Така че приветствам всички "ненормални"!!!
                              НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                              Omnia vincit amor !

Коментар

Отново искам да напомня - по никакъв начин не се заяждам. Просто ми е интересно да видя кой ще посмее да си признае, че се чувства малко луд. Според изследвания в тази област от миналата година, 88 % от населението са под силен стрес и леко прихлопват . Не е искрено и лично, но темата е извън техническите раздели, а и форума не е само и единствено за "кой какъв джип има и за колко пари му е направил тунинг и как точно го е потрошил и колко средства ще насипе за резервни части с неустановен произход и качество, за да го подкара що-годе и да има възможност пак да го начупи от скука " Признайте пред себе си, драги съфорумци, пък и от постовете Ви си личи......а нормален според мен е този, който успява да реагира адекватно, а не само емоционално на предизвикателствата на времето....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X