До: Мислите ли, че сте нормални ???
Това е една много разтеглива и не-конкретизирана тема.
Едно нещо което е нормално за мен, би било не-нормално за много от вас. Само си помислете колко много ненормални по вашата представа са нещата които вашия съпруг/съпруга правят
, а това са хората, които вие сте избрали след голямо гледане и би трябвало да са най-близко до вас душевно и по всеки друг начин. Така че нормалността е много трудна за обоснование.
Може да се говори докъде влизаме в средната статистическа част на обществото - и това може да е по физически, физиологически или психически параметри ... и това че покриваме някои от тези норми в някои от тези аспекти не ни прави нормални във всичко. Така че аз съм щастлива ако сам дотолкова в нормите доклокото не започне да ми пречи на функционирането ми в обществото ... или беше обратното - щастлива сам да съм толкова ненормална, колкото да не ми пречи на фунционитането ми в обществото
нещо такова ...
Това е една много разтеглива и не-конкретизирана тема.

Едно нещо което е нормално за мен, би било не-нормално за много от вас. Само си помислете колко много ненормални по вашата представа са нещата които вашия съпруг/съпруга правят
, а това са хората, които вие сте избрали след голямо гледане и би трябвало да са най-близко до вас душевно и по всеки друг начин. Така че нормалността е много трудна за обоснование. Може да се говори докъде влизаме в средната статистическа част на обществото - и това може да е по физически, физиологически или психически параметри ... и това че покриваме някои от тези норми в някои от тези аспекти не ни прави нормални във всичко. Така че аз съм щастлива ако сам дотолкова в нормите доклокото не започне да ми пречи на функционирането ми в обществото ... или беше обратното - щастлива сам да съм толкова ненормална, колкото да не ми пречи на фунционитането ми в обществото
Пускайки анкетата, си въобразявах, че ще си пишем честно каквото си мислим. Но, отново проявата на стадния принцип ме учудва (щом господин модератора е допълнил анкетата и е отговорил на въпроса с въпрос, то значи това е правилният отговор) така, че всеки, който няма свое мнение, влияе се от колективното или се страхува да изрази своето, моля посочете отговор номер 4........ето, сега някой пак ще каже, че се заяждам, а аз всъщност се опитвам да Ви провокирам да поразсъждавате.....Знам, че е трудно, напоследък хората разсъждават само върху въпроси, свързани с непосредственото им оцеляване, или припечелването на средства (дали в Кауфланд е наистина по-евтино от Метро и как, по дяволите да продам тая ментелява стока, с която се набутах преди Коледа), но за целта на анкетата трябва да отговорите максимално близко до истината. 

Коментар