Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да постъпя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да постъпя?

Ситуацията е следната:
    Пуснал съм джипа за продажба,идват едни хора и го капарират,като уговорката е да го вземат след 4 дена с останалата част от парите,но след тези 4 нито вест нито кост от тях,обаждам им се,разбираме се и след 1 ден имам пак част от парите,но не цялата сума,и сега джипа е на почти половина платен,и хората нямат пари/или не не искат да го платят и само се лъжем по телефона?
    Как е редно да постъпя?нямаме никакви документи подписани с тях,дали да им върна капарото или да ги чакам още,след като имам предложения за джипа и аз реално не се възползвам от тях?
    някакви идеи и съвети?

Поздрави

До: Как да постъпя?

Ми ти си преценяваш. Имаш пълното право да задържиш парите ако държиш, но аз не бих , по ред причини. Кажи им го, а ако имаш друг сигурен клиент му го продавай и толкоз... Аз поне така бих направил. Казвам им да донесат утре парите или да минат да си вземат парите и приключвате. Ако и тогава не те потърсят, вече незнам... Сигурно не им е до това

Коментар

Срещнете се и последната уговорка я заверете нотариално,каквато и да е тя.Смисълът на капарото е,ти да не я продадеш на друг с по-добра оферта след като си го получил.Това спрямо твоята част от сделката,отсрещната страна при неспазване на срока за доплащане на сумата и финализиране би трябвало да загуби сумата по капарирането и ти нямаш никакви задължения повече към този човек.
      Само че работите винаги се размиват с тия капарирания,особено ако нямаш нищо черно на бяло.
      Може да те притесняват,ако не им върнеш парите и т.н.
      Разговор и писмено уточняване са задължителни.

Коментар

Има решения, които единствено ти можеш да вземеш и това е едно от тях.

Коментар

Ако не ти е спешен не го продавай известно време. Ако ли не, пусни му обявите и ако го продадеш върни парите на хората.

Коментар

Не им връщай парите те ако си ги искаха досега да са си ги взели. Виж да не са фалшиви
            Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
            [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Имаш ли квитанция или някаква бележка за внесеното от тях капаро ? Защото ако нямаш и продадеш джипа , после могат да искат да им върнеш повече пари от колкото са ти дали , а ти няма как да докажеш че си получил по-малка сума . Не че те ще могат да го докажат , но ще се вкараш в едни филми дето.....
              ‎По 2 литра са само млякото и сока !
              WJ 4.7

Коментар

Капаро не се връща, особено в случаи когато сделката се проваля по вина на купувача. Така че продавай си джипа, ако имаш друг клиент, и не ги мисли тях. Да му са мислили преди да ти дадат парите.

За да ти е чиста съвеста, преди сделката с други хора, обади им се за последно, и им дай срок до минаването пред нотариуса. Ако се появят с парите - купуват те. Ако не се появят, или ще дойдат без пари - горят. Парите ги взимай преди да минете сделката.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                  Ситуацията е следната:
                  Пуснал съм джипа за продажба,идват едни хора и го капарират,като уговорката е да го вземат след 4 дена с останалата част от парите,но след тези 4 нито вест нито кост от тях,обаждам им се,разбираме се и след 1 ден имам пак част от парите,но не цялата сума,и сега джипа е на почти половина платен,и хората нямат пари/или не не искат да го платят и само се лъжем по телефона?
                  Как е редно да постъпя?нямаме никакви документи подписани с тях,дали да им върна капарото или да ги чакам още,след като имам предложения за джипа и аз реално не се възползвам от тях?
                  някакви идеи и съвети?

Поздрави
                  Ами грешката е,че си им се обадил след изтичането на срока на капарото.
                  След като са ти донесли още пари и си ги взел излиза че се задължаваш към тях,ама за колко време незнам,това си е ваша работа.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Моето мнение обобщава някои от останалите. Обаждаш им се, като им казваш, че имаш интерес към колата и ги питаш за разумен срок/да кажем 10 дни/, в който да платят колата и да я прехвърлите. Ако не искат анулираш уговорката, предлагаш си колата на друг и задържаш да речем 200-300-500 лв по твоя преценка, заради това, че са ти загубили времето и, че си изтървал по-добри оферти. Аз така бих постъпил. Разбира се, че можеш да задържиш всичко/имаш пълното право/, но като става въпрос за почти половината сума няма да е много добре за тях и ще те тормозят със сигурност. Иначе без разписка те няма как да докажат, че са ти дали тези пари, пък и има изискване от закона, че над определена сума , парично вземане се доказва само с писмен документ.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Заверете нотариално капарото.Ако откажат значи не са честни спрямо сделката и имат други мисли.

Коментар

Ако бизнеса ти е с коли поизчакай ги ако през това време дойде купувач с пари продаи я и варни капарото на хората може да имат проблем с плащането навреме, иначе рискуваш да ти излезнат златни парите взети напред.

Коментар

Покани ги с нотариална покана или да ти изплатят останалата част или да си вземет капарото.
                          Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X