Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Твърдишки проход? Проходимост?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Твърдишки проход? Проходимост?

Някой минавал ли е през Твърдишки проход скоро? От СБА е обявен за затворен. Възможно ли е все пак преминаването през него? .. с лека кола

До: Твърдишки проход? Проходимост?

Първоначално публикуван от psilo Преглед на мнение
    Някой минавал ли е през Твърдишки проход скоро? От СБА е обявен за затворен. Възможно ли е все пак преминаването през него? .. с лека кола
    Аз съм го минавал преди 5 години с лека кола (вярно 4х4) - пътя беше на практика черен, но проходим.

Коментар

И аз го минавах преди 3-4 години. Бяха затворили Шипка за почистване от сняг и нямах много избор. Минах го с Рено Меган, но снега беше толкова, че не разбрах какво е отдолу.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Аз пък преди 7 - 8 години с "Опел Корса". Никакъв проблем (тогава).

Коментар

Миналата година един колега го е минавал зимата ама с Вранглер
          Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
          Honda CB 919 Hornet
          0898849413-Светльо
          Кръвна Група: 0+

Коментар

Преди 2 години си минах като цар с Шкода Октавия в двете посоки, а преди година мой приятел го е минал с Форд Фокус. От Твърдица до билото си е хубав асвалт, оттам надоло до село Буйновци е черен, но равен път. Сега обаче имало някакъв частично повреден от водата участък, така че трябва някой местен да каже.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Ние миналата година юни месец сме минали оттам,тъй като на отиване за Сливен минахме през балкана а на връщане решихме да минем по напряко през прохода...
              Имаше табела,че прохода е затворен..... но питахме хората от Твърдица,и ни казаха,че и сега минавали коли,тъй като има няколко вили,а и има и близки села,и те предпочели по близкият път.
              Честно казано пътят е около 20км. асвалт и около 10 км. камъни/незнам така ли се казва/,и е асвалт без много дупки,но другите десетте километра са направо върхът,така,че няма хубав път,и сме го изминали за около два часа и половина.
              А и пишеше в ремонт,но кога - не се знае.
              А ако сте решили,можете да минете но........ с 4х4,иначе е трудно.

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Преди 2 години си минах като цар с Шкода Октавия в двете посоки, а преди година мой приятел го е минал с Форд Фокус. От Твърдица до билото си е хубав асвалт, оттам надоло до село Буйновци е черен, но равен път. Сега обаче имало някакъв частично повреден от водата участък, така че трябва някой местен да каже.
              Да,и това е възможно,да се е повредил от водата,и свличане на камъни и кал.

Коментар

Аз май ще дам най-пресно инфо Тази зима го минах с родитерите си и с още едно семейство с коли:Опел зафира/без включен винтер/ и БМВ 525 или нещо такова На два пъти слизанме да пълним дупки със сняг и резултатът бе 20 км за 2 часа през ЗИМАТА
                П.с сега незнам като няма сняг с какво ще се пълнят дупките до кръста
                Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Вчера минах през въпросния проход , неминавайте ако сте с лек автомобил. Аз преминах с Ситроен Ксара, отне ми около 3 часа, от страната на Твърдица е нормален път асвалтиран и без дупки при спускане започва кошмара. В момента се извършва някаква сеч и камионите допълнително са разрушили пътя.

Коментар

Път като такъв просто няма. Въобще не знам що постоянно го обявяват за затворен тоя проход,а не за липсващ
                    Не го препоръчвам за лека кола. За ниска лека кола - изобщо. Гадния или по-скоро липсващия участък е 13 километра.
                    Иначе пък е приказно красиво през лятото
                    Малко по-нататък има друг проход, то ли Вратица, то ли нещо от сорта, от там с лека кола се минава, макар че пътя е тесен и дупки не липсват. Това ако няма сняг де.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

А когато там минанаше СЕ ( специален етап ) на рали " Златни ", пътя си беше чудесен...

Коментар

С прежалена кола се минава без проблем, с непрежалена може да отпишеш поне съединителя. Не е препоръчително преминаването с лека кола от отклонението за х.Чумерна и Шешкинград до с.Буйновци и до отклонението за с.Тодювци.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

От: Твърдишки проход? Проходимост?

Нека да дам и аз по прясна информация за прохода. Бяхме в Елена и тръгнахме към Бургас и решихме че ще ни излезе по пряко през Твърдица и тръгнахме да караме по знаците и по картата. Както имаше път и карахме със 100 и изведнаж на 10 км от Елена свърши пътя. Като се почна едно друсане, огромни дупки, коловози, локви /добре че беше поне горе долу сухо/. Карахме така 20 мин и по едно едно време стигаме до знак ПРОХОДА ЗАТВОРЕН - супер ама вече и без това се бяхме друсали викаме още няколко километра нищо работа - е оказа се че 15 километра ги взехме само на първа за 1 час и 30 минути. Целия път е в камъни , на места и камъните свършват и е точно черен път. Ако беше заваляло никакъв шанс да минем. Бяхме с миниван.

Коментар

От: Твърдишки проход? Проходимост?

А като проход е по благоприятен от Шипка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X