Снощи хванах втората част на една ТВ игра по БТВ - Бягство към победата. За който не е гледал - ще разкажа на кратко. Изпълняват успешна мисия участниците и получават плик с инструкции и подсказки за следващата мисия. Намираха се при Пещерняка до Карлуково, Луковит. Следваща мисия - да отидат до мястото, където е убит Ботев.Та четете внимателно сега, преразказвам част от разсъжденията и предположенията на младите участници по въпроса "Къде е убит Ботев": Връх Ботев; Слязъл от Радецки и го застреляли - значи Радецки; Карлово/Калофер; Пазарджик; връх Ком; Мола?; АМА ТОЙ УБИТ ЛИ Е?; има и още, не ги помня. Тръгват, спират и питат възрастни хора и дремещи пияници - Къде е убит Ботев? - слава Богу, всички попитани знаеха. Стигат до Околчица, трябва да кажат стихче от стихотворение на Ботев - смях голям, не може да се преразкаже. Поредно изпитание - да отидат при паметника на автора на "Житие и страдание грешного ..." Предположения - Паисий Хилендарски; Черноризец Храбър - не бе, той е написал АЗБУКАТА. Не бе, той е написал РИБЕНИЯ БУКВАР? Очаква с нетърпение следващите епизоди!
Поздрави.
P.S. Снощи, докато гледах шоуто не бях у дома. Обадих се на големия ми син /15 год/, за да го попитам за отговорите. Вече спеше, но днес ще го проверя и ще пиша.
Поздрави.

P.S. Снощи, докато гледах шоуто не бях у дома. Обадих се на големия ми син /15 год/, за да го попитам за отговорите. Вече спеше, но днес ще го проверя и ще пиша.
Коментар