До: Днес е петък-13
Петък 13 ден като всеки друг поне за мен
Петък 13 ден като всеки друг поне за мен
Затичахме се, обаче чуваме влака свири, викаме хайде да тичаме между линиите, та ако тръгне, машиниста да ни види и да ни качи (това беше стар и изпитан метод и често наистина спираха, за да се качим). Гледаме влакът тръгва, но ние сме още далече, почваме да махаме, машиниста свири, но не намалява и.... ни подмина, и остави.
Ми сега? Какво правим? Закъснеем ли за часовете, докато стигнем – изпускаме контролното, поне 2 отсъствия (вълнения непонятни на днешната младеж
) - влака няма закъснение, та да вземем бележка и да ни ги извинят, да ползваме фалшива такава (и тогава си имаше тарикатлъци
) – не може, защото останалите 5 човека ще отидат навреме. Да се обадим на някой да ни закара – няма на кой... и решихме да се пробваме да стигнем навреме с автобуса. Тръгнахме към автогарата, само, че улицата която води натам разкопана цялата, ама не се вижда, защото не е права и насред нея се мъдри огромна купчина пръст, и няма местенце от където да се промушим.
Да се връщаме назад и да пробваме по друга улица – ще изпуснем и рейса... Какво да правим, решаваме, че се прежалваме и ще катерим купчината пръст и.... речено-сторено.
Почваме ние да катерим, е, поизклепахме се, запъхтяни, изпотени стигаме върха и гледаме автобуса тъкмо пристига. Развикахме се, заръкомахахме, да ни види шофьора, та да не артисаме и сега, обаче в бързината да слезем обувката ми се заора в рохката пръст, изхлузи се от крака ми и докато се усетя продължих без нея... Върнах се, взех я, изтръсквам я, а приятелката продължава да тича и маха... За щастие шофьора ни изчака, качихме се уморени, потни, ядосани...и адреналина ни до дупка.
Помолихме човека да спре близо до училище и на бегом дотам. Стигнахме точно на половината от часа, обяснихме на учителя, че сме изпуснали влака, дали може да останем за контролното, той каза “разбира се” даде ни листчетата със задачите и... като взех да пиша отгоре датата, не мога да се сетя коя е. Питам учителя, а той “Е, как, такава лична дата – 13-ти...”
...Ние двете само се спогледахме и избухнахме в луд смях... 
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар