Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имаме ли нужда от възраждане на националното самочувствие?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имаме ли нужда от възраждане на националното самочувствие?

Имаме ли нужда от възраждане на националното самочувствие? - Имам в предвид предаването на Росен Петров – "Операция слава"
    Гледайки първият епизод, мога да кажа, че подкрепям идеята за такива предавания, които ще ни припомнят, кои сме и какви са били нашите предци. Мисля си, че поне малко ще помогнат и на децата ни да се обърнат към историята и да се отърсят от поамериканчването, което от всички медии ни набиват в главите. Нека си припомним, че има с какво да се гордеем, че сме българи и че по тези земи са живеели и живеят достойни и истински хора!
    "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

До: Имаме ли нужда от възраждане на националното самочувствие?

Според мен няма нужда.Аз съм против това предаване и подобни на него.За какво ни е да знаем какви велики сме били като се виждаме сега какви пут.и сме сега.Само да се подтискаме още повече как вече нищо не става от нас.Не ми излизайте сега с разните му лозунги.Не ставаме.Това е истината.Предците ни са били велики хора.Това го знае всеки. Е,И???

Коментар

Не знам дали има проблеми с националното самочувствие, има проблеми с националния доход. Некви сложни казуси назад и напред във времето са излишни .
      Последно редактирано от mistral; 08-02-09, 13:28.

Коментар

Имаме нужда да се акцентира върху тези части от историята, която е забравена, натикана в ъгъла, случайно или не.

Кой какво може да ви повдигне?

Това или го имаш, или го нямаш.
        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
          За какво ни е да знаем какви велики сме били като се виждаме сега какви пут.и сме сега.
          Заради децата ни най-малко. Убеден съм, че дори и ние да я знаем, децата ни не са я нучили в училище и не я знаят.За да не повтаряме грешките си.“Народ, който не помни историята си е осъден да я преживее отново!” Това мисля, че е достатъчно.
          Последно редактирано от cveti; 08-02-09, 16:37. Причина: не е нужно да променяте шрифта на всеки Ваш пост
          "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Първоначално публикуван от abalon Преглед на мнение
            Заради децата ни най-малко. Убеден съм, че дори и ние да я знаем, децата ни не са я нучили в училище и не я знаят.За да не повтаряме грешките си. “Народ, който не помни историята си е осъден да я преживее отново!” Това мисля, че е достатъчно.
            Предаването се излъчва след 22.30 ч. когато децата трябва да са отдавна заспали. А и колко пари чиним ние ако ще трябва децата ни да се учат на патриотизъм не от нас самите , а от меркантилни типове като Р. Петров? Чието заиграване с патриотични предавания не е нищо повече от стремеж да натрие носа на Славчо и да се самоубеди колко велик е всъщност. Айде няма нужда от подобни фарисеи.

Коментар

Ми нямаме нужда от такива предавания, с толкова много реклами в тях...а предците ни са били велики-спор няма. Но куриозното е, че нашите национални герои не са някакви честни и почтени хора, т.е. хора за пример, а хайдути и по-късно партизани-това са хора извън закона, да не говорим за другите им качества...ноооооо, те са наша гордост

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                Предаването се излъчва след 22.30 ч. когато децата трябва да са отдавна заспали. А и колко пари чиним ние ако ще трябва децата ни да се учат на патриотизъм не от нас самите , а от меркантилни типове като Р. Петров? Чието заиграване с патриотични предавания не е нищо повече от стремеж да натрие носа на Славчо и да се самоубеди колко велик е всъщност. Айде няма нужда от подобни фарисеи.
                Не познавам г-н Петров, не зная дали е меркантилен или идеалист, а и нямам идея, какви заигравания има със "Славчо", аз обсъждам само това, което ни поднесе в предаването си и именно него опитвам да коментирам. Предаването му започна в 22.30 и съм убеден, че повечето по-големи деца, на които ще им е интересно подобно предаване, не спят по това време.

Коментар

Тежко и горко на народ, чиито деца трябва да се учат на патриотизъм от телевизионни предавания на шоумени!

Коментар

Първоначално публикуван от gubislav Преглед на мнение
                    Ми нямаме нужда от такива предавания, с толкова много реклами в тях...а предците ни са били велики-спор няма. Но куриозното е, че нашите национални герои не са някакви честни и почтени хора, т.е. хора за пример, а хайдути и по-късно партизани-това са хора извън закона, да не говорим за другите им качества...ноооооо, те са наша гордост
                    Това, че не ти пука, колко от природните ресурси разхищаваш е едно на ръка, но това, че искаш да си губиме (забравяме) славата Губиславе, не ми допада.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                      Тежко и горко на народ, чиито деца трябва да се учат на патриотизъм от телевизионни предавания на шоумени!
                      Ако си гледал предаването ще си забелязал, че гости на Росен Петров, които дискутираха темата за битката при Сливница бяха проф. Андрей Пантев и полк. Станчо Станчев от Военната академия хора, които са капацитети в историята и лично за мен беше чест да ги гледам и слушам. Смятам, че има какво да се научи от тези хора.
                      Беше показан един уникален български военен трофей - личният звънец на сръбския крал Милан, както и автентично оръдие. Освен това един не много известен факт за швейцарец, който дава живота си за българския национален идеал, както и интересни факти от живота на водача на ВМРО Тодор Александров. Бяха показани и интересни лични предмети на г-н Александров - бастун, който представлява тайно оръжие - желязна цев, която се зарежда с патрон като пушка, а чухме и народната песен - "Ранен ми лежи Тодор Александров". Информацията беше представена достъпно и интересно с нагледни материали, компютърна анимация и снимки, а не липсваха и предмети с музейна стойност и за това, по мое скромно мнение е подходящо, както за нас така и за децата ни. Не държа да те убеждавам, кое е патриотично и от къде трябва да се учат децата ни, но понеже всеки има право на мнение, именно по тази причина защитавам с факти моето и уважавам твоето.
                      Последно редактирано от cveti; 08-02-09, 16:37. Причина: не е нужно да променяте шрифта на всеки ваш пост

Коментар

Немаме нужда от никакво самочуствие. Ние си имаме доста, даже в повече от нужното. На ден по 5 пъти слушах крилатата фраза " бе ти знаеш ли кой съм аз, а ? " Други работи са ни нужни ама самочуствието ни пречи.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          Немаме нужда от никакво самочуствие. Ние си имаме доста, даже в повече от нужното. На ден по 5 пъти слушах крилатата фраза " бе ти знаеш ли кой съм аз, а ? " Други работи са ни нужни ама самочуствието ни пречи.
                          ??? И там ли се побъркахте?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            ??? И там ли се побъркахте?
                            Опаа, грешката е моя. Говорех за ваканцията в България. Тука понеже идваш господин 'никoй' и докато станеш 'някои' минава доста време, много хора забравят горепосочената реплика.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от abalon Преглед на мнение
                              “Народ, който не помни историята си е осъден да я преживее отново!”
                              Това имах предвид като казах да не започвате лозунгите.
                              И пак ще завърша-Е,И???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X