Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Налагало ли ви се е скоро да карате бързо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Налагало ли ви се е скоро да карате бързо?

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
    Колегата Заарин предлагаше, да се запречва пътното платно при пускане на пешеходци, е, там където е възможно разбира се, но е доста полезно. Леко запречване на останалото място за минаване, за да се парират прелитащите...
    Идеята беше по-скоро, ако пътя е празен да се престрояваме в най-лявата лента и да спираме там. Така не пречим на пешеходеца да види летящия към него камикадзе. Стига да не мине в насрещното, вместо да изпревари от дясно... но и най-големите безумци, предпочитат да си седят в платната от тяхната страна, ако има такава възможност.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз имам ужасна случка, касаеща здравето и живота на дъщеря ми. Беше бебе на 1 месец, повърна и аспирира кърма в белия дроб. Започна да се задушава и не можеше да поеме въздух. Добрахме се някак до поликлиниката, за да й окажат неотложна помощ, но след това се наложи спешно да я закараме в болница. Линейка нямаше, а ние нямахме кола. Тичах с бебето по улицата и се метнах в първото такси. Казах на шофьора "Моля Ви бързо към 2-ра градска!" Не мога да ви опиша какво беше учудването ми, когато шофьорът ми каза "Я по-полека, първо се пита "може ли" и тогава ... кво си се развикАла ?!" Казах му с 2 думи, че бебето ми не диша нормално и да отлита моментално към болницата и най-накрая тръгнахме. Естествено, човекът, разбрал проблема, се стремеше да се доберем до болницата по най-бързия начин. И започна борбата - засичаха ни, пречиха ни по всякакъв възможен начин, един на надлез Надежда дори щеше да слиза да ни бие , след като спря пред нас Наложи се да му обяснявам през прозореца защо така бързаме ... Беше ужасно! За щастие всичко е с хепи-енд. Изводът ми обаче не е толкова хепи - хората са станали ... не-хора ...
      Последно редактирано от Vili4ka; 17-02-09, 13:59.
      Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Всякакви ситуации има, но и аз да съм на мястото на хората около теб, Калинката може би нямаше да направя разликата между тарикатщината и бързането при истинска нужда. Още повече, че почти всеки ден ми се случва като отивам на училище да се срещам с идиоти по пътя. Училището ми се намира на Шишман. Там уличките долу горе се редуват една за влизане към булеварда(Левски), следващата за излизане. Всеки ден, отивайки към училище вървя от булеварда към Шишман, по улица, по която е забранено да се влиза. А както знаем и в центъра тротоари няма, така че няма където другаде да се ходи освен по шосето. Но проблем няма аз си вървя по средата на училичката и ако идват коли, то те идват срещу мен и ги виждам отдалече. Обаче редовно ми се случва както си вървя да усетя бръмченето на двигател зад мен ...некой тарикат решил да си мине от там. А не стига, че са в нарушение, ами са и нахални, дават зор, свиркат. Та тези най- ги обичам просто заставам на средата на уличката и вървя съъъвсеееем бавничко.
        Съвсем пресен случай беше от днес, когато вървим с приятели вече обратно по същата улица, демек колите трябва да дойдат зад гърбовете ни,но ние минаваме съвсем плътно до паркиралите коли така че да не пречим и изведнъж некъв пич с бЕло БМВ ми се разлетял насреща(влязъл е в забраненото), видях го пак от известно разстояние и просто се преместих по средата на училаца, спря точно пред мен. Аз имах голямото желание да го върна до края на улицата, ама един от приятелите ми ме дръпна..Още ме е яд!
        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
        A2 (+)

Коментар

Бъди предпазлива с подобни реакции именно поради факта, че по улиците е пълно с абсолютни гамени и си е рисковано да разчиташ на "първите 7години". За жалост има хора, които не правят разлика между мъж/жена...готови са на бой за най-малкото.

Пред мен в задръстване са вадили пистолет на шофьор за адски малоумна ситуация...леко се движи задръстването тип "тръгни-спри" и при спирането един полски фиат лееееко подпря бронята на Mercedes SL500 пред него. Шофера на мерцедеса излезна от колата, извати си пищова из под рамото и започна да въздава правосъдие
          Per aspera ad astra.

Коментар

На повечето мест по света където съм карал подаването на мигач за престрояване се разбира от другите като опит за престрояване и те пускат, не си мислят че си тарикат който се опитва да ги прецака нещо У нас от своя страна Масовият ШефьорИН си мисли (донякъде не без основание), че всички са Тарикати и Всички искат да го Прецакат - Специално Него и затова средно статистическият Бакшиш кара с 30 по ОСОВАТА линия, Не за друго, а за да не може никой да мине с разрешените 50
            Въобще целта на средностатистическият водач е как да прецака другите и да не се прецака, кажете ми как ще имаме Нормално движение???? Няма начин.
            П.С.
            Не ме разбирайте грешно, наясно съм, че това поведение е предизвикано от средно статистическият Гъзар, който винаги кара в насрещното, застава 5-та кола на кръстовище с Две ленти и от най-ляво прави десен завой............

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Колега, добре ли си?
              Да благодаря че потита, а ти?

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
              Всякакви ситуации има, но и аз да съм на мястото на хората около теб, Калинката може би нямаше да направя разликата между тарикатщината и бързането при истинска нужда. Още повече, че почти всеки ден ми се случва като отивам на училище да се срещам с идиоти по пътя......
              Цвети, не си права. Всеки решава за себе си, дали да наруши правилата или не. Виж няколко поста по-нагоре. Не знаеш дали този с БМВ-то не е пиян, дрогиран или не го гонят за да го стрелят примерно. Ако е така, живота ти е застрашен, само поради факта, че искаш малко обща справедливост... Замисли се, дали не рискуваш прекалено много....

Коментар

Kalinkata, не знам как бих реагирал на твое място. Може би по същия начин като теб.

Едно време като деца ни четяха приказката за "Лъжливото овчарче". Надявам се да си я спомнииш. В София има над милион лъжливи овчарчета (шофьорчета). Всеки гледа да се прави на тарикат по един или друг начин. Но и на всеки му е писнало от тарикатските номера на останалите. Ти просто си станал изкупителна жертва на всички останали.

Обаче аз всеки ден съм един от онези "балъци" (както беше казал един съфорумец в една друга тема) дето се стараят да карат нормално и да спазват колкото се може повече от правилата. И ми е писнало от всякакъв вид тарикати, които със всякакви средства се опитват да се измъкнат от трафика.

Само ще ти дам един пример от снощи:

Пловдив. Брат ми шофира, аз съм до него. Влизаме в тунела (с по две ленти в двете посоки без мантинела по средата). На изхода на тунела е станала лека катастрофа и две коли стоят в дясната лента и си чакат КАТ. Леко задръстване и всички минават през лявата лента, нищо сериозно. Ние сме в лявата лента и един Голф от дясно напира, дори свирна в тунела. Брат ми реши да го пусне най колегиално. А идиота обърна в обратна посока насред тунела. Отсреща идваха две коли в обрата посока които за малко да се размажат в Голфа. Голфаджията беше около 18-20 годишно леке, беше сам в колата.

А сега кажи ми как аз да направя разлика че ти наистина си на зор, а не си поредното леке решило да се прави на мъж..?

Хората се опитват да се противопоставят по някакъв начин на простотията по пътищата. След като няма никакъв контрол ...

Вместо да търсиш тук съчувствие, замисли се как караш ти. Постарай се да караш максимално по правилата, бъди примерен шофьор. Знам че една птичка пролет не прави, но все от някъде трябва да се започне
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                  Kalinkata, не знам как бих реагирал на твое място. Може би по същия начин като теб.

..............................

Вместо да търсиш тук съчувствие, замисли се как караш ти. Постарай се да караш максимално по правилата, бъди примерен шофьор. Знам че една птичка пролет не прави, но все от някъде трябва да се започне
                  Не си ме разбрал. И ти не си ме разбрал. И мисля, че не си прочел цялата тема. Ако я беше прочел, щеше да знаеш, че аз карам бавно по принцип. Щеше и да знаеш, че не се оплаквам и не търся съчувствие...

Коментар

Наистина трудно може да се разбере дали някой наистина има нужда от спешно придвиждане или е поредния джигит решил да впечатли "късопола" спътничка например.
                    Много комплекси се избиват по пътищата за съжаление, а страдат нормалните и невинните.
                    Далеч се стига не като се бърза, а като не се спира...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X