Ако чинията е на Г -то, това е SNG. Мобилна система за предаване на ТВ сигнал до спътник.
Използва се при живи връзки в ТВ предавания.Лоша е снимката,принципно чинията в неработен вариант,е затворена с центъра на долу.
Има няколко такива в София ,но са на други джипове.Не е сток версия,афтермаркет е.
п.с.
Всичко това е вярно,ако наистина ,както казва автора на темата,това отгоре е сателитна чиния.
п.п.с
Възмжно е и да е кола на някой телеком...
Последно редактирано от charger; 23-01-09, 22:40.
Причина: доуточнение по темата
Имам съмнения,че дългата тръба е антена - по точно приема сигнал от камера,и препредава през чинията или се прави запис вътре в апаратната...Избягва се окабеляването - подвижна телевизионна станция - снимачен модул.Така оператора е по подвижен и независим от ПТСа.
Виждал съм подобни модели,за този предполагам само.
Веднъж в Трън видях подобна Г-класа, но зелна. Стълба го нямаше отгоре, но антената беше същата. За какво е обаче ми е много странно. Ако ги видя в действие задължително ще отида да попитам
Ето как разсъждавам: Ако беше кола на медия или мобилен оператор, щеше да е нашарена с лого и реклами. Те се радват на шаренко. Ако са военни, щяха да са друг цвят
Това са например някои еколози, които усвояват кинти по европейски проект и по тази причина няма нужда да се афишират, правят си замерването, пишат протоколчето и светът става по-хубав след тях!
Ето как разсъждавам: Ако беше кола на медия или мобилен оператор, щеше да е нашарена с лого и реклами. Те се радват на шаренко. Ако са военни, щяха да са друг цвят
Това са например някои еколози, които усвояват кинти по европейски проект и по тази причина няма нужда да се афишират, правят си замерването, пишат протоколчето и светът става по-хубав след тях!
Може да е външна фирма - подизпълнител. Има ги доста около големите оператори.
А може да са и извънземни (както предположи колегата по-горе) и използват Г-то за прикритие
Коментар