Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо булевард "Цариградски" се казва така?!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо булевард "Цариградски" се казва така?!!!

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
    Ъ? Кога това? Живял съм там преди петдесетина години, от Орлов мост нататък си беше обикновени витошки гранитни павета...
    Така си е, гранит а на 4-км фабриката е текстилна Там и свършваше линията на тролей №5. Зад фабриката бяха "кучешкия институт" и печатницата на БАН, а отсам беше бирария "Чучулигата" и къщи...... Пенчооо ще трябва да ми се дотъркалваш да лочим кафе и да си спомняме кога сме били малки без да спамим на Васко темата.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      Така си е, гранит а на 4-км фабриката е текстилна Там и свършваше линията на тролей №5. Зад фабриката бяха "кучешкия институт" и печатницата на БАН, а отсам беше бирария "Чучулигата" и къщи...... Пенчооо ще трябва да ми се дотъркалваш да лочим кафе и да си спомняме кога сме били малки без да спамим на Васко темата.
      Може да е имало и текстилна, но на батерийната още и стърчи комина - в ляво под моста излизайки от София - долу в ниското. Последно, май го бяха изрекламирали на акула.

А иначе за спомените с удоволствие, но предпочитам на "теферич", нека малко се позатопли.

Коментар

Между другото той така си и продължава, ако се абстрахираме от магистралата, която тогава я е нямало и тръгнем от София в посока Пловдив по стария път, когато стигнем в Костенец и погледнем табелките, ще видим, че и там се казва "Цариградско шосе" .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Това е по- доброто име според мен, поне ни води някъде.
          Старото на къде ни водеше.
          [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от ДОБРИН Преглед на мнение
            Това е по- доброто име според мен, поне ни води някъде.
            Старото на къде ни водеше.
            При всички положения е по-добре. Представете си да се казваше Истанбулско шосе.

Коментар

Е, накъде ни е водило старото...

Колеги, не сте ли забелязали как вървяха наименованията на кварталите и булевардите в София по соца ?

- На изток: Дружба, Ленин, Червена Звезда...

- На запад: Надежда, Освобождение...
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X