До: Днес трябва да си върнете часовниците с един час назад.
Благодаря. Ама защо не пусна темата вчера? Сега след кафето да си доспиваме... То вече почти съм в колата за работа Но пък чувството, да разбереш, че си подранил малко след като си мислил, че пак си се оспал не е толкова лошо.
До: Днес трябва да си върнете часовниците с един час назад.
Не си единственият.
Но дали аз съм единственият, който (въпреки известна астрономическа грамотност) винаги се обърквам с това какво значи преместване на часовника назад (напред). Например, снощи и днес зададох на трима-четирима познати въпроса:
Добре де, ако с новото време отида на работа по стария часовник, какъв ще съм - закъснял или подранил?
Само един отговори правилно без да се замисли въобще...
Освен това днес един мой колега разви интересна идея - и много ме е яд, че не съм се сетил по-рано за нея. Той смята за уместно времето да се сменя с по един час (назад или напред, нЕма значение) всеки ден или поне всяка седмица. Тогава животът ще стане много интересен, омразният на децата следобеден сън - по-приемлив и т.н. И нощният живот ще може да се развива на светло. И един куп други плюсове и привлекателности...
Сигурен съм, че тази идея ще ви хареса. А най-много ще хареса на Симеон - единственият в човечеството човек, който ратува да бъде улеснена математиката, като се закръгли числото "пи" на 3,00.
Коментар