Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Китайски часовници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Китайски часовници

Не можах да намеря място на такава тема. Затова ТУК.

Вчера в Несебър си купих за майтап китайски ръчен часовник. Осем лева. Още върви!
    Днес му свалих каишката и отидох при часовникар за нова каишка. Той ми обяви цена от 9!! лева. Седем каишката, два за поставянето й.

Интересно ми е как се постига такава цена?

Без да разсъждаваме, че като е напускал Шанхайското пристанище е струвал, примерно, 5 лева.
    Това са десетки детайли, сглобяване...каишка за девет лева, в края на краищата...

Часовник отдавна не нося, пък и ако си купя (ако ми подарят) "Пате Филип", никой не ще повярва че е истински.

Интересува ме чисто технически как едно супер сложно изделие, струва колкото осем, китайски пак, отвертки?!?

Знам че има напълно легални ателиета, в които сръчни художници рисуват Монна Лиза и Голата Маха, но тези копия са много скъпи.

В Москва видях руски часовници с прекрасен дизайни с традиционно добрите им машинки. Цена 200-300 лева, обаче.

А швейцарската фирма "Франк Мюллер" е закупувала с кашони механизми на "Полет" и ги е монтирала в своите кутийки.
    Но това е друга опера.

Въпросът ми е за китайските

До: Китайски часовници

Никаква идея.
    Електронен часовник. Нищо особено, но всички функции. Освен това два диода които мигат като натиснеш копче. Две батерийки. Диодите струват поне по 10 стотинки, батерийките - по лев до три всяка.
    Добре, обаче часовникът го намирам в запечатана кесийка с някви пуканки ли, кво там беше, в кварталната бакалница. Всичкото струва 50 стотинки, във всяка кесия - часовник.
    Значи от Илиянци го е взел най-много за 30. За колко е дошло пък там?
    После - криза ... Е я някой да обясни ценообразуването в днешната, с извинение, икономика. Финансистите естествено са буклуци. Обаче кво правим пък с дъмпинговите цени и пробитите митници? И какво изобщо става, да ге!

Коментар

До: Китайски часовници

Всъщност цената му не е 8 лева, а е не повече от 1.00 лв - 2.00 лв., може и по малко от един лев. Просто магазинерът "надува" цените, а колкото до каишката (щом е 7 лева, значи е взета на 1.50, останалото е надценка) и смяната й, ами в големите градове е така. Всичко е скъпо. Няма нищо за чудене.
      Тук, в Разград дядо ми взема не повече от 5 лв за почистване, в София или някой друг голям град почистването е от 15 лв - 25 лв (меселя).
      Един пример: В павилиона на дядо ми се продава часовник Касио за 16 лв., а на центъра на града е 25 лв. Идва един мъж и пита, дали не е менте. Истината е, че всички го вземат на цена от около 2.00 - 3.00, даже 3 лева май са му много.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X