Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коментари от темата: Само за 29г и нагоре (спомени от миналото)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Коментари от темата: Само за 29г и нагоре (спомени от миналото)

Ееех, мечтите да имаш "лего", "пифчетата" и "дъга", дъвките "турбо", намаленото поведение, клас стани, клас мирно, топчетата сирийчета, кварталната фурна и топлия ръчен хляб, киселото мляко в буркани и още много спомени безвъзвратно отминали, за които ще разказваме на децата си.
    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

До: Само за 29г и нагоре (спомени от миналото)

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
      Ходехме с "кастрон"-и за мляко до към 1965. Това за София, в провинцията още дълго нямаше бурканчета.

Ех, що ги нямаше всичките тези листовки дето сега ми пълнят пощенската кутия по времето когато бях пионерче...
      Какви бурканчета - как се чупеха само, като разтъскаш мрежата - тогава нямаше найлонови торбички. И колко невероятно ми изглеждаше, като отидох при баба ми през лятото и прясното мляко беше в найлонови торбички... Пък, какъв кеф беше, като ми уши баба ми от такава найлонова торбичка кобур за дървения пищов...
      А, като пораснах наклоновата торбичка с фото на АББА си я бях купил за цели пет лева - от приятел - иначе вървяха по 8 лв...
      Касетофон - стереокасетофон можеше да се купи само от корекома иначе карахме на едни полски - копие на Грундиг или на ролкови магнетофони Ухер...Момичетата още бяха срамежливи...
      Живот ли бе да го опишеш...
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
        Какви бурканчета - как се чупеха само, като разтъскаш мрежата - тогава нямаше найлонови торбички. И колко невероятно ми изглеждаше, като отидох при баба ми през лятото и прясното мляко беше в найлонови торбички... Пък, какъв кеф беше, като ми уши баба ми от такава найлонова торбичка кобур за дървения пищов...
        А, като пораснах наклоновата торбичка с фото на АББА си я бях купил за цели пет лева - от приятел - иначе вървяха по 8 лв...
        Касетофон - стереокасетофон можеше да се купи само от корекома иначе карахме на едни полски - копие на Грундиг или на ролкови магнетофони Ухер...Момичетата още бяха срамежливи...
        Живот ли бе да го опишеш...
        Ти ще кажеш - само Кореком! Татко купи един Sanyo, с откачащи се колонки и еквилайзер, от някакъв моряк, за 1500лв. Невероятни пари! Това са глупаво много пари за касетофон в момента, а тогава бяха съизмерими с годишна заплата!!!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Ти ще кажеш - само Кореком! Татко купи един Sanyo, с откачащи се колонки и еквилайзер, от някакъв моряк, за 1500лв. Невероятни пари! Това са глупаво много пари за касетофон в момента, а тогава бяха съизмерими с годишна заплата!!!
          Мхм, прав си! А помниш ли като дойдоха виетнамците и започнаха да шият дънки по 130 лв. Не е ли лудост? Това бяха много пари за една парцалка. Ех, какво щастие беше да ти подарят тоблерон или тик-так... Ама тези младите момчета сигурно им е смешно. Вероятно не знаят, че в магазина в провинцията обикновено (до продоволствената криза) имаше само един салам или наденица. Спомням си, че като влязох в халите в София просто не можах да повярвам, колко вида салам имаше.
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Помня, като мъничък, как ме водеха при баба в Бяла Слатина с обещанията там до гарата има шоколад "Крава Му". И вярно го имаше, после обаче май като станах 2-ри клас и изчезна. Пък може и по-рано да е изчезнал не помня вече. И някои от последните парни локомотиви, които съм виждал да минават край нас. После ги смениха с "Дизели" - така им викахме. Освен Кока колата, Алтая и Швепса с утайка на дъното, имаше и една силно газирана "Фруктоза". На вкус беше нещо неопределено, но пък така излизаше от шишето като я отвориш, че после осите от целия град те нападаха.
            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Да, 130лв за дънки, а в същото време, ученически костюм /панталон, сако, риза и вратовръзка/, струваше 50лв. По този начин, дънките имаха статус на предмет на лукса, а костюма - на работно облекло.
              mussovir, шоколад "Крава" и бонбони "Карамел му", не бяхя ли различни работи.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                Да, 130лв за дънки, а в същото време, ученически костюм /панталон, сако, риза и вратовръзка/, струваше 50лв. По този начин, дънките имаха статус на предмет на лукса, а костюма - на работно облекло.
                mussovir, шоколад "Крава" и бонбони "Карамел му", не бяхя ли различни работи.
                Моя спомен е шоколад "Крава Му", но може и да бъркам - като бях на 3 годинки едва ли съм чел опаковката , пък после така ми е останало в главата. А бонбоните "Карамел му" също си ги спомням, както и "Лакта".
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Не може да не го споделя и с тукашните участници!
                  Днес една позната ми показа нещо много хубаво: http://detstvo.noviniteb.com/index.p...category=arhiv

А който иска по-пълно да му се наслади, нека се регистрира.
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Последните постове съм преместила в темата Посвещава се на децата на 60-те,70-те и 80-те години на 20 век .
                    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                    A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Пашов Преглед на мнение
                      а помните ли как си писахме с разни русначета?
                      и си пращахме напарфюмирани писъмца, ... и едни сърчица кълцахме... любов ли бе да я опишеш...

сега се сетих и друго - тимуровските команди
                      никога няма да забравя как за по - малко от час, 10 малчугана пренесохме 4 тона въглища на една старица ...

ех - спомени
                      И русначетата....
                      Ама какви тайни Колиби се строяха....
                      А бой между горната и долната махала(Ямбол-Дженко,сещаш ли се) с шишета от дезодарант Рексона(баровците) или Зелена ябълка пълни с карбит.....
                      Фунийките-тръба върху издялан приклад.....
                      Прашкитене женски....
                      и т.н.
                      SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                      0878299791

Коментар

От: Коментари от темата: Само за 29г и нагоре (спомени от миналото)

Натъкнах се на темата и не мога да не споделя. Никой не пипа джанките в квартала. И не само тях. Черешите, черниците и вишните също. Ябълките си капят накрая. От години не съм видял дете покатерено на дърво.

Коментар

За кво са им джанки, като си имат компютри. Лоша работа.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Сега други работи се ядат - снаксове, чипсове, ...

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                              Сега други работи се ядат - снаксове, чипсове, ...
                              Въртят по една цигара 5-6 човека,пари нямат за цяла кутия
                              Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                              Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от _Константин_ Преглед на мнение
                                Въртят по една цигара 5-6 човека,пари нямат за цяла кутия
                                Щот е 200-300 лв. цяла кутия от тия цигари, дето си ги въртят 5-6 човека.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X