Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наказания по чл.175

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Наказания по чл.175

Здравейте ,
    Днес обрах пешкира .Купих кола втора ръка от салон .Застраховах я с гражданска отговорност и купих винетка,но не ми издадоха временни номера от КАТ Варна.Липсваще някаква хартийка(документ за лигитимност на фирмата с 6 месеца давност или нещо подобно),макар ,че имах решение на съда и талончето на фирмата с Булстата.С цялата си глупост тръгнах посред бял ден да се прибирам от Варна за Шумен.
    Минах си целия път почти на 1 км от дома ми ,когато ме сгепцаха и ми съставиха акт.
    Според полицая глобата щяла да бъде до 500 лв.и лисшавне от право за управление от 6 м.
    Според него нарушил бях чл.140
    Чета по закона че се отнася за чл.175 копирам:
    Чл. 175 (1) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба до 100 лв. водач, който:
    1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред иликоето е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места.
    Кое ,кое е?Стар ли е този закон с тази санкция?

Те менят законите всеки божи месец!
    Ако някой е пострадал наскоро, да ми каже какво ме чака!
    Поздрав!
    Тошко
    Последно редактирано от Тошко; 31-07-08, 16:44.

До: Наказания по чл.175

при мен това е често срещан проблем и винаги се моля на клиентите, ако не извадят транзити да НЕ тръгват!!! Станалото-станало , ще бъдеш наказан за 6 месеца и ще си заплатиш глобата. Вариант, който бих ти предложил е да потърсиш помощта на адвокат, за да спасиш книжката.

Коментар

До: Наказания по чл.175

Само не се подлъгвайте да слагате саморъчно написани табели или табели от друг автомобил , че това си е престъпление по наказателния кодекс и наказанието е доста по-тежко. Цитирам: Чл. 345. Който си служи с контролни знаци, издадени за друго моторно превозно средство, или със знаци, неиздадени от съответните органи, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от сто до триста лева.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X