Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВЪПРОС относно уред

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВЪПРОС относно уред

Здравейте
    един познат има чисто нов газов хроматограф, модел 3700, с пламъчен и йонизационен детектор - два независими /обясниха ми, че този уред има широко приложение; използва се например за изследване на органични материали, нитрати и пр./.
    Моля за съвет къде да провери за цени на такъв уред, защото иска да го продава, ровил се в нета, но нищо не открил. Ако пък някой знае цени, направо да казва!
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

До: ВЪПРОС относно уред

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
    Здравейте
    един познат има чисто нов газов хроматограф, модел 3700, с пламъчен и йонизационен детектор - два независими /обясниха ми, че този уред има широко приложение; използва се например за изследване на органични материали, нитрати и пр./.
    Моля за съвет къде да провери за цени на такъв уред, защото иска да го продава, ровил се в нета, но нищо не открил. Ако пък някой знае цени, направо да казва!
    А откъде го е откраднал? Там ще знаят.
    (Иначе щеше да знае колко струва такова нещо.)

Модел 3700 нищо не значи. Марка? Набор от колони има ли? Какви? Кога е произведен?

Коментар

Не е откраднат (защо ли винаги си мислим най-лошото ) а купен напълно редовно, за което си има и съответните документи.
      Чешко и руско съвместно производство е, внесен от Германия през 1994г. най-вероятно тогава е и произведен. Не е използван изобщо по стечение на обстоятелствата, седи си в кашоните, както е получен, на времето е купен за 6000 марки, човека сега иска да го продаде и се интересува ориентировъчно за колко би могъл.
      На другите въпроси - отговор като имам инфо.
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Не е откраднат (защо ли винаги си мислим най-лошото ) а купен напълно редовно, за което си има и съответните документи.
        Чешко и руско съвместно производство е, внесен от Германия през 1994г. най-вероятно тогава е и произведен. Не е използван изобщо по стечение на обстоятелствата, седи си в кашоните, както е получен, на времето е купен за 6000 марки, човека сега иска да го продаде и се интересува ориентировъчно за колко би могъл.
        На другите въпроси - отговор като имам инфо.
        Съжалявам. По тези места песимизмът е здравословен.

За 14 години бездействие този прибор се нуждае ако не от фабричен ремонт, то поне от ремонто-профилактика и юстиране. Ако е съхраняван добре, де. Знае ли се поне за каква дейност е бил предвиден?

За колоните попитах, защото наборът им лесно може да струва повече от големия сандък с помпите и датчиците.

Йонизационният детектор случайно да е мас-спектрометричен?

Коментар

)) Масспектрометър между другото в 6 000 марки?))
          За толкова пари може да е само нещо специализирано и без библиотека. Или там кривите.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            )) Масспектрометър между другото в 6 000 марки?))
            За толкова пари може да е само нещо специализирано и без библиотека. Или там кривите.
            Трай бе!

94-95 произведен. Руско-чешки, а тия и сега даже не продават винаги на пазарни цени. Сега може да струва и 6.00, и 46000.00 марки. Библиотеката, все едно, се краде.

Коментар

Ъ-ъ, без варианти. Трябва да си я правиш сам, за тоя прибор. Откъде ще вземеш свръхчисти вещества за това калибриране не знам ...
              Ама се размечтахме. Нали е хроматограф.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Ъ-ъ, без варианти. Трябва да си я правиш сам, за тоя прибор. Откъде ще вземеш свръхчисти вещества за това калибриране не знам ...
                Ама се размечтахме. Нали е хроматограф.
                Не си абсолютно прав, ама нейсе. Верно се размечтахме.

По темата - интересно кой ще го купи...

Коментар

Не се е ровил достатъчно. Чичко Гугъл знае всичко.

Вероятно не е този модел (какво ли значи "руско-чешки"?), но ето какво има за Varian 3700:

http://www.used-line.com/c6338942s272-Varian_3700.htm

Тук едва ли ще намери точно същия модел, ама може да си поиграе да потърси с параметри близки до този който има:

http://www.kitmondo.com/default.aspx

Коментар

Ай стига бе... Как така хората просто изваждат некви забравени кашони с неизползвани хроматографи ? Искам и аз така, баси )) Можеш ли да го питаш, твоя човек, дали пък в съседния неразопакован кашон няма нов поточен флуориметър с всички екстри, за има-няма 600 хилки цена, и сега да го продава за 6000 марки ? Или за 60, примерно, нали все около "6" се върти тая история...
                    Ако речеш, показваме го на доц. Лалчев от катедрата по Биохимия в СУ, той е спец по хроматографиите и ще каже какво, защо, дали и за колко...
                    Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Благодаря момчета, виждам, че темата предизвиква интерес Понеже само правя услуга на приятелка за друг човек, още нямам отговори на въпросите ви обаче.
                      Хубава седмица!
                      Последно редактирано от Фани; 28-07-08, 18:52.
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Здравейте
                        Проверете в http://www.ebay.de/

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
                          Ай стига бе... Как така хората просто изваждат некви забравени кашони с неизползвани хроматографи ? Искам и аз така, баси )) Можеш ли да го питаш, твоя човек, дали пък в съседния неразопакован кашон няма нов поточен флуориметър с всички екстри, за има-няма 600 хилки цена, и сега да го продава за 6000 марки ? Или за 60, примерно, нали все около "6" се върти тая история...
                          По принцип, в такива кашони е много вредно да се рови човек. Аз така през далечната 1992 извадих три ембаргови microVAX 2 от няколко забравени сандъка... Едвам се оправих след това

А комбинацията "руско-чешки" си е направо опасна....

Я направо питай приятелката кой калибър е хроматографа и каква му е скорострелността

Коментар

Ох, не ме разсмивайте, че и без това хич нищичко не разбирам от това дето ви пиша и работата съвсем стана като "руски... телефон"
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Ох, не ме разсмивайте, че и без това хич нищичко не разбирам от това дето ви пиша и работата съвсем стана като "руски... телефон"
                              Ти майтап си мислиш. Ние със Стефан се размечтахме за газхроматограф-масспектрометър, ама кой знае йонната му пушка дали само с йони гърми...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X