Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светофари с "набутване"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светофари с "набутване"

От доста време ме тормози въпроса: защо има светофари с така нареченото "набутване" ? Според мен те са предпостанка за ПТП и са лишени от смисъл. Моля, споделете Вашето мнение.
    12
    Да
    8.33%
    1
    Не
    91.67%
    11
    JEEP CHEROKEE 2.5 TD

До: Светофари с "набутване"

Какво е това "набутване? Не ми е ясно!

Коментар

И на мен не ми е ясно,колегата да поясни!
      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
        Какво е това "набутване? Не ми е ясно!
        "Набутване" е когато свети зелено и на насрещно движещите се, а ти ако правиш ляв завой трябва да ги изчакваш.
        JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Е същата работа и когато на пешеходците свети зелено и на завиващите коли също....тъпотия.
          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
          A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от gabone Преглед на мнение
            "Набутване" е когато свети зелено и на насрещно движещите се, а ти ако правиш ляв завой трябва да ги изчакваш.
            Аха,сега схванах!
            Не съм компетентен,но с удоволствие ще следя темата!
            Поздрави!
            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
              Е същата работа и когато на пешеходците свети зелено и на завиващите коли също....тъпотия.
              Те пехотинците са друга тема. Аз ако мина на червено или не спра на пешеходна пътека /не че го правя, даже са ми бипкали като спра разни "бързащи голфаджии"/ ще ме спре някое ченге и ще ме "разходи" из материала.
              В това време навсякъде притичват свежи бабки и други нарушители, а на тях никой не им прави даже и устна забележка
              JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

светофари с "набутване" !?!?!?!? първом реших че са със стотинки като кафемашина

предпоставка за ПТП в 99,9% от случаите е поведението на "карачите", не светофарите......

да, по-удобно е със отделна секция, но виждал ли си какво става там, където я има и свети отделно от тази за направо?

винаги е задръстено от някой, който е за направо, но е минал в лявата лента, че да е пръв

да не говорим, ако има и трамвай какво се получава.........

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  предпоставка за ПТП в 99,9% от случаите е поведението на "карачите", не светофарите......
                  Колега ясно е, че не светофарите предизвикват проблема - въпроса е, ако ги няма същите тези "карачи" по-малко проблеми ли ще създават - аз лично мисля, че да!

Коментар

И според мен проблема е в "манталитета" не в правилника.

Движението все повече прилича на: "сега ще мине другия джигит"

Коментар

Е защо за и против? На някои кръстовища са удачни, на други не са. Въпрос на организация на движението. Като сложат светофар без "набутване" на място, където не е удачно, задръстването само се увеличава, и чакането е по-малко само привидно.

Трябваше да има и трети вариант в гласуването.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Е защо за и против? На някои кръстовища са удачни, на други не са. Въпрос на организация на движението. Като сложат светофар без "набутване" на място, където не е удачно, задръстването само се увеличава, и чакането е по-малко само привидно.

Трябваше да има и трети вариант в гласуването.

Пак не се разбрахме - спор, че тези светофари имат своето приложение няма - става въпрос за възможноста, заради тях определни хора, да създават повече проблеми - иначе ясно, ако нямаше нужда от тях нямаше да ги има.

Коментар

Мисълта ми беше да е зелено само на едните във всички посоки, другите стоят и си чакат реда. Ако кръстовището е голямо, да е удължено времето на по-натоварения път.
                          JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X