Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съвет

офтопик молба за съвет:

Какво се прави с клиент, който ти поръча стока за 15000Е внос от чужбина и на 10-ия ден, когато стоката вече чака готова на летището, ти заявява: "Няма да мога да я взема - нямам толкова пари"

При мен имам друга стока за същия п....л, която /обаче/ е предплатена... Ако не му я дам, може ли да ме осъди? и ако да, за колко време?
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Ако нямате подписан договор никак не може да те осъди. Ако имате, делото ще трае колкото искаш от адвоката си. Ако искаш мога да те свържа с някой от моите.

Коментар

Според Търговския закон писмената форма за договор не е задължителна, така че и устна договорка да имате всичко е наред. В такъв случай при неизпълнение на задължения по една доставка от негова страна имаш пълните права да се удовлетвориш напълно или частично от други депозити и доставки на същия клиент...!
      VPetrov.photography

Коментар

за вече платеното, което е при нас, имаме издадена фактура, но за неплатеното само устна поръчка и издадена от нас проформа ф-ра /неплатена/...

мисля да му кажа, че ще задържа платената стока, ако се откаже от втората поръчка...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
          Според Търговския закон писмената форма за договор не е задължителна, така че и устна договорка да имате всичко е наред. В такъв случай при неизпълнение на задължения по една доставка от негова страна имаш пълните права да се удовлетвориш напълно или частично от други депозити и доставки на същия клиент...!
          Това е така, но в съда тълкуват липсата на писмен договор като липса на достатъчно доказателства към иска.

Най-добре е да му кажеш, че докато не намериш клиент за неговата стока нищо няма да получи от теб. Нито пари, нито стока. Така че би било в негов интерес и той да търси клиент за отказаната стока.

То затова у нас се работи трудно, да му се невиди!
          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

оправихме се някак си... половината стока отказахме, другата половина ми плати 50% и ще доплати преди получаване...

то се оказа, че едва ли мога да го съдя - по всичките му действия съдя, че ще се освидетелства лесно и ще се оттърве като невменяем

Коментар

Ха-ха-ха! Значи като сключваме договори да искаме и медицинско! Добра идея.
              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X