Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На шкембе

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: На шкембе

    Ако си поръчате шкембе и не ви го донесат за 4-5 минути, значи е съхранявано на замразени буци и го подгряват в микровълновата.
    Това вече не е истинско шкембе!
    Помня, и тук-таме има още, от казана ти сипват горещия бульон, а на дъската се реже шкембето, като майсторът те поглежда: Още? или Стига?
    Има си специални /де ги?/ ножове. Както и за бюрека...

    След комбинацията шкембе-бира трудно се пази равновесие, защото в стомаха се лашкат две несмесваеми течности. Бирата си иска мезе от друга консистенция - моето скромно мнение

    Коментар


    • #17
      До: На шкембе

      Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
      Ако си поръчате шкембе и не ви го донесат за 4-5 минути, значи е съхранявано на замразени буци и го подгряват в микровълновата.
      Това вече не е истинско шкембе!
      Помня, и тук-таме има още, от казана ти сипват горещия бульон, а на дъската се реже шкембето, като майсторът те поглежда: Още? или Стига?
      Има си специални /де ги?/ ножове. Както и за бюрека...

      След комбинацията шкембе-бира трудно се пази равновесие, защото в стомаха се лашкат две несмесваеми течности. Бирата си иска мезе от друга консистенция - моето скромно мнение
      като идваш във Варна се обади да те заведа на шкембеджийница.... Ще искаш и за дома да си вземеш после да си замразиш.....

      Коментар


      • #18
        До: На шкембе

        Някои знае ли къде в София може да се хапне истинско шкенбенце
        Щото истинско не съм ял от години навсякъде предлагат нЯкви супи с името ШКЕМБЕ ЧОРБА
        П.П дано не съм успамил темата

        Коментар


        • #19
          До: На шкембе

          и на тебе същата оферта..... Идвайте да ви водя... Румънското не ти ли хареса?

          Коментар


          • #20
            До: На шкембе

            Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
            Някои знае ли къде в София може да се хапне истинско шкенбенце
            Щото истинско не съм ял от години навсякъде предлагат нЯкви супи с името ШКЕМБЕ ЧОРБА
            П.П дано не съм успамил темата
            кв.Горубляне,заведението е Окото.

            Коментар


            • #21
              До: На шкембе

              Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
              и на тебе същата оферта..... Идвайте да ви водя... Румънското не ти ли хареса?
              Абе малко ми е далечко за Румънското де

              Коментар


              • #22
                До: На шкембе

                Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                кв.Горубляне,заведението е Окото.
                Много благодаря Скоро ще го пробвам

                Коментар


                • #23
                  До: На шкембе

                  Само аз ли не съм опитвала шкембе?
                  Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                  A2 (+)

                  Коментар


                  • #24
                    До: На шкембе

                    Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                    Само аз ли не съм опитвала шкембе?
                    Ами не ,това е типична женска дилема. Но никога не е късно да се пристрастиш !

                    Коментар


                    • #25
                      До: На шкембе

                      Направих два добросъвестни опита да ям това - не става и не става))
                      Да ви е сладко
                      Прикачени файлове
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

                      Коментар


                      • #26
                        До: На шкембе

                        Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                        Само аз ли не съм опитвала шкембе?
                        Най-искрено ти казвам че си ауткяр!Булките един път счупят ли се да пробват-наркоманията ряпа да яде-както винаги първия път е грижа-проверено.
                        А в Русе имаше преди години една свястна шкембеджийница-направиха я на хотел,простаци-като ученик към 6 часа там оветряхме преди часовете.Освн телешки кокал също бива телешка капачка/коляното/,става страхотен бульона,но горещ.С едро чукан лют пипер и чесън с оцет и чер пипер за цвят-ох,посред лято що ровите живи рани бе?
                        Пък колко бири намъква...
                        Става и друго-сварено на шест,после се реже на карета и се панира.Цяла нощ едни гости плюскаха,накрая питат какъв е този вкусен деликатес.Като им казах гледаха като мотриси.Да не е толкоз жега бих забил едно с кеф/научих се да си го правя сам-готвача на шкембеджийницата беше дружка/.

                        Коментар


                        • #27
                          До: На шкембе

                          Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Най-искрено ти казвам че си ауткяр!Булките един път счупят ли се да пробват-наркоманията ряпа да яде-както винаги първия път е грижа-проверено.
                          А в Русе имаше преди години една свястна шкембеджийница-направиха я на хотел,простаци-като ученик към 6 часа там оветряхме преди часовете.Освн телешки кокал също бива телешка капачка/коляното/,става страхотен бульона,но горещ.С едро чукан лют пипер и чесън с оцет и чер пипер за цвят-ох,посред лято що ровите живи рани бе?
                          Пък колко бири намъква...
                          Става и друго-сварено на шест,после се реже на карета и се панира.Цяла нощ едни гости плюскаха,накрая питат какъв е този вкусен деликатес.Като им казах гледаха като мотриси.Да не е толкоз жега бих забил едно с кеф/научих се да си го правя сам-готвача на шкембеджийницата беше дружка/.
                          Привет!
                          Макс...кво срам ли тъй...ми давай рецептите бе друже...и за едното и за другото...
                          Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                          .................................................................................................
                          Е. Абу

                          Коментар


                          • #28
                            До: На шкембе

                            Тъй като отговарям за ретроспекциите:
                            В ерата на късния (закъсал) Соц в продължение на 5-6 години шкембе-чорбата се правеше от...свински глави!
                            Имало е криза за шкембета.
                            То и сега, ако американците спрат вноса, и решат да се харчат по екарисажи, пак ще я окъсаме...
                            В "Стършел" имаше карикатура. Към голяяяма шкембеджийница води тържествена еспланада (тъй ли се казва?) стълбище с колонки на парапетите и на всяка колонка Свинска глава!

                            Коментар


                            • #29
                              До: На шкембе

                              Първоначално публикуван от hun_ter Преглед на мнение
                              Привет!
                              Макс...кво срам ли тъй...ми давай рецептите бе друже...и за едното и за другото...
                              Ще ги дам,дан съм хаиз.Само да не е днес,че ме е запукал гастрита от два дена и не ми се мисли за ядене.
                              Другата дивотия е че по-вкусно става със свинско шкембе-по-крехко е и увира бързо.Просто това по магазините не е телешко,ултра ГОВЕЖДО.Нито тенджера под налягане помага понякога,нито алкохол.Вариш,вариш и като го шибнеш в пода поскача като живо до тавана.
                              Въобще не е трудно приготвянето-нали няма майстор готвачи жени...
                              След сваряването отнема около три водки и един тютюн.
                              Панираното още сега:
                              Стандартна панада-готова или брашно,яйце,галета/може и лъжичка чесън на прах и половин лъжичка индийски орех-при яйцето/.Вряло олио защото шкембето трябва да е сварено напълно-само заради яйцето и гонене на златист цвят.
                              Самия шкембъл леко цепите напреко на жилите/казва се дамар/ за да не се завие на руло при варенето/свиват се мускулните групи/.
                              Да ви е сладко и вкусно-ама на есен,сега май не е сезона.

                              Коментар


                              • #30
                                До: На шкембе

                                Привет!
                                Дам...аха...българските вкусотийки са си супер...
                                Рецептата на Макс е интересна...трябва да се провери...със сигурност е и вкусна...
                                Снощи пуснах тема и за пачата, но гледам, че някой я е изтрил...е да е жив и здрав...както казва Колонал живота продължава...
                                Днес обаче въпреки , че темата за пачата е ликвидирана, отидох и си купих две свински ушета и четири крачета (казват му комплект) мама ги свари и познайте с какво мези Орлинката сега...
                                Историята на цивилизацията може да се опише с шест думи: колкото повече знаеш, толкова повече можеш.
                                .................................................................................................
                                Е. Абу

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X