Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ностальгия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ностальгия

Първоначално публикуван от Blacksmith Преглед на мнение
    Много ракия има да изпиете,дорде станете старци!
    Ми аз като не пия - май ще остана вечно Млад - Сензация - открихме лекарство за безсмъртие

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
    Мали-и-й, недей така. На 30-40 години и веднага "старци" Както се казва в онзи анекдот "Още хляб има у нас .... и салам, и салатки и т.н."

Пък и ние имаме с какво да се похвалим, не само СССР:

Факт, поне аз май съм прескочил средата

Сещам се на младини ходих на обучение в Прага и там един Швейцарец - колега изнесе лекция, облечен с тога започна с думите "моята кариера е като Дъгата, нагоре, нагоре и сега надолу, надолу...."

А за похвалването в горните снимки не малка част от нещата са пряко свързани с България

Коментар

Първоначално публикуван от Blacksmith Преглед на мнение
      Много ракия има да изпиете,дорде станете старци!
      Мерси!

Макар, че повечето неща ги имам и ги знам, моля, не си и помисляйте за обръщението "бабо"!
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
        Мерси!

Макар, че повечето неща ги имам и ги знам, моля, не си и помисляйте за обръщението "бабо"!
        Цвети, свикваи с идеята Рано или късно някой ще го каже (по-добре късно)
        Моя колежка в МЕИ-то (сега ТУ София) на 21 години отивайки на дискотека я посрещнали твои наборчета и и казали "Лельо, ти пък къде си тръгнала?" , няма да казвам колко се беше растроило момичето
        Последно редактирано от alex_markov; 24-06-08, 18:20.

Коментар

Ама кви старци, кви пет лева, кво да не се връщаме назад - повечето от показаните тук неща ги имаме и то работещи у нас. И не можете да си представите интереса на децата ни към тях, устройството им и ползването им. Даже и племенника - на 5 години участва активно и му е безкрайно интересно да гледа филмчета на проектора, да слага и маха батериите на фенера и пр. А малкия син какви пирографии прави с пирографа - неверояни
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

По същата тема преди две години излезе хубавата "Инвентарна книга на социализма" на Яна Генова и Георги Господинов. Отлично изпипана по съдържание и оформление, и написана обективно - с ирония, но без озлобление. При случай я прелистете, препоръчвам.

Тази сутрин поразрових из къщи и ви предлагам тук няколко "усмивки от старите шкафове".

Мисля, впрочем, че носталгичният въпрос далеч не се свежда до "социализъм - несоциализъм" или до "Изток - Запад". Просто в нашето време светът се променя невероятно бързо (без да забравяме за онези около 3 милиарда души, които нито са почувствали нещо съществено от това развитие, нито ще почувстват, уви ).

Няколко примера.

1. Жълтата играчка-помагало от предрубиковата епоха поначало - и "при нас" и "при тях" си е била обречена доста бързо да стане смешна и безсмислена. Ако не беше заради изобретателния унгарец, щеше да е заради електронните игри или заради нещо друго. ("Социалистически" беше само нейният буквен вариант: местиш плочките, докато получиш надпис "Бори се за мир!". И започваш да се бориш.)

2. Щипките са произведени на запад (мисля, в Белгия или Германия). Те могат да са полезни и днес, но в масова обичайна употреба са били през 50-те години - заради една трайна особеност на тогавашната мода. Каква именно особеност? Нека това да е гатанка.

3. Нещото с черната макара все още си го използвах преди 15-ина години. А днес събира праха и нещо повече - не всеки от младите колеги би познал що е то, как се казва, за какво служи и защо има ленти с две ширини. Значи още една гатанка.

Такива работи.

Поздрави!
            Прикачени файлове
            Искам България чиста!

Коментар

Онова с бялата лента мисля,че служи за проявяване на фото и кино ленти,последните две май пак там отиват нещата,но това с цифрите ,убийме даже идея нямам.Поздрави.
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
                но това с цифрите ,убийме даже идея нямам.Поздрави.
                Е как, играчка. Има ги най-различни с картинки са обикновено, тука с цифрички.
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                  Е как, играчка. Има ги най-различни с картинки са обикновено, тука с цифрички.
                  Съгласен,сигурно са за космонавти в свободното време.
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
                    Онова с бялата лента мисля,че служи за проявяване на фото и кино ленти...
                    Да. Корекс-доза, съответно корекс-ленти. Навиваш филма заедно с лентата и пъпчиците по краищата го държат отдалечен, така че не "залепва" и разтворите могат да стигат навсякъде.

В случая е само за фото-филми. А по-широката лента е за проявяване на отдавна забравените ролфилми: 8 кадъра с формат 6х9 см.

Поздрави!
                    Искам България чиста!

Коментар

От показаните презервативи никой не е купувал в количества, като мен.Съм в командировка в Москва. Трябва да купя по нещо на колеги-колежки от Нефтохимпроект (300 жени +300 мъже). На жените купих 300!комплекта безопасни игли! а за мъжете в аптеката видях зор. -Триста презервативов! -казвам, озъртайки се да не ме чуват..
                      -А Вам какой размер? - и ми поглежда панталона.
                      -Второй! -рискувам аз (нещо средно) - и ми пълнят кашончето...
                      Цяла седмица по коридорите в Нефтохима летяха надути "балончета"...
                      За 600 подаръка не дадох повече от десет рубли!

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                        -Триста презервативов! -казвам, озъртайки се да не ме чуват..
                        -А Вам какой размер? - и ми поглежда панталона.
                        -Второй! -рискувам аз (нещо средно) - и ми пълнят кашончето...
                        Цяла седмица по коридорите в Нефтохима летяха надути "балончета"...
                        За 600 подаръка не дадох повече от десет рубли!
                        Сигурно са им били малки, за да ги разхищават така
                        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X