Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нов начин за създаване на гориво в домашни условия
Свий
X
-
До: Нов начин за създаване на гориво в домашни условия
vapourware. Не се произвежда още.
Обосновката му е евтина захар от Мексико, която се внася на около 1/5 от реалната цена, защото има свръхпроизводство (тази година). 2.5 цента на 1кг захар - ако я намериш на такава цена за постоянно, не ти трябва машина за гориво.
-
Първоначално публикуван от NIK_ Преглед на мнениеКаква точно е тази суровина от която се прави етанола?
Етанолът също е познат и под името етилов алкохол.Последно редактирано от cveti; 10-05-08, 21:40.Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
A2 (+)
Коментар
-
Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнениеЗахар.
Етанолът също е познат и под името етилов алкохол.
Коментар
-
Ракиен казан за 10 000 долара ...
Както захарта поскъпне пак, така заводите ще пуснат дълбочинна преработка на тая каша от която не е доизвадена захарта, и суровината ще изчезне. Освен ако не работи на проста нерафинирана захар, което пък е съвсем безсмислено по пари. Ние отдавна не произвеждаме своя захар.
Иначе трябва да смяташ цената на прилично голям казан + цената на електрификацията му + цената на тока + на охлаждащата вода. Да му се сложи автоматика не е голямо чудо, температурата не се поддържа кой знае колко точно. Дали оставащата твърда маса може да се прави на брикети за горене не знам. Сигурно да.
А бе, същата мизерия като слънчевите батерии. Всичко им е хубаво, само дето инвестицията е невъзможна баш за тия, които имат най-много нужда.
Коментар
-
Само 1 не ми е ясно: как точно се осъществява ферментацията, и за какъв срок, възможно ли е да е непрекъснат процес т.е. на определен период насипваш нерафин. захар и зареждаш автомобила си с гориво.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Варил съм ракия и продължавам да варя, и в най добрия случай трябва поне 1 седмица за да ферментира материала, и именно за това не ми е ясно как е направено това устройство. А съм чувал, че за виното има някакъв промишлен технологичен процес за непрекъсната ферментация.
Не съм специалис по биогоривата, а на ракията съм само потребител.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Ако някой успее да ти отговори на този въпрос, от много домове ще протече "Търговишка отлежала".Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар