Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проходимост на Мерцедес Г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проходимост на Мерцедес Г

130 години и здравият разум.
    Може разбира се. Прекръстваш се от българин на пиндостанец - без пари ще ти дадат. Това е евтино. Само душата ти.
    Това недоразумение е разработвано в средата на 70-те за иранската армия. Разгледай географията на Иран, разгледай военните доктрини от 60-те и 70-те, после ела и разкажи какво днеска му е джип. Кинти, снобария - ясно. А джиповост?

До: Армейски Г

Казват, че били много яки машини...
    Разгледах едно отблизо и ми хареса...
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Във Военно-историческия музей има още по-яки. Само че си нямат рекламни отдели. Няма кой да крещи че били джипове.
      Макар че всичките са по-добри в класовете си.
      Там рамата е твърда, и окачването е на пружини. Колективно средство. Край, не е джип. Той по дефиниция е самотник.

Коментар

Има доста по темата:
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%E9%F1%EA%E8
        99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
        It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Проходимостта е условно понятие. Равнинната е едно. Планинската друго. Ние не живеем в равнинна страна.
          Рефлекторно германците са го направили с твърда рама. Те от край време имат това изискване към военния транспорт. Единствената смислена причина рамата да е твърда е неделим чуплив товар за дългите камиони, или огнева точка за всичко късо. В ущърб на проходимостта. Военните коли не ходят сами. Другите винаги ще помогнат.
          Сами ходят разузнавателните машини. Те не са дървените строеви. И рамите им са меки, така че да осигуряват артикулацията на мостовете. Или са много твърди, но не са четириколесни.
          С риск да прозвучи сълзливо ще перефразирам една приказка за съдбата. Не може да излъжеш теорията. Тя ще те излъже, а ти нея - не.
          В състезателните Г-та половината рама е изрязана. Изобщо не само заради теглото. Тогава не разбирам защо да не купиш нормален УАЗ. Ще имаш същото, само че за три пъти нормални пари.

Коментар

+ 1

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Проходимостта е условно понятие. Равнинната е едно. Планинската друго. Ние не живеем в равнинна страна.
              Рефлекторно германците са го направили с твърда рама. Те от край време имат това изискване към военния транспорт. Единствената смислена причина рамата да е твърда е неделим чуплив товар за дългите камиони, или огнева точка за всичко късо. В ущърб на проходимостта. Военните коли не ходят сами. Другите винаги ще помогнат.
              Сами ходят разузнавателните машини. Те не са дървените строеви. И рамите им са меки, така че да осигуряват артикулацията на мостовете. Или са много твърди, но не са четириколесни.
              С риск да прозвучи сълзливо ще перефразирам една приказка за съдбата. Не може да излъжеш теорията. Тя ще те излъже, а ти нея - не.
              В състезателните Г-та половината рама е изрязана. Изобщо не само заради теглото. Тогава не разбирам защо да не купиш нормален УАЗ. Ще имаш същото, само че за три пъти нормални пари.
              Пиша ти слаб 2.Как може изобщо да сравняваш Г-то с тези руски нужници

Коментар

Първоначално публикуван от taro79 Преглед на мнение
                Пиша ти слаб 2.Как може изобщо да сравняваш Г-то с тези руски нужници
                Подкрепям.А аз му пиша и забележка в бележника и в понеделник да се яви при Класната с родителите.То бива,то може,ама това...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

До: Проходимост на Мерцедес Г

Абе има и нещо смислено в разсъжденията на Стефан
                  Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                    Абе има и нещо смислено в разсъжденията на Стефан
                    Че УАЗ-а е най-доброто и единственото ли?Или че Г-класата не става за нищо.Нека си вихри Стефан,щом го влече и си вярва...roll:

Коментар

Забелязал съм че едни от най-злостните дискусии са предимно измежду хора които нито са пробвали нито имат, че и дори не са карали поне половината от това за което спорят...

Понеже случайно притежаваме Мерцедес G и УАЗ-и... няколко..., имам малко впечатления... доста различни от написаното преди мен...
                      VPetrov.photography

Коментар

Мдаа, затва ти и Йори карате половин УАЗ ) щото не струва, що не сложихте мостове от Ге тогава бре Соти
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          Забелязал съм че едни от най-злостните дискусии са предимно измежду хора които нито са пробвали нито имат, че и дори не са карали поне половината от това за което спорят...

Понеже случайно притежаваме Мерцедес G и УАЗ-и... няколко..., имам малко впечатления... доста различни от написаното преди мен...
                          И да подчертая... от всичко написано преди мен... А защо въобще е нужно да се водят такива диалози и кому са необходими тоталното отрицание пък не разбирам...
                          VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Мдаа, затва ти и Йори карате половин УАЗ ) щото не струва, що не сложихте мостове от Ге тогава бре Соти
                            Бе ти нормален ли си?Къде видя ресьори???
                            Да,ползвам редукторни мостове.Ама са излекувани от почти всички руски недомислия.Имаш ли въобще идея какво е преправяно по тях,за да се навия да ги слагам,а???И пак има едни съмнения,че ще се чупят.Щото са руски.И по тях има още говнолин...

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                            И да подчертая... от всичко написано преди мен... А защо въобще е нужно да се водят такива диалози и кому са необходими тоталното отрицание пък не разбирам...
                            Питай Стефан.Той твърди че "само УАЗ"(като "само Левски" или "само ЦСКА").Друго нЕма...

Коментар

А то само с мостове ако ставаше.
                              Аз също нямам крайни мнения по въпроса, макар че Стефан направо си ги проси, но въпреки че сме в коша ще ми е интересно да чуя личните впечатления на Венци, за двата легендарни модела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X