Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има нещо гнило в Дания,простете в БГ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има нещо гнило в Дания,простете в БГ

Колеги,как ще коментирате това.Вчера се видях с приятел,когото бях пратил при моите хора в Англия и той се домъкна един хубав Хай-Лукс Сърф 3.0ТД'98, заедно с лодка с инборд мотор Волво Пента 175к.зет колонка,оказа се че в Хюстън(Хасково) не му регистрират нити джипа(десен волан)нито колесара на лодката,понеже в Англия няма отделна регистрация на каравани,конски ремаркета,платформи и колесари,те носят регистрационните табели на колата-влекач. Много усърдно се говори ,че след боричканията в МВР,ще се обяви търг за 2 фирми(които вече се знаят-ега ти търга)които ще "обръщат"дирекции,както и ще дават документи за технотест-преглед.В момента не съм видял закон да е излязъл а с подзаконов акт или постановление според конституцията ни такива неща не се прокарват.Досега внесените коли с десен волан-или заварено положение или отново в лапите на споменатите фирми-понеже няма да имат документ за технически преглед.Моля да коментирате това.Не съм сигурен дали темата трябва да е ТУК,моля модераторите да се намесят.

До: Има нещо гнило в Дания,простете в БГ

Десният волан в планинска страна е безумие, ИМХО.
    За реда за преправянето може да се мисли. Това което казваш прилича повече на нелоялна конкуренция, ама кое ли тука вече не е такова. По закон всякакви изменения в ходовата част, спирачките и кормилното управление не могат без Технотест, и това е разумно.
    Регистрацията на ремаркето пак е чиновническа глупост. Нали има номер? Кво се правят на луди? Вземат една бланка, и му издават талон с тоя номер, аман от дебили и дребни изнудвачи.

Коментар

Да му дадат официален отказ с подпис и печат на съответното служебно лице. После да подаде жалба където трябва, ако трябва и в съда. Решение по жалбата излиза в едномесечен срок мисля.

Всичко това ако в законите, касаещи тия неща, не е изрично посочено че не може. Подзаконовия акт играе, ако е споменат в закона.

Абе ще падне борба.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това за преправянето е валидно само за някои марки и модели. Специално за Тойота 80 преправяне което да струва по-малко от две три Тойоти не може да има... което го прави съвършено безсмислено... Аз лично одобрявам решението да бъде забранена първоначалната регистрация на автомобили с десен волан на територията на Р. България... завареното положение си е заварено и там нищо не може да се направи...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Това за преправянето е валидно само за някои марки и модели. Специално за Тойота 80 преправяне което да струва по-малко от две три Тойоти не може да има... което го прави съвършено безсмислено... Аз лично одобрявам решението да бъде забранена първоначалната регистрация на автомобили с десен волан на територията на Р. България... завареното положение си е заварено и там нищо не може да се направи...
          Да,така е ,не виждам къде мога да си намеря катасстрофирала ТЛК80 ,че да си взема табло,секторна кутия и какво ли не още,пък и вече ще ми трябва всичко Х2,че още една пристигна.ТЛК-то е сложна машина като компилация от механика,електрика и електроника,вакуум,сервомотори,актуатори,не виждам кой ще се специализира да "обърне"20-30 коли и откъде ще им намери чаркове.В Русия нещата стоят по различен начин-поради голямото количество ,дясноволанни коли се кара курс за книжка за такава кола,което все пак е нещо по добро.

Коментар

Този закон според мен си е ,чиста проба Расова Дискриминация,която е породена от наранени търговски отношения(..на някои си...няма да коментирам) плюс ,абсолютната некомпетентност и некадърност на управляващите! има ли нещо да е наред в Бг ,че са се хванали за едни волани!
            Тук в Лондон е пълно с 8-12 метрови лимузини и какви ли не американски бараки ,които едвам завиват по тесните улици и правят по половин километър опашка подире си докато маневрират,но явно Британското правителство е доста по-назад от нашето, в поафесионално отношение.
            Що се отнася до борбите в МВР ,нека първо да стегнат служителите си и да спрат всички тия ПИЯНДУРИ по националната мрежа! страх ме е да карам бе хора ,като си дойда в БГ ...то всичко кара Дърво Пияно ,от 15 годишни тинейджъри до шофьорите на автобуси от градския транспорт! Ето това е за срам и заслужава вниманието на българското правителство.
            Извинявам се за острия тон ,но живеем в свободни страни и всеки има право на мнение.
            8777203908

Коментар

Това,че американските бараки правят задръствания в Лондон, добре ли е за хората живеещи в Лондон?
              Пътят е целта.

Коментар

Тук се правят много други неща,които да подобрят живота на хората!
                Никой не се занимава със такива незначителни подробности от ежедневието. Плащаш си данъците и таксите и ,ако щеш карай хеликоптер.(с тази разлика ,че тука парите от данъци в бюджета не пълнят ненаситните гърла управляващите)
                На това му се вика: прах в очите на хората!
                Приемаш някакъв безмислен и глуповат закон,за да покажеш на масите ,колко много си загрижен за тяхното благополучие и спокоен живот.....докато държавата тъне в корупция и беззаконие.
                Харесвам компромисния вариянт в Русия с теста за десни волани,да не повярваш ,че братушките са сътворили нешщо така умно и практично.
                8777203908

Коментар

Румба,никога не забравяй,че начело в руската държава стоят двама свръх интелигентни и умни мъже-Путин и Медведев.Както забраниха КГБ и го разформирваха-сложиха военни лейтенанти-до капитан максимум-енергични и начетени млади хора с не малък военен и командирски опит от Афганистан,Грузия и Абхазия и сега ужасяващата им МАФИЯ си удря задниците в тавана да им се кланя .Ние едно пърделиво МВР не можем да оправим,понеже НЯМА армия-всичко се направи много методично-съсипването на държавата,армията ,ценностната система,културата-ченгетата са същите като преди 50 години-с тази разлика,че сега там са синовете им(което не е никаква разлика).Когато внасях първите коли с дясна дирекция някакъв хомосексуален депутат се опита да внесе проектозакон за забраната на този вид автомобили за внос и регистрация,понеже някакъв камион с десен волан му беше одраскал бракмата.Когато отидох на пункта в КАТ за регистрация(не бях чул за случая)ченгетата почнаха да се ослушват-регистрираха ми джипа едва на другия ден следобед-точно 20 часа загубих и накарая ми писаха 4+1 на 7 местна джипка,направо не ми се говори.нямаха и никаква информация за моторите 1HD-T,изобщо некомпетентни пукъли.

Коментар

Расова дискриминация ? Откъде накъде ?!

Виж - измислен ще е тоя закон, изсмукан от пръстите. Но същия вече съществува - не помня в Чехия или Словакия. Българските политици са царе да "внесат чужд опит" когато трябва да си обслужат интереса - това видяхме досега
                    За мен лично е все тая - шофьора си носи отговорността ако ще и с десен волан.

ПП: Не съм съгласен с изказването на ДидоСкин за пияндетата. Особено в София (където си има бая трафик) досега не съм бил свидетел на инцидент с неадекватно каране с пийнал шофьор - повечето смачкани тенекии са от нахалство и зазяпване. Има си инцидентите в статистиката, но изказвания "страх ме е да карам бе хора ,като си дойда в БГ ...то всичко кара Дърво Пияно ,от 15 годишни тинейджъри до шофьорите на автобуси от градския транспорт! " не мога да приема.

Не споделям и мнението за свръхинтелигетните руски ръководители, издънки на същите служби които уж са разформировани. Наскоро именно последните руски избори предизвикаха насмешки - с измислената им "демокрация".

Коментар

Абе темата за регистрация на автомобил с десен волан ли беше или свободни съчинения за комунисти?
                      Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

'МИ... НА.К'ва беше темата???

Коментар

Аз съм против това в БГ да се регистрират автомобили с дясна дирекция с изключение на комуналните машини. Някъде в подобна тема бях писал защо. Преди две седмици щях да отнеса огледалото на един такъв дето се подаваше да изпреварва. Бях с леката кола, ако бях с камиончето не ми се мисли. Имах мантинела отдясно, нямаше накъде да бягам, само бързата реакция на дясноволанния го отърва, а и мен. Човека караше внимателно, подаде се леко, показа бърза реакция, но въпреки това създаде опасна ситуация. Ако караше жена ми беше готов отнесен.

Коментар

Първоначално публикуван от DIDOSKIN Преглед на мнение
                            Този закон според мен си е ,чиста проба Расова Дискриминация,която е породена от наранени търговски отношения(..на някои си...няма да коментирам) плюс ,абсолютната некомпетентност и некадърност на управляващите! има ли нещо да е наред в Бг ,че са се хванали за едни волани!
                            Тук в Лондон е пълно с 8-12 метрови лимузини и какви ли не американски бараки ,които едвам завиват по тесните улици и правят по половин километър опашка подире си докато маневрират,но явно Британското правителство е доста по-назад от нашето, в поафесионално отношение.
                            Що се отнася до борбите в МВР ,нека първо да стегнат служителите си и да спрат всички тия ПИЯНДУРИ по националната мрежа! страх ме е да карам бе хора ,като си дойда в БГ ...то всичко кара Дърво Пияно ,от 15 годишни тинейджъри до шофьорите на автобуси от градския транспорт! Ето това е за срам и заслужава вниманието на българското правителство.
                            Извинявам се за острия тон ,но живеем в свободни страни и всеки има право на мнение.
                            Твърдо подкрепям мнението на колегата.
                            Наскоро ходих до Англия - 2 пъти и изкарах известно време там... Тук /в БГ/наистина стила на шофиране е непоносим. Аз също си купих кола с десен волан - и какво от това. Ако един шофьор е добър- то няма значение от коя страна е волана му.
                            Проблема по пътищата не е в дирекцията на автомобилите, а в задкормилните устройства!
                            В Англия шофьорите карат много повече от нас/ държавата ни не е голяма, градовете ни са малки на фона на тяхните/. Там времето да стигнеш от точка "А" до точка "Б" е относително, но има факти който говорят:
                            1. Преди почти всеки светофар има камера и преди камерата знак предупреждаващ за наличието на такава - мутрите с Q7 и X5, не минават на червено и не се предреждат отпред, защото ще им струва маса пари /без възможност да "почерпят"/.
                            2. Имат култура на шофиране дори и при наличието на ежедневни километрични задръствания- не се предреждат, не се засичат и не се бият по светофарите докато си чакат реда.
                            3. Пътната им мрежа е супер добре организирана и правилата се спазват стриктно, защото иначе ПЛАЩАШ...МНОГО!
                            4. BUS - лентата и лентата за колоездачи винаги е празна и позволява на автобусите да се движат спокойно, да не се пречкат на движението и на не правят допълнително задръстване. Ако си тарикат и караш в BUS-лентата- ще си платиш МНОГО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Всичко получаваш по пощата.
                            5. Дори и да попаднеш в задръстване- то се движи - защото няма начин на неработещ светофар да е застанал някое смахнато ченге , което незнае какво е да се регулира кръсовище и всички са се юрнали като стадо овце и блокират кръстовищата.
                            6. Множество кръгови - Истински кръгови с много изходи и чудесни светофари, който отпушват задръстванията и помагат на движението.
                            7. За да минеш през центъра на Лондон трябва да си платиш- 9,5 Паунда и да го заявиш / само преминаването и движението/ от предния ден. Ако си ербап- не го прави, но получаваш честитка от порядъка на 240 паунда, ако не платиш -лихва. Ако пак не платиш- идват и ти взимат колата без изобщо да те питат! ;о)
                            ...и още много много правила, които помагат на държавата да регулира не само потока от коли, а и начина на шофиране.

П.С. За миналата година Лондонската община е декларирала 2 000 000 000 паунда приходи !!!!!! Това са приходи, който използват за развитие на ифраструктората, за строежи на нови пътища, магистрали и всичко друго... А тук.....Тук всичко отива в джобовете на "Пътна инфраструктура",на ченгетата, на разни частни фирми дето собствениците им ги возят в Ролс Ройс за 500 000 евро и 2 ферарита и 2 Еволюшана....и т.н.

Ето затова няма да се оправи държавата ни- защото няма ред...

П.П.С. Споделете, защо да не се регистрират коли с дясна дирекция?
                            Какъв е проблема на автомобила с дясна дирекция?
                            Или по друг начин зададен въпроса: " Какъв Ви е проблема с колите с дясна дирекция?
                            Карали ли сте кола с десен волан? Имам предвид да сте карали повече от 2 км, а не да сте се качили, защото някой приятел ви е дал да опитате и вие сте си били дясната ръка в врата, за да търсите скоростния лост?

Коментар

Първоначално публикуван от Valmont Преглед на мнение
                              ...П.П.С. Споделете, защо да не се регистрират коли с дясна дирекция?
                              Какъв е проблема на автомобила с дясна дирекция?
                              Или по друг начин зададен въпроса: " Какъв Ви е проблема с колите с дясна дирекция?
                              Карали ли сте кола с десен волан? Имам предвид да сте карали повече от 2 км,
                              1. Против съм защото половината от тези коли не са си сменили фаровете.
                              2. Защото когато тръгнеш да изпреварваш с десния волан в България не ме виждаш.
                              3 Да карал съм кола с десен волан в България 93та година почти 6 месеца, когато беше даста по просторно за каране. Обърнах и волана и още се движи.
                              4. Вчера си купих още една кола с десен волан. Много е добра. Направо е върха. Нея също малко я покарах да си припомня. Страшен мотор ще излезе от нея.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X