Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Майки камикадзе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Майки камикадзе

Чудех се много къде да пусна тази тема и реших да е тук. Въпреки раздела не е майтап, въпреки че ми се ще да е.

Днес бях спрял на светофара на Гео Милев и бул. Ситняково. За който не познава кръстовището ще кажа, че бул. Ситняково на това място е с по 4 платна във всяка посока и по средата трамвайни линии оградени с парапети. Няма пешеходни пътеки. Идвах от към Слатина(по Гео Милев) и бях първа кола. Той държи много, така че си зяпах наоколо. На бул. Ситняково за ляв завой чакаше автобус, зад него над парапетите се подаваше женска глава и нататък колона автомобили. Първо реших, че мацката е с мотор, но не носи каска. После се замислих, че може и да е с колело и за това да е без такава. В крайна сметка им светна зелено и тръгнаха... оказа се, че всъщност не е нито с мотор, нито с колело, нито дори с ролкови кънки... а буташе детска количка!!!
    И така пеша, бутаща детска количка, тя се беше наредил в колоната чакащи за ляв завой МПСта и след светването на зеленото си тръгна с тях от вътрешната им страна . Накрая, за да не е съвсем безопасна маневрата, точно пред мен се отдели от траекторията на правещите ляв завой и притича пред тези в съседната лента, на които в момента им беше зелено и правеха десен завой...

И после като я сгазиш тази, пак ще има водачите са неразумни, а не дай си боже и да е някоя "мутра" с джип...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

До: Майки камикадзе

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    ... И така пеша, бутаща детска количка, тя се беше наредил в колоната чакащи за ляв завой МПСта и след светването на зеленото си тръгна с тях от вътрешната им страна . Накрая, за да не е съвсем безопасна маневрата, точно пред мен се отдели от траекторията на правещите ляв завой и притича пред тези в съседната лента, на които в момента им беше зелено и правеха десен завой...
    E, това място е любимо и на много пенсионери за дисциплината "Избягване на подлез" ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
      E, това място е любимо и на много пенсионери за дисциплината "Избягване на подлез" ...
      Абе, който иска да се самоубива... Ама майка наредила се с детската количка сред колона моторни превозни средства не бях виждал... Не съм жена, нямам дори и деца... ама това не бих направил дори с пликче с рибка в него, камо ли с дете. На моменти много се чудя дали прословутия майчин инстинкт не се е превърнал в поредния мит, във всеки случай една разходка с камера из София ще осигури материал за цяло предаване на Митбъстърс

П.П.: Като се замисля познавам много хора, които са загрижени повече за котките си, отколкото доста майки по улиците за децата си.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ето това е "привикване със средата"...адаптация един вид а и какво по добро място за първи стъпки на детето в Софийския трафик... поне вдигаше ли ръка за да окаже посоката на движение???

Апък и съгласи се че това си е направо безопасно в сравнение с пресичането на "Шипченски" дори и на пешеходна пътека :+)))

Коментар

Думата е само една-кифла.

Поздрави

Коментар

Или както казват някои други +1

Тя темата е май повече за "Оцеляване... безопасност и...", но и аз съм имал подобен случай и съм се чудил къде отидоха уж най-силните инстинкти - майчинският и този за самосъхранение?!
            Тясна, наклонена и заледена уличка. Обаче с широки тротоари. Госпожата бута наследника по улицата, щото види се тротоарът и изглежда неравен. И гледа лошо шофьорите, които се чудят как да се разминат, намалят и я заобиколят...

Коментар

Одисеята продължава...

Днес докато карах ме блъсна детска количка.

Да, правилно сте прочели, не аз нея, а тя мен.

Карам по тясна уличка, където се движа на една боя разстояние от паркиралите коли, съответно на втора без газ и с крак върху съединителя, т.е. с има няма 15 км/ч. Прозореца е отворен до край, а радиото тихо. Както си се влача внимателно, провирайки се на слаом между дупки и огледалца, изведнъж чувам удър и заковавам на място, използвайки по-скоро полусъединителя, отколокото спирачката. Помислям си с недоумение "Какво ли закачих?!". Подавам си главата през прозореца и виждам детска количка забила се в левия ми калник и чак след малко подаваща се из зад паркиралия бус женска глава. Добре че на реното са издути, не ми се мисли половин секунда по-късно и сантиметри по-назад как щеше да се забие във въртящата се гума... Айде, при тази скорост дори да беше изкочила пред мен, нямаше да има големи щети от удъра, ама ако някой караше по-бързо, например с 30 км/ч и беше излязла така на милиметри преди него... Наистина не знам какви са тези майки, които без видимост избутват детската колична на средата на платното и чак тогава се оглеждат за коли . В случая при положение, че се движех със скорост на крачещ по-бързо човек и то от десетки метри преди това, не знам колко устремено и без да се огледа трябва да се е засилила, че да блъсне количката в мен, след като вече съм започнал да я подминавам и то с доста. Почвам силно да се съмнявам в истинноста на термина "майчин инстинкт"...

Коментар

Незнам и аз много пъти съм оставал втрещен от хорката "глупос"(нямам точно определение). Примерно съм виждал възрастна жена кротко да си стои с малко детенце между разминаващи се трамваи

Коментар

Има циганки които увиват бебетата си с по 2-3 одеала (това през лятото) за да омекотят евентуалният удар и поражения при сблъсъка и блъскат количката в движещи се МПС с цел да ви вземат пари след удара. Обикновенно наблизо има и цигани които "съветват" водача/ката колко пари да снесе. Много опасно и рисковано начинание. Внимавайте и се пазете!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X