Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Научнопопулярен филм, който ще ви отвори очите за много неща!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Научнопопулярен филм, който ще ви отвори очите за много неща!!!

http://zeitgeistmovie.com/
    http://zamunda.net/details.php?id=99337

След този филм неможах да спя 2 вечери! Изгледайте го, гарантирам ви, че няма да можете да се отлепите от мониторите до края и ще научите доста неща за които не сте подозирали.

Резюме :

What does Christianity, 911 and The Federal Reserve have in common?

Zeitgeist was created as a not for profit expression to inspire

people to start looking at the world from a more critical

perspective and to understand that very often things are not what

the population at large think they are.

До: Научнопопулярен филм, който ще ви отвори очите за много неща!!!

Браво! Гледал съм го преди тоя филм и.....искаше ми се да си взема чукалата и да се връщам с първия полет за България
    No bike - no fun!

Коментар

Иска ми се тези неща да не се случват наистина, но уви!

Коментар

Добре сте Вие с бързия нет. Разкажете за какво се отнася, че докато го изгледам на пресекулки ще остарея... и няма да си спомням началото.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Изтегли си го от замунда (2-рия линк). Така ще си го гледаш безпроблемно!

Коментар

Аз го слушам сега, то в този линк по-горе се слуша а от Замунда се сваля с торент клиент...

Засега малко ми е странно за какво говорят...

Излъгах ви след 4та минута има и видео )
            Последно редактирано от BatGeorgeone; 24-03-08, 22:47. Причина: поправка
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Гледах го. Много верни неща казват. Обаче не ми хареса стила ала Майкъл Мур, който има същия проблем, макар и в по-малка степен. Говорят неща върху които човек наистина трябва да се замисли, но със същия манипулативен стил, дребни извъртания, на моменти пресилване, евтина пропаганда и т.н. срещу които се протестира. Това понякога може да има отрицателен ефект... а може би пък точно той се търси, интелигентните хора, които ще го игнорират и няма да се отвратят или присмеят и без това ги подозират тези неща .
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Прав си Тоше уцели в десятката, точно заради такива неща аз не харесвам модерната религия, като се жених, подготвях там разни ритуали и т.н. отчето каза нещо дето ме вбеси "ако не се венчаете в църква чадото ви няма да е признато от бог, и ще е плод на съгрешение.. бля бля.." ако не бях толкова зрял мъдър и стабилен както ми личи де )) щях да му тегля една но...

Та важно си е кой колко има, в такива начинания като филмчето така се прави естествена селекция и максимален ефект...

Поздрави,
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Дали пък църквата чрез международните банки, отново не се опитва да владее хората? Папите трудно се отказват от власт. То кой ли се е отказвал лесно.
                  Относно RFID, смятам че нашите ТЪПЪНАРИ, ще гласуват единодушно и току виж един ден(може би доста преди САЩ) ще сме извън закона ако не сме си го имплантирали. Почина е добре познат, както смяната на автомобилните номера, личните карти, международните паспорти и какво ли още не. Ние сме се доказали че за някакви вестникарски хартийки в нечии джоб, сме способни да водим експерименти за сметка на целия народ, а изводите отиват някъде навън. Обаче тоя път ще хващам гората преди още да са ми лепнали, тоя буклук. По добре беден, но свободен, от колкото да съм "състоятелен" роб.
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Преди години харесвап филмите на Майкъл Мур... докато позната американка не ми обясни как всъщност се възприемат от масовата публика там и как ефекта е по-скоро обратен, на този който предполагам. От тогава освен фактите гледам и начина по-който ги показват. Има една приказка, че всяка лъжа рано или късно се хваща, но с подходящо представена истина можеш да постигнеш всичко. Да разгледаме по-внимателно не фактите, а средствата, с които си служи този филм. Първата част представя доста правдоподобни теории като чиста истина, но за човек който се е интересувал обаче е ясно, че това е само една от няколкото астрологически такива и то може би дори не най-правдоподобната, най-малкото защо половината дати, които се използват са чиста измислица, но иначе щеше да се наложи да обясняват за грешките в сметките на средновековните историци и защо всъщност календара ни е с 5-6 години назад, поради чисто математическа грешка допусната векове след новата ера. Тогава обаче нямаше да може да се следва тази гладка нишка на разсъждения, но похвата с дребни лъжи остана отчетен... Всъщност като помисли човек цялата първа част има много малка връзка с останалата част на филма, доста излишна е и единствената причина да е там, която ми хрумва, е за да се настрои негативно към всичко останало във филма масовия религиозен зрител. После имаме визуална пропаганда, която ни залива на талази... и изведнъж, ни в клин, ни в ръкав, предупреждения да не вярваме на манипулациите на телевизията. Нашата култура и възспитание са ни избили всичкия скептицизъм по тази тема, масово не сме и особено религиозни, за да възмутим от първата част и т.н., не очаквайте обаче човек с по-различни морални ценности да реагира по сходен начин.

Всъщност се сетих за следния виц:
                    Прибира се мъж от апартамента на любовницата си. На прага го чака жена му. Той веднага казва:
                    - Няма да те лъжа. Бях при любовницата си.
                    Тя му отговаря:
                    - Не съм в настроение за шегички! Казвай веднага къде беше!
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Айде почва се! Сега паспорти с биометрични данни, а утре и RFID. А потайно в един момент мойте данни ще цъфнат в “Server in the Sky”. И най-важното - никой не ме пита съгласен ли съм или не. Имали сме конституция, имали сме права, свободи, имаме - дръжки.
                      Последно редактирано от D-MAX; 25-03-08, 19:00.
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

И това е доста шокиращ филм за закусвалните от типа Mcdonalds и Burger King.

http://arenabg.com/details.php?id=f4...9db9f040d926e6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X