Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Начин на писане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Начин на писане

Колеги имали някакъв чалъм да се науча това което мисля да го напиша така че останалите точно да разберат, смисала на това което искам да кажа , освен правописа, гледам доста лошо ми се получават нещата с това писане , няма да ме убиди-те , кажете ми

Предварително благодаря
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

До: Начин на писане

Юли,това в училище бре...Между 5-ти и 8-ми клас някъде...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
      Колеги имали някакъв чалъм да се науча това което мисля да го напиша така че останалите точно да разберат, смисала на това което искам да кажа , освен правописа, гледам доста лошо ми се получават нещата с това писане , няма да ме убиди-те , кажете ми

Предварително благодаря
      Спокс , брато , щом аз те разбирам не е толкова страшен проблем. Аз също не разбирам някои от хората тук , ама не се оплаквам.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
        Спокс , брато , щом аз те разбирам не е толкова страшен проблем. Аз също не разбирам някои от хората тук , ама не се оплаквам.
        мисалтами е че с писане да се изразявам не ми се получава даже и съпругата ми го казва , едно мислиш, а защо не го написа по този начи , и почвам да и обяснявам смисала на всяка дума дето съм написал
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Предварително благодаря
          То е все едно говориш. Не да пишеш каквото мислиш, а това което би казал на глас. Когато напишеш нещо, преди да го пуснеш, пробвай да го прочетеш на глас и струва ли ти се, че това никога не би го казал в разговор, значи има нещо гнило и се налага редакция .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ми...де да знам...Уроци,нещо ли,що ли?
            Или да направим една тема за идеи за правописно изразяване...

Коментар

Чети.
              Намери си нещо което да ти е интересно, роман ли ще е, вестник ли ще е, и чети. Помага.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                Ми...де да знам...Уроци,нещо ли,що ли?
                Или да направим една тема за идеи за правописно изразяване...
                да бе да уроци де да знам данеби нещо елементарно, да има чалъм накакъв , това дето го каза Зарин ми се струва добра идея

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Чети.
                  Намери си нещо което да ти е интересно, роман ли ще е, вестник ли ще е, и чети. Помага.

Олеле! Какво ти е направил човека, че искаш да го накараш да почне да се изразява, като генетора дето ползваш за сигнатурите си .
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

да бе да уроци де да знам данеби нещо елементарно, да има чалъм накакъв , това дето го каза Зарин ми се струва добра идея
                    Проба му е майката...

Коментар

В пиенето е истината.
                      Явно малко наблягаш на швепса

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                        В пиенето е истината.
                        Явно малко наблягаш на швепса
                        аз по принцип не пия , но тук съм пробвал и с пиене верно че когато пия маи по добре се пулу

Коментар

Става!!! Със секретарка. Каквото и речеш това и ще напише .....
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

мисълта ми е, че с писане да се изразявам не ми се получава даже и съпругата ми го казва , едно мислиш, а защо не го написа по този начин, и почвам да й обяснявам смисъла на всяка дума дето съм написал
                            Има чалъми и №1 сред тях е да не се притесняваш. Защото това, което те безпокои, е съвършено нормално и масово мъчи хората - мозъкът работи по един начин, когато говориш, по друг, когато пишеш.

От 30 години работя във вестници и не знам колко пъти съм чувал (и изричал) "указанието": "Чудна история. Сега седни и я напиши точно така интересно, както ми я разказа". Но и днес това указание (почти) не върши работа, досущ както (почти) не вършеше работа преди 30 години. И това - при професионалисти...

Самият аз си изкарвам хляба с писане, но неведнъж се тюхкам: Защо писането за хляба не ми върви със същата лекота и скорост като писането във форума. (Във форума просто си приказваме, така че психологически съм по-отпуснат. А там пада пъшкане и пот, да не говорим...)

Та не се притеснявай.

Ето ти и практически полезен чалъм. Когато искаш да напишеш нещо, кажи си, че ще го напишеш в три изречения, желателно кратки. Не повече и не по-малко. (След като ги напишеш и искаш да добавиш или поясниш нещо, неизбежно - като по магия ще ти върви по-лесно.)

Засега от мен толкова.

С поздрави и с истинско уважение за това, че споделяш проблем, който мнозина биха затаявали в себе си (ако въобще го забележат).
                            Искам България чиста!

Коментар

Не мога да си спомня в момента, но един умен мъж беше казал нещо в смисъл :

"Не се напъвай да мислиш какво да напишеш, а напиши това което мислиш"

Според мен за съжаление малко хора го правят...
                              Nissan Patrol Y61

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X