Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГЛЕДАЙ СЕГА ЧУДНА РАБОТА.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГЛЕДАЙ СЕГА ЧУДНА РАБОТА.

Накой го е кръстил изродщина...Знам ли...
    НАТИСНИ ТУК
    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

До: ГЛЕДАЙ СЕГА ЧУДНА РАБОТА.

Пускано е.И е елементарно...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Е вече си мислех ,че всичко съм видял във форума,но се оказва че не е така.Това не съм го засичал,а елементарно е всяко нещо по принцип.Радиото например...но не мога да направя радиоприемник.А вие?
      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
        Е вече си мислех ,че всичко съм видял във форума,но се оказва че не е така.Това не съм го засичал,а елементарно е всяко нещо по принцип.Радиото например...но не мога да направя радиоприемник.А вие?
        Имах в предви, че е елементарна логическа задача това...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Имах в предви, че е елементарна логическа задача това...
          Може и така да е.Според мен обаче ,няма логига,а по скоро има чиста математика...

Коментар

Докато проумея какъв е номерът, доста се пулих и чудих, което е срамота. Защото номерът наистина е елементарен.

Всяко двуцифрено число в десетичната система може да се опише като:

10а + b

където a и b са цели положителни числа, по-малки от 10, като b може и да е равно на нула.

Изчислението, към което ни приканват е следното:

(10а + b) - (а + b)

или

10а + b - а - b

или

.

Тоест, каквото и число да сте намислили, резултатът е винаги едно от числата, които се делят на 9, така че резултатът да е цяло положително число по-малко от 10. Иначе казано: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72 и 81. Общо 9 числа. И няма начин да се получи някое друго от числата, щедро пръснати в картинката.

А въпросните 9 числа, са отбелязани с един и същ символ - най-често по диагонала "югозапад - североизток" на шарения числов правоъгълник.

Компютърната част на фокуса е в това, че след всяко щракване върху черния квадрат символът на всички се сменя. И ето, че машината ти чете мислите...

Това е то и честито!

Поздрави!
            Искам България чиста!

Коментар

Между другото този вариант е калпав, защото са наредени в квадрат и диагонала си личи ясно. Виждал съм по-хитри реализации, които подреждат числата в правоъгълник и се забелязва доста по-трудно, ако не почнеш веднага с математиката .
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                Докато проумея какъв е номерът, доста се пулих и чудих, което е срамота. Защото номерът наистина е елементарен.

Всяко двуцифрено число в десетичната система може да се опише като:

10а + b

където a и b са цели положителни числа, по-малки от 10, като b може и да е равно на нула.

Изчислението, към което ни приканват е следното:

(10а + b) - (а + b)

или

10а + b - а - b

или

.

Тоест, каквото и число да сте намислили, резултатът е винаги едно от числата, които се делят на 9, така че резултатът да е цяло положително число по-малко от 10. Иначе казано: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72 и 81. Общо 9 числа. И няма начин да се получи някое друго от числата, щедро пръснати в картинката.

А въпросните 9 числа, са отбелязани с един и същ символ - най-често по диагонала "югозапад - североизток" на шарения числов правоъгълник.

Компютърната част на фокуса е в това, че след всяко щракване върху черния квадрат символът на всички се сменя. И ето, че машината ти чете мислите...

Това е то и честито!

Поздрави!
                Ех тази математика бреее.Само с едно не съм съгласен.При мен диагонала е ориентиран в друга посока,а именно:североюг - западоизток.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X