Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От какво е умрял Наполеон?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От какво е умрял Наполеон?

От телевизията научавам: Твърдението, че Наполеон е отровен с арсен не е вярно. Френските учени са напраавили сравнителен анализ на детския и посмъртния череп на генерала. По-голямото, но напълно безвредно количиство на арсен във втория череп се дължало на лекарството срещу косопад, съдържащо арсен, което императорът (суета, суета!) е ползвал на Света Елена.
    Умрял бил Наполеон от рак на стомаха.

До: От какво е умрял Наполеон?

Правилно. Ракът му бил установен след абсолютно прецизни изследвания на третия му череп /от средна възраст/ които показали прекомерна злоупотреба с алкохол и наличие на сифилис /трета степен/.
    Ама пич е бил Наполеон , а....

Коментар

От сърце.
      На рисунките все се държи за сърцето.

Коментар

Абе колко черепа е имал
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
          Абе колко черепа е имал
          Е как колко - като дете, на средна възрасти и като поостарял малко!!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Никога не съм вземал насериозно приказките, че англичаните са го отровили. А и тогава те имат силно дисциплинирана държава, така че е трудно да си представим някой фелдфебел на о-в Света Елена самодейно и ентусиазирано да се заеме с такова дело.

Иначе в историята има доста случаи с починали дългогодишни пленници. От различни заболявания, включително онова, за което науката никога няма да измисли лек - "опит за бягство".

През 1821 г. обаче англичаните нямат никакъв политически интерес да го затрият. Напротив, по-интересно за тях е да си имат "чудовището" в клетка - за назидание и на слабите тогава французи, и на засилващите се руснаци, срещу които водят люта (макар не особено пряка) битка заради Азия. И ние, горките, много сме отнесли заради тези далечни истории...

А от какво? Кой знае? От една страна един адски активен човек (добър или лош) е натикан в 6-годишна принудителна пасивност, при това с жестоко смачкан фасон. От друга страна, недоизследваните тънкости в рязката сменя на климат и географски ширини, и магнитни истории, не прощават и на якия организъм. А неговият не е бил най-як.

Най-сетне имаме: Наполеон (1769 - 1821). Един мой съученик има такъв лаф: "Ако си навършил 50 и нищо не те боли, значи си умрял"...)

Забавно е все пак, че ако Наполеон беше доживял до Парижката комуна, никой нямаше да си задава въпроса: "От какво Наполеон стана столетник?". Но от какво е умрял - ама това винаги е много вълнуващо...

Поздрави!
            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
              Никога не съм вземал насериозно приказките, че англичаните са го отровили. А и тогава те имат силно дисциплинирана държава, така че е трудно да си представим някой фелдфебел на о-в Света Елена самодейно и ентусиазирано да се заеме с такова дело.

Иначе в историята има доста случаи с починали дългогодишни пленници. От различни заболявания, включително онова, за което науката никога няма да измисли лек - "опит за бягство".

През 1821 г. обаче англичаните нямат никакъв политически интерес да го затрият. Напротив, по-интересно за тях е да си имат "чудовището" в клетка - за назидание и на слабите тогава французи, и на засилващите се руснаци, срещу които водят люта (макар не особено пряка) битка заради Азия. И ние, горките, много сме отнесли заради тези далечни истории...

А от какво? Кой знае? От една страна един адски активен човек (добър или лош) е натикан в 6-годишна принудителна пасивност, при това с жестоко смачкан фасон. От друга страна, недоизследваните тънкости в рязката сменя на климат и географски ширини, и магнитни истории, не прощават и на якия организъм. А неговият не е бил най-як.

Най-сетне имаме: Наполеон (1769 - 1821). Един мой съученик има такъв лаф: "Ако си навършил 50 и нищо не те боли, значи си умрял"...)

Забавно е все пак, че ако Наполеон беше доживял до Парижката комуна, никой нямаше да си задава въпроса: "От какво Наполеон стана столетник?". Но от какво е умрял - ама това винаги е много вълнуващо...

Поздрави!
              Спассе, ти ли си? Бях писал за превръзката, която се смъкнала. За практичния въпрос "Е, бутнала ли му?"
              Тук въпросът е за двата черепа на Наполеон. Останалото - плява, пълнеж. Немея

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                Тук въпросът е за двата черепа на Наполеон. Останалото - плява, пълнеж. Немея
                Включих! Работата била в двата черепа! (Как е пропуснала Франция да сложи в герба си двуглава птица или бозайник! Да остави тази чест на славяни и тевтонци! Е не'ам думи! )

'ми, вързал съм се... Срамота за индивид като мен, с който хората като си говорят все не са сигурни дали е сериозен или се бъзика. Such a shame! Позор!

За свое оправдание ще кажа само, че и действителността ни ошашавява. В сряда или четвъртък, например, един перспективен политик защити тезата (според мен по-скоро правилна), че има свестни офицери от разузнаването, с това че "неслучайно на английски казват интелижънс сървис... Интелигентната служба на държавата..."

Никой не се трогна. А "интелижънс" на английски значи И "разузнаване". CIA е Централна разузнавателна служба (и като всяка разузнавателна служба невинаги е интелигентна.)

Но онзи е някой, който печели точки с това как говори, а не с това какви ги плещи.

Нейсе...

Не съм съм забравил, че ти дължа две неща. Първото е да те черпя една хубава ракия. Второто е ти да ме черпиш една хубава ракия. Надявам се и двете да се случат през наближаващата вече пролет.

Поздрави!
                Искам България чиста!

Коментар

А главата без череп изследвана ли е? Обадил брой на глави и черепи... Как ли ще звучи шаблона "на глава от населението"?

Коментар

На картините, на които се държи за сърцето е с черепа от средната възраст.
                    Учените са разколебани, сърце или отрова.

Коментар

Учените... Като карат цял живот с 1 череп... Кой им е крив!

Коментар

[QUOTE=Spas55;322539]

Да не забравяме, че има още една - Революционната парижка комуна от 1792-1794 г, продукт на контрареволюцията на която е Наполеон.
                        Не знам дали знаете обаче, че Наполеон е един от първите политици, говорил за създаването на Европейски съюз. Негова е мисълта :"Рано или късно обединението на европейските нации ще се осъществи по силата на обстоятелствата. Единственният път, по който може да бъде постигнато равновесие в Европа е създаването на Лига на нациите."

Коментар

[quote=Diadomir;340433]
                          Не знам дали знаете обаче, че Наполеон е един от първите политици, говорил за създаването на Европейски съюз. Негова е мисълта :"Рано или късно обединението на европейските нации ще се осъществи по силата на обстоятелствата. Единственният път, по който може да бъде постигнато равновесие в Европа е създаването на Лига на нациите."
                          +1.

Не е бил цвете, но без съмнение е от десетината най-силни личности в световната история, далеч не само във военно-стратегическо отношение (в което, впрочем, твърде често му е помагал късметът).

Ще добавя, че е първият, който в сравнително по-нови времена се е заел да разпределя България (тогава временно несъществуваща като държава) в европейските сфери на влияние. Прави това в срещата с Александър І в Тилзит (в ранното лято на 1807 или 1808 година - сега ме мързи да проверявам). Бил е сигурен, че Цариград и Босфора са негови, затова е измислил достойна компенсация за руския император...

Поздрави!
                          Искам България чиста!

Коментар

Включих! Работата била в двата черепа!

'ми, вързал съм се...

Не съм съм забравил, че ти дължа две неща. Първото е да те черпя една хубава ракия. Второто е ти да ме черпиш една хубава ракия. Надявам се и двете да се случат през наближаващата вече пролет.

Поздрави!
                            На такава покана не се отказва.Някъде на Витоша да ми се издължиш. Носи един глобус на Софийски окръг, че слабо се ориентирам в този край.

Коментар

Не можах да се въздържа!
                              Въпрос:
                              "От какво е умрял Наполеон?"
                              а отдолу пише:
                              "от Симеон"

П.П А сега вече пише: "от sl.daskalov"!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X