Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за специализация на лекар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся съвет за специализация на лекар

Здравейте
    Имам близка, която наскоро завърши медицина и иска да специализира в областа на АГ или детска педиатрия. Оказа се, че е голям проблем да се намери работа в тази сфера, което и носи голямо отчаяние. Дали някой няма контакти в тези среди или евентуално да даде съвет как е най-добре да се постъпи, ако нямаш близки депутати?
    Живей за всеки дъх!

До: Търся съвет за специализация на лекар

Какви връзки? Какви пет лева бе, човече? Трябва да се явява на конкурси, да държи изпити....... Че има и друго, ако беше учила достатъчно добре, и беше се насочила към специализация на трети курс, сега щеше да е специализант.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ами не съм наясно, но като гледам има огромно желание да учи и да се радвива в тази област, но е ходила да пита на няколко места и са и казали ,че трябва много дебели връзки за целта. Конкурсите , знаеш са за определини хора... Не съм хич в час с нещата, но ми се иска ако мога да и помогна, затова и пуснах това питане тук
      Живей за всеки дъх!

Коментар

Приятелю, имам семейство доктори. Той е от Молдова, тя е от Украина. В българия дошли да следват. И двамата специализират в момента. Мислиш ли че се "уредиха" с връзки?
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Приятелю, имам семейство доктори. Той е от Молдова, тя е от Украина. В българия дошли да следват. И двамата специализират в момента. Мислиш ли че се "уредиха" с връзки?
          Уф, не ми помогна много.
          Живей за всеки дъх!

Коментар

Първоначално публикуван от roumen5 Преглед на мнение
            Здравейте
            Имам близка, която наскоро завърши медицина и иска да специализира в областа на АГ или детска педиатрия. Оказа се, че е голям проблем да се намери работа в тази сфера, което и носи голямо отчаяние. Дали някой няма контакти в тези среди или евентуално да даде съвет как е най-добре да се постъпи, ако нямаш близки депутати?
            Извинявай, но алогичността винаги ми боде очите:

иска да специализира в областа на АГ или детска педиатрия. Оказа се, че е голям проблем да се намери работа в тази сфера
            Защо ще иска да специализира нещо, с което е голям проблем да си намери работа?
            Педиатрията винаги е детска, както гинекологията е женска и т.н.
            Какво общо имат депутатите с медицинските специалности? Може би намекваш за използване на упоменатите "дебели връзки", но какви са тия дебели връзки, намерени във форум?! Представи си тя да пита из медицинските форуми как може да ти се намери нов мотор без пари, защото много ти се иска да се развиваш? :О

И... не бих си пожелал детето ми да се роди и лекува в ръцете на човек, дето ходи и пита, и търси връзки да се уреди на работа, макар че съчувствам на човека, на който безработицата му "носи голямо отчаяние".
            Последно редактирано от Welcome; 25-01-08, 17:28.

Коментар

...детска педиатрия.
              Без коментар
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                Без коментар
                е получила се е тавтология, не е фатално

Коментар

На въпроса. При мен нещата започнаха наистина от 3-ти курс, още по време на следването - интересувах се, посещавах кръжоци, научни студентски конференции и пр. Като резултат - специализирам това което исках и от което се интересувах още от 3-ти курс, не ми се наложи да изчакам някой мой роднина да стане депутат... Не трябва да се пропуска административната спънка която до момента остави три последователни випуска от студенти по медицина без възможност за каквато и да е специализация (уеднаквяване с европейските стандарти?!). Аз имах късмет да се явя на конкурсен изпит веднага след завършването си, в последната възможна година преди "нулевия" период. В момента съм аспирант по желана от мен тема, отново след конкурсен изпит (все още нямам роднина депутат)...
                  "Повече пот в учението - по-малко кръв в боя!"
                  Не разбирай, че всичко вече е свършено, но просто имай предвид, че ще е много по-трудно ако тепърва нещо се решава (е решено) и се започва дерзаене по въпроса.
                  Последно редактирано от emanuilis; 25-01-08, 18:30. Причина: корекция
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X