Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за дребни въпроси по самодеен монтьорлък.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тема за дребни въпроси по самодеен монтьорлък.

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
    Гледам само умни работи си писал тука!
    Мисля за кодоша да се регна и да пусна тая тема при БгМама. Вероятността да ми напишат нещо смислено е по-голяма. Разбирам нали, военните сте професионално изкривени да гълчите за всичко и всички, ама аз отдавна отбих военната си повинност.
    И докато се чудя какво те вълнува теб, докато толкова люто ми заклеймяваш интересите, попадам на тази тема, която си започнал: https://www.forum.offroad-bulgaria.c...d.php?t=223134 Глинен гювеч - рецепти

Фаянсаджия ли си се преквалифицирал от зелените дрехи
    https://www.forum.offroad-bulgaria.c...d.php?t=222363 Големи , по-големи и най-ГОЛЕМИ ........
    Това, когато не гълчиш:

Това че някой познава буквите , може да прочете и изговори написаното не е гаранция че го разбира . Благодаря за отделеното време за прочитане на скромното ми творчество и запознаването с малка част от личната ми автобиография достъпна във форумното пространство . Както не съм се надявал ти да се промениш заради мен , можеш да си сигурен че аз нито се срамувам , нито ти ще ме накараш да се срамувам от миналото , настоящето или от бъдещето си съществуване . Успех ПИСАТЕЛЮ !
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Не върви да питам за всяко нещо в нова тема. Имам 2 кахъра.

1. Скърца някоя спирачка, и не знам как да локализирам коя точно. До колкото знам е признак за смяна на накладка.

2. Мога ли да намажа венеца, зъбчатката дето я върти стартерът. Притеснява ме да не омацам съединителя, че тогава кофти!

Ще ползвам темата за други дреболии. Всъщност т. 1. има пряка връзка с безопасността, и я вземам доста сериозно.

Нямам сервиз наблизо, единствените запразниха и нямам избор.
      Форума в последно време нещо изтрещя, в частност и тази тема....
      И все пак ще се опитам да ти отговоря адекватно:
      1- спирачките може да скърцат от няколко неща:
      1.1- кофти накладки (случвало ми се е чисо нови накладки да пищят брутално..
      1.2- износени накладки - сменят се
      1.3- прегряти/изпечени накладки - пак се сменят

накладки се сменят задължително комплект, тоест проверяваш двете предни гуми и дори само една накладка да е свършила - сменяш и на двете предни гуми.
      Ако имаш само една заминала накладка това е сигурен признак, че нещо по спирачната система не е в ред. Ако на едно от колелата накладките са видимо по-износени от на другото - пак е признак за неизправност. Накладките на предната ос в повечето случаи заминават значително по-бързо от тези на задната ос, тоест на 2-3 смени на предни накладки сменяш веднъж задни или нещо подобно. (Мисля, че при автоматиците се износват по-равномерно, но не съм много сигурен)
      При смяна на накладки се почиства и проверява спирачния апарат и водачите.
      Спирачните дискове се мерят, за всяка марка и модел автомобил си има допуски. Някои дикове имат маркер, когато се износи до маркера се сменят и двата (както вече казах по спирачките всичко се сменя на оси - предна ос, задна ос, нежелателно/недопустимо е да смениш само на едната гума...)
      освен мерене на дискове се гледа и за пукнатини (ако си ги прегрял може да има пукнатини и без да са износени на максимум) ако има крив диск се усеща на волана...
      След смяна на каквото там сменяш по спирачките е добре да почистиш диска от мазнотии, има си спрейчета за почистване на спирачни дискове, намират се в почти всяка железария. Ако ще слагаш нови дискове е добре първо да ги забършеш с един парцал с ацетон, че имат една фабрична смаска по тях която ги предпазва от корозия.
      Също така при смяна на дискове се почиства старателно главината - там където ляга диска, една люспичка да оставиж там и после ще ти тресе волана доволно...

Толкова от мен - не съм монтьор и може и да съм допуснал някоя грешка. Нека знаещите ме поправят.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

А, можело значи и човешки да си говорим, ама трябваше да минем през спама и БгМама.
        Написал съм ти още в първия пост.
        Кое не ти хареса?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
          Форума в последно време нещо изтрещя, в частност и тази тема....
          ...
          Е важно е рецептите за гювеч да вървят, спирачките не са за тоя форум!
          Ще взема да пусна някоя тема за плетки, дано измия срама дето си докарах с тая тема.
          Може да ти е чудно, но не знаех, че накладки се сменят комплект.
          Само не ми е ясно ако излязат задните що да разглобявам предните.
          Иначе благодаря за обстойния отговор.

Коментар

Щото ако отзад спира по добре отколкото отпред ще се утрепеш
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е важно е рецептите за гювеч да вървят, спирачките не са за тоя форум!
              Ще взема да пусна някоя тема за плетки, дано измия срама дето си докарах с тая тема.
              Може да ти е чудно, но не знаех, че накладки се сменят комплект.
              Само не ми е ясно ако излязат задните що да разглобявам предните.
              Иначе благодаря за обстойния отговор.
              Ако излязат задните най-вероятно и предните също ще са за смяна.
              Ако задните са барабанни проверката (поне за мен) е по трудна, не случайно писах само за дискови.
              И в интерес на истината едно от хубавите неща на този форум е точно това - че можеш да намериш информация за всичко от плетки и гювеч до проекти за "луноходи"
              Лошото е, че доста от грамотните и знаещи хора спряха да пишат поради една или друга причина и е все по-трудно да се опази техническа тема не оспамена и не разводнена с разни спорове, плюене и неизбежни коментари за "Клета майка Б..." "поклон... бум... пляс..." и подобните изблици.
              I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                И за да се възползвам все пак от темата - нещо дрънка като мина през дупка, какво мислите че е?
                Имаше един виц на тази тема - купили нашите хора кола на старо и почнали да я карат. Да, ама нещо постоянно дрънчи, по време на движение. Палят двигателя на място, не дрънчи. Тръгват - дрънчи. След много прослушване със стетоскоп (лекарска слушалка) и приятели, дето да клатят колата на место, съмненията се свели до една от вертикалните опорни грди на купето. Разрязали я с флекс и измъкнали от вътре рибарска корда, на която била вързана голяма гайла, с пъхната в нея бележка: "Браво на Вас!!! Най-накрая намерихте какво дрънчи!"

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                  Ако задните са барабанни проверката (поне за мен) е по трудна, не случайно писах само за дискови.
                  Не знам как точно става, но при мен (Витара2006) задните са точно барабанни и при смяната бяха значително по-малко износени от предните (мислех си, че трябва да е обратното). Въпреки това, ги смениха всички, за всеки случай.

Коментар

Как да разбирам "всеки случай" в този случай?
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от Absolut Преглед на мнение
                      Не знам как точно става, но при мен (Витара2006) задните са точно барабанни и при смяната бяха значително по-малко износени от предните (мислех си, че трябва да е обратното). Въпреки това, ги смениха всички, за всеки случай.
                      СпОко. Ако автомобилът се движеше само назад щеше да е обратно. Чиста механика. Всичко е под контрол.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Два комплекта предни износват един задни.Причината е кантара на задният мост,който според товара задейства задните накладки.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                          Два комплекта предни износват един задни.Причината е кантара на задният мост,който според товара задейства задните накладки.
                          Бол мерси за обяснението!

Коментар

Първоначално публикуван от Absolut Преглед на мнение
                            Въпреки това, ги смениха всички, за всеки случай.
                            Къде това, щото и аз трябва да сменям, но ми отговориха, че не работят с донесени части.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ми то нормален сервиз дето работи с донесени части няма.

Коментар

В какъв смисъл донесени? Аз не съм носил нищо, сервизът си пазарува, от където смята за необходимо. Пред мен само свалиха предно и задно колело и показаха как изглеждат моите накладки и как изглеждат новите. Не че бих възразил, но не отказвам да видя, ако искат да ми покажат. Беше ми направило впечатление, че при купуването на колата сменихме предните. Сега и задните са за смяна, но предните са по-износени от задните. Мислех си, че барабанът трябва повече да износва от диска... но не отчетох динамиката на спирането.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X