Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регистриране на платформа внесена от Англия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регистриране на платформа внесена от Англия

Здравейте,преди два дни си бракувах колата и попитах какво е необходимо за да се регистрира платформа внесена от Англия. За подобни ремаркета ми казваха различни неща "няма регистриране","карай си така,аз карам от няколко години и нЕма ядове". Набързо ми смъмри нещо лелята,че я чакаха далавери и свежи пари към заплатата. Каза,че до 750 кг без застраховка, над 750 със,номера от Англия/това е номера на превозното средство дърпало я там/,договор ръчно написан за покупко-продажба и някакъв сертификат от производителя. Всичко ми е ясно, само не разбрах какъв е тоя сертификат и какво трябва да представлява.
    Аз искам да знам,ако купя платформа с английски номер и тоя сертификат го няма какво да я правя,защото ще се почне с мрънкането и ще стане мазалото.
    Моето желание е да си я регистрирам, за да си плащам всичко по каналния ред.
    Обяснимо е даже и нелогичното. Дали ще го разбереш зависи само от багажа в китарата ти.

От: Регистриране на платформа внесена от Англия

С две думи - нямаш шанс да регистриш платформа втора употреба от Англия.
    За чисто нова не знам.

Първо - не можеш да купиш платформа от Англия с номер. Всички ремаркета, предназначени за теглене от кола (включая "джип" и бус/ван) нямат собствен талон за регистрация и номер. Ползва се номера и застраховката на теглещото МПС. Поради тази причина няма как англичанин да ти продаде платформа с номер, защото номера си е негов (на колата му, всъщност).

После - за ремаркетата за кола в Англия няма регистър по VIN. Единственото ремарке вкарано в национална база данни по VIN (17 символа) е караваната. Те се водят на отчет в CRiS - организация, нямаща нищо ощо с DVLA, издаваща сертификат с посочен VIN на собственика на караваната. За останалите ремаркета такъв сертификат няма. Единствения документ, който евентуално можеш да получиш от английския продавач е паспорт от производителя с технически данни.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X