Е и на мен ми е време за кафе!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бар Наздраве 5
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
-
Днес уж почивен ден, ама шефа пак не ме остави съвсем да почивам. Накара ме да набирам договорите за наем на земята на компютъра.
Щото нали вирус го налази преди няколко месеца, и всичко което беше на компютъра замина в канала, а договорите си трябват.
Та отидоха няколко часа да чукам по клавиатурата.
Ама вече наздраве, поне бира дава всяка вечер.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Коментар
-
Последно редактирано от gabocvet; 03-05-20, 21:22.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
- 1 like
Коментар
-
"Благочестивата шотландска армия се спуснала от височините към Кромуел и набожните му бойци, за да отрежат пътя му към морето. И двете страни уверено призовавали Йехова, а всевишният бог, навярно като не намерил някаква съществена разлика между тяхната вяра и ревност, оставил изходът на битката да бъде решен от чисто военни фактори."
Ей тъй се взима Нобелова награда за литература!
Наздраве!Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Шотландци, Кромуел (особено Кромуел) - не е ли ясно за какво е думата. Работата е, че за тези неща е писал кой ли не, но по този начин може само Чърчил.
А Йехова е едно от поне десетте названия на божество, чиито пророци и адепти искат да представят за универсално и единствено, затова и номинално забраняват споменаване на име и им се ще да мине, че такова няма. Назоваването от страна на Чърчил, е част от тънкостта похвата, използван за целта на занятието. И не знам какво имаш предвид под: "една друга религия", но въпросното божество е главен обект на вярата в 3-4 религии и десетки техни деноминации, вариации, секти, пера и люспи.
-
Не са дадени, то ако бяха щеше да се прочете, говориш за тетраграмона, само че това не е от много тайнственост, ами такава си им е граматиката - само съгласни. Само че, тетраграмонът е Яхве (евентуално Йехова), но има и Елохим (с разните му транскрибции); Саваот; Адонай; Шадай и поне още толкова. Просто това са имената на древни семитско-източносредиземноморски божества, от които е "синтезиран" "единственият" и имената на предтечите му точно затова трябва да са в забвение (уж мистично неспоменаване), за да се неглижира тривиално-езическият му генезис.
ПП
Вяра, не сме зачекнали нито за момент - разгелдисваме си древносемитски легенди и митове (древногръцките също са на свободен режим впрочем).
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар