Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За живота вселената и всичко останало.. СПАМ ТЕМА!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За живота вселената и всичко останало.. СПАМ ТЕМА!

Човекът е единственото същество, което се замисля за смисъла на съществуването си, другите същества не могат да се замислят понеже не осъзнават че съществуват...

Понеже всеки човек, вижда различно вселената, ще ми е интересно да видя на другите схаващията за материята, не зависимо какво са..

А защо е спам тема, когато нещо не може да се докаже научно, то е само празни прикази, но какво пречи да поспамим малко..

Аз как си представям вселената, представям си я като безброй възможности, малки отрязъци които се навързват по определен начин, естествено начин които на нас понякога може и да не ни хареса, но хей оплачи се на вселената тогава понякога, ама само понякога, нещата вървят според нашият план, но не бива да се радваш, това е не защото вселената ти одобрява твоята молба, тя не се интересува от теб по никакъв начин, просто защото временно сте на един акъл и веднага щом има друго мнение може да ти изневери..

Естествено тези възможности, така да ги нарека, те не са еднакви за всички хора.
    Възможностите за мене са различни, всеки човек така си навързва различни "мъниста", а по някой път нещата се повтарят, и се създава някакво усещане за де-жа-вю, и имаш усещането че си бил там...

В определени моменти, някой от нашите действия засягат и "подредбите" на други хора, щат или не щат. Това което ние направим днес, може да засегне за добро, или лошо други хора, може един човек, или няколко, или сто милиона души, няма също така определено време, може да ги засегне сега в този момент или след сто години..

И всички тези съдби, възможности се преплитат в едно сложно интерактивно действие на някаква вселенска програма..

Въпросът тогава е: този движещ механизъм, на цялата тази "работа" има ли някаква логика в действията са, вкарва ли някаква мисъл, или просто нещата си вървят на някакъв си самотек....

Другият въпрос е, тези "възможности" преди да станат реалности за нас, къде съществуват, щом са небивала реалност, всички съществуващи възможности, могат да заемат място по малко от молекула, а всички съществуващи възможности на вселената, са просто неизброимо голямо количество..

Големият въпрос за нас е: От това, неизброимо голямо количество възможности, с което вселената разполага, какво ще стане реалност за нас самите... питанка
    Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

От: За живота вселената и всичко останало.. СПАМ ТЕМА!

Другото което се сетих е че, това ако си добър не те прави задължително галеник на съдбата, това ако постъпваш добре и правилно, не означава задължително че съдбата ще ти се отблагодари и ще е благосклонна към теб, и живота ти ще е лек и лесен, а дори може би напълно обратното..

Историята е пълна с примери, как добри хора страдат как губят всичко, докато хора които могат да се определят като лоши, буквално с една усмивка печелят всичко, без да влагат никакъв труд...

Тогава, щом вселената не одобрява добротата, какъв е смисъла човек да бъде добър, заради себе си или заради другите, някой от които дори не осъзнават че съществуваш...

Не е ли добре човек да е егоист и да гледа собственото си аз..
    Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Първоначално публикуван от Traqn Savov Преглед на мнение
      Не е ли добре човек да е егоист и да гледа собственото си аз..
      Е па сички го правим. Другото е късмет и е трудно (или невъзможно) да се контролира.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Е не всички хора са егоисти, има и такива които още си мислят че като помагат на другите ще се почувстват по добре, или съдбата ще е по благосклонна към тях, което далеч не отговаря на истината...

Единствената истина която важи за тази вселена е, направи добро и изяж лайно

Коментар

Аз като правя добро не очаквам нито мед, нито лайно.
          Не ме ли накаца и муха и комар не убивам, просто ей така и
          не вярвам в тези суеверия и поличби.

Ако някой иска да рита улично коте, да се огледа първо да не съм наблизо.

Коментар

Е то скоро една жена спасила едно улично куче да не го загази на пътя само че се размазала тя и нейното дете, и ги изкарали в чували, кучето е добре обаче..

Тъжна история общо взето ...
            Но точно това ми е мисълта, вселената не раздава 50 на 50 тя винаги раздава 100 на 0

Който иска да ме мрази, аз щях да мина върху кучето, за да запазя нещастният си живот.. понеже съм егоист и колкото и да е нещастен аз си го харесвам...

Коментар

Глупости на квадрати.

Всичко в живота е каквото си го направим, и само глупавите виждат в реалността някакъв пръст на висша сила, която им е попречила да си купят порше или им е вкиснал виното.

А правенето на добро е по избор, и кой както го разбира.
              Ако ще правиш добро, и да очакваш реципрочност-по-добре не го прави.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Е не е баш както си го направим, понеже има една бариера която човек не може да я прескочи колкото и да се опитва, можеш да направиш нещо но само до някъде, по напред не можеш да стигнеш..

Всеки е в някаква такава "кутия" просто на някой им са по големи кутиите на други са по малко, ама определено има нещо което те спъва на всяка крачка и не можеш да се измъкнеш...

Коментар

Разбира се, че има предел на възможностите.
                  И е съвсем в реда на нещата(а и който има достатъчно между ушите го е разбрал) да не може да го надскочим.
                  И когато знаеш, че не можеш да станеш президент на САЩ(то и на България в най-най-най масовия случай)-не се стремиш към това, а към нещо много по-постижимо. Като например да станеш рентиер и да не работиш(пак в най-най масовия случай), или да станеш като отец Иван...

То си е до възпитание, ум, възможности, и брой прочетени книги.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X