Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Равен достъп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Равен достъп

Днес е денят на хора с увреждания. По този повод, в социалните мрежи се вихри акция за равен достъп на инвалидите.

И ако колегата не е с увреждания (твърди се, че няма стикер), срам, срам... Надявам се да ме опровергаете и темата да иде в коша, въпреки, че на никого не пожелавам да е инвалид.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:22.jpg
Прегледи:1
Размер:193.0 КБ
ID:6139784

п.п. Снимката е от "Забелязано в София".
    Последно редактирано от Вива ViRuS4eto; 03-12-17, 13:16.
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

От: Равен достъп

Така е Виве, днес е международен ден на хората с увреждания. През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания и неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях. Посланията, които носи този ден за всеки човек са различни, но предизвикателството на днешния ден е, че той задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да слагат ударението върху човека и неговата индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането му. Това е европейският модел на политики към и за хората с увреждания, който и България трябва да следва. Нормата на чл. 26 от Хартата за основните права на Европейския съюз признава правото на хората с увреждания да се „възползват от мерки, които осигуряват тяхната автономност, социалната и професионалната им интеграция и участието им в живота на общността”. Основните изисквания за спазването на човешките права се прилагат и спрямо хората с увреждания. За съжаление, днес хората с увреждания се сблъскваме с най-много трудности, когато се опитваме да реализираме правата си. Обществото трябва да осъзнае, че хората с увреждания се нуждаем от особено внимание за да реализираме правата си. Основна цел на политиките за хората с увреждания е да се създават условия за да имаме същия индивидуален избор и контрол над живота си, както хората без увреждания. Когато обаче обществото не ни позволява да реализираме правото си на свободно придвижване, защото например навън вали като из ведро, ти се движиш трудно, а всички паркоместа са заети от хора нямащи право да спрат там, но са решили да спрат там, за да не се намокрят - немислейки обаче, че отнемат правото на друг, как да имаш свободата да избираш?! Всъщност имаш единият е да спреш където има място, да се намокриш, за да осигуриш вечерята на семейството си, после настинка и пари за лекарства, другият е да спреш и да чакаш някой да благоволи да освободи място, а после да бързаш защото закъсняваш и детето вече се сърди, че е късно, а вечерята не е готова! Има и трети спираш близо до входа на магазина, за да не се намокриш, влизаш пазаруваш, а като излезеш те чака полицай, защото е получил сигнал!!!
    И в същия ред на мисли се питам защо никой не сигнализира за неправомерно спрелите на мястото за хора с увреждания?! И ако полицаите сглобяваха всеки спрял на такова място неправомерно- глобата е 200 лева, дали нямаше да се замисли всеки преди да спре на място за хора с увреждания!!!

Коментар

Има инициатива в София, не знам кои са организаторите, но е похвално. Дано повече хора се замислят.

Име:1.jpg
Размер:90.2 КБ
ID:5773882

Име:2.jpg
Размер:61.7 КБ
ID:5773883

Име:3.jpg
Размер:55.2 КБ
ID:5773884

Име:4.jpg
Размер:101.2 КБ
ID:5773885

Име:6.jpg
Размер:120.8 КБ
ID:5773886

Дано колата с шнорхела на третата снимка да не е на още някой офроудър....
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Незнам чия е инициативата, но ми хареса! Много пъти самата аз съм била потърпевша от незачитане на правата ми като човек с увреждане!

Коментар

Законите глупави и полицията скапана,няма да се оправят така нещата.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Преди време лично изпратих снимки да шефа на КАТ Варна,с коли паркирани на място за инвалиди. Става въпрос за "Пикадили парк". Отговор - 0 /НУЛА/! Просто МВР,КАТ никаква работа не вършат! Не само във Варна,а и в цялата страна! Само отчитат ПТП ,пияните и...колко бандити били хванали!

Коментар

Първоначално публикуван от kemo Преглед на мнение
              Преди време лично изпратих снимки да шефа на КАТ Варна,с коли паркирани на място за инвалиди. Става въпрос за "Пикадили парк". Отговор - 0 /НУЛА/! Просто МВР,КАТ никаква работа не вършат! Не само във Варна,а и в цялата страна! Само отчитат ПТП ,пияните и...колко бандити били хванали!
              Ти , кво сега , искаш да ти уточнят къде баш са ги фанали?
              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не,въпросът е,че никой никого не хваща! Даже и не се опитват! Просто ченгетата дремят в колите и чакат да им свърши смяната. И това е повсеместно,не е само "варненска болест"!

Коментар

Брех колко ги разбираш нещата!? Аз имам други наблюдения. От време навреме махат и по някоя регистрационна табела примерно. Отделно многото камери.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                    Брех колко ги разбираш нещата!? Аз имам други наблюдения. От време навреме махат и по някоя регистрационна табела примерно. Отделно многото камери.
                    Не знам защо защитаваш полицаите, ма определено не си прав. Ако искаш да ти снимам паркираните им лични автомобили безобразно по тротоарите пред районното или пред транспортна полиция тук при нас. Прекрасно се познават по леснозапомнащите се номера и тук там по някой полицейски атрибут вътре. Да не стане случайно грешка и да им дигнат колата. Пък чакай после от тях работа да свършат.

Коментар

Не зная защо постоянно някой "гори" от желание да плюе по едно или друго съсловие. Полицаите винаги "са на мода". Тъпо е.
                      ...
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ми ако му тресна една патерица в предния прозорец на един от тия Полицията ще се намеси ли?Ще съм виновен нали?
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Тва със стикерите е мега добра идея, но мъртвородена. Съдейки по моя личен опит - умствените инвалиди паркиращи на инвалидни паркоместа в КМБ са удивително дебелокожи унтерменши, и некъв стикер вупще няма да ги трогне. Правилния начин е кирка в предното стъкло и гумите на юфка (за разкош). За съжаление е съставомерен.
                          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Стояне,нещата не са до"разбиране"! То и ти можеш да ги разбереш,при добро желание! Въпросът опира до спазване на правилника и преди всичко контрола върху спазването му! Във Варна специално през деня можеш да видиш жив представител на полицията единствено пред сградата на МВР / бялата къща/ и то пъдарина там! То и за това идиотите си паркират и карат като на село,на къра !!

Коментар

Пример от тук как те вкарват в правия път - глобата за такова спиране е 1000 долара,24% в околноста рапортуваха инвалидност,паяка ти е около 500 кинта,полиция има на корем,кеф ти на колелета,кеф ти на триколки,мотори,коли,коне,пешаци...........за настъпване на синя линия пак е 1000.

Никой никакви стикери не ти лепи,преди да намери стикера са те ошамарили куките,никой не ти вика,не ти се кара,не ти скача на бой - имаш 1500 кинта за паркинг па си спирай като арабин в пустиня.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X