Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гумаджии олигофрени или защо не бива да ходим в Радиал на ботевградско шосе!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гумаджии олигофрени или защо не бива да ходим в Радиал на ботевградско шосе!

Та от заглавието е видно,че темата ще бъде хранителна.
    И ако още се чудите тя ще е такава,защото активно ще бъдат нахранени идиотите гумаджии работещи в Радиал.
    Историята която още не е свършила е следната.
    Миналата пролет сменям гуми във въпросният център.
    Колата е моята от подписа на която са монтирани и фланци по 38мм на страна.
    През годината е минала не повече от 1000км.Даже и тия май са много.
    След като най-накрая се опитвам да я пусна в движение решавам аз,че ще слагам отново зимните гуми.
    Вчера отивам при друг гумаджия тук наблизо до въпросният сервиз за да извършим процедурата.
    Почваме ние смяната отзад добре.Развиха се гайките.
    Ама се развиха,защото преди месец се наложи да сменям лагери на дифа и тогава 3 гайки дадоха фира.
    Отпред обаче вчера греда.От ляво се развиха с 2 метра тръба.От дясно 2 са отвиха 3 тръгнаха да се замазват.
    И нямат отвиване.Отказахме се накрая.
    Днес греене,ВД40,тръби,камъни.........епопея направо.И не и не.Утре пак при майстора дето ги оправи онези отзад.
    Дано да се развият някак.А след това ще ходя на гости на управителя на сервиза да го питам,ако бях спукал гума в Белград той ли щеше да ми отвие джантата или
    плати пътната помощ.И да разбера как аджеба ти идва на акъл да стягаш алуминиева джанта в алуминиев фланец с пистолета колкото може.
    А и подарък гайки съм му приготвил да не забравя какви идиоти има за персонал.
    Та така.По джанти да карате тия ги пропускайте като минавате от там,че после мъката е голяма.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

От: Гумаджии олигофрени или защо не бива да ходим в Радиала на ботевградско шосе!

Сагата продължава.За сега отвиване няма.Днес взех 2 броя кобалтови бургии ф5 и ф 10,5 и като остане време ще разпробия шпилките.
    До тук 28лв за бургии назад.Ще видим до колко ще ги докарам премахването на гайките.
    Ще трябва и нови шпилки за фланците после да се правят.Абе чудна работа.....

Коментар

От: Гумаджии олигофрени или защо не бива да ходим в Радиала на ботевградско шосе!

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
      ...28лв за бургии назад...
      Що ли нещо ме прави да съм сигурен, че тия 28 лв са нищо, съоставени с употребеното време.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
        Сагата продължава.За сега отвиване няма.Днес взех 2 броя кобалтови бургии ф5 и ф 10,5 и като остане време ще разпробия шпилките.
        До тук 28лв за бургии назад.Ще видим до колко ще ги докарам премахването на гайките.
        Ще трябва и нови шпилки за фланците после да се правят.Абе чудна работа.....
        Кобалтовите свредла не са много удачни за тази работа . Крехки са и не понасят дори и малко усукване . Остане ли ти счупено парче от такова свредло вътре си до там . За тази работа аз заточвам видирани свредла за бетон когато не стане с обикновено . Миналата седмица ортака утрепа цял ден с два болта на едно Ауди .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Флекса и режи джантата ако не ти е мила,така с ми затягали на Патрула гайките в тираджийска гумаджийница с техния пищов,6 часа мъка,майка ти и на джанта до нас,флекса и айде
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Сагата приключи за сега.Остава да се търсят нови гайки за джантите и да се занесе фланеца за премахване на разпробитите 2 броя шпилки.
            След това подмяна с нови високоякостни болтове и така.
            Равносметката до тук е 2 броя кобалтови бургии към 30лв,4 броя ударни камъни 16,17,18,19 -20лв тъй като гайките са от говнолин и накрая се смачкаха дори на по-малък размер от 16.
            Два дни и 8 часа работа.А и горните доработки.За нервите и майките няма да споменаваме.
            Подпрях и конуса на джантата на една от гайките при разпробиването та я направих резервна.
            За радост резервната ми е чисто нова та не е проблем.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:165.5 КБ
ID:5772342Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:150.8 КБ
ID:5772343

Гайките не съм снимал,защото почти нищо не остана от тях.
            Та ако някой може да помага с гайки да свирка от къде да ги закупя или ако някой има в наличност пак става.Трябват ми 5-6 броя.
            Забравих да спомена,че и фланците ги развивах по-добре изпробваната схема 2.5м тръба и руско гедоре.
            Колко бой изяде милото само то си знае.Важното е че оцеля без последствия.

А за радиала за неговите служители даже не ми се и говори!

Коментар

Някъде нещо може ли да се заварява?
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Всичко може важното е кое ще прежалиш.За мен шпилките на фланеца бяха най-малкото зло.
                Утре ще го навестя по други причини та ще видим и там какво ще излезе.
                А и гайки си намерих та и за тях трябва да мина.
                Абе изваждателен месец се очертава.
                Иначе едни майки на едни хора не спирам да споменавам.Да са живи и здрави!

Коментар

От: Гумаджии олигофрени или защо не бива да ходим в Радиал на ботевградско шосе!

Вчера взех болтове и гайки от евроболт.Към 18лв за 2 комплекта болт и гайка.Трябва само да ги набия на място и мога да монтирам фланеца.
                  Малко по-дълги са новите болтове но няма да е проблем смятам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X